Yakiniku är ursprungligen en koreansk maträtt, men förekommer i olika asiatiska varianter.
Ingredienser
500 g entrecôte i tunna skivor
Marinad
4 msk soja
1 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk sambal oelekpasta
2 klyftor vitlök
0,5 st äpple
1 msk sesamfrö
Tillbehör
3 dl jasminris
Instruktioner
- Förbered: Köttet skall vara i tunna skivor. Är det för tjockt, så banka ut det med knuten näve. Skala och riv äpplet. Skala och finhacka vitlöken.
- Marinad: Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden. Låt ligga i 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Stek köttet snabbt 1-2 min i het (wok-)panna och häll över kvarvarande marinad.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...
Från Wikipedia: Yakiniku (焼き肉) är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker över glödande kol eller en gaslåga. Yakiniku har vissa likheter med den koreanska maträtten bulgogi och kallas därför ibland felaktigt för "Korean Barbecue". Yakiniku tros vara en inhemsk japansk rätt, men antas ha utvecklats av Zainichi-koreaner i Kansai-området efter andra världskriget. Om du nu tänker kalla det för en urspunglig koreansk rätt så använd åtminstone det koreanska namnet "bulgogi" istället. Annars är detta ett awesome recept!
Supergod!!! Hela familjen älskar den. Vi kommer garanterat att göra den fler gånger. Har redan gjort den 3 ggr under samma vecka : )
Supergott recept. Har gjort det 6 gånger redan. Våra tonåringar älskar det och även våra gäster som vi har bjudit. Så tack för receptet. Hälsningar Gilla-57
Hade en bit högrev i frysen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Provade därför detta recept fast använde som sagt högrev istället för entrecote. Blev kanongott! Skar extremt tunna skivor vilket nog var tur. Nästa gång kommer jag använda mig utav entrecote men högrev funkar alltså fint det med :) Tack för receptet!