Vinbärsmuffins med smul

Serverar: 12 portioner

Vinbär och kokos samsas här i goda och saftiga muffins med knaprig smultopping.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • ½ dl kokosflingor
  • 1½ dl röda vinbär
  • Smuldeg
  • 25 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med yoghurt. Blanda i kokos och vinbär. Fördela i muffinsformar.
    3. Smuldeg: Blanda smör, socker, mjöl och kokos och strö över muffinsen.
    4. Grädda mitt i ugnen i 18 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben