Yakiniku

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En populär japansk rätt med mycket smak.

Ingredienser

  • 800 g frusen entrecôte eller biff
  • knappt ½ purjolök
  • Marinad
  • 1 ½ dl japansk soja
  • ½ msk mirin (risvinsvinäger)
  • ½ dl sake eller torr sherry
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk honung
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Låt entrecôten halvtina. Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
    2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
    3. Låt marinera i minst 2 timmar.
    4. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet. Strö över lite sesamfrö.
    5. Servera med ris, soja och en enkel sallad.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    maxxa 29 augusti 2010

    Det här ska jag prova. Gillar yakiniku, åt det ofta när jag bodde i Sthlm. Kan jag köpa risvinsvinäger i vanlig mataffär? Tack för receptet.

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben