En populär japansk rätt med mycket smak.
Ingredienser
800 g frusen entrecôte eller biff
knappt ½ purjolök
Marinad
1 ½ dl japansk soja
½ msk mirin (risvinsvinäger)
½ dl sake eller torr sherry
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
Instruktioner
- Låt entrecôten halvtina.
Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
- Låt marinera i minst 2 timmar.
- Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet. Strö över lite sesamfrö.
- Servera med ris, soja och en enkel sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...
Det här ska jag prova. Gillar yakiniku, åt det ofta när jag bodde i Sthlm. Kan jag köpa risvinsvinäger i vanlig mataffär? Tack för receptet.