Yakiniku (marinerad biff)

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g rostbiff
  • 1 purjolök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk japansk soja
  • 2-3 msk strösocker
  • 2-3 msk whisky
  • 2 msk matolja, t ex rapsolja
  • sesamfrön
  • (färsk ingefära och chilipeppar)
  • Till servering
  • Fint strimlade och lätt frästa morötter samt japanskt ris
  • Instruktioner

    Frys in köttet (om du köper färskt) och halvtina det sedan. Då kan du skära riktigt tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken och pressa vitlöksklyftorna. Varva sedan köttet i en bunke i tunna lager med soja, socker, whisky, olja, purjo och vitlök emellan. Låt det stå och dra några minuter. Stek sedan hastigt i omgångar i het panna med lite olja i. Men den ska inte bli hårdstekt. Rosta sesamfrön och strö över. Finhackad färsk ingefära och chilipeppar ger extra krydda. Var lite försiktig med sockret om du inte vill ha för sött.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annahh 6 januari 2013

    Familjens favoritrecept! Tack för det. Lättlagat och enkelt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben