Yam Kung

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ljummen Thailändsk sallad med räkor, lime och chili

Ingredienser

  • 16 råa jätteräkor, skalade
  • ½ rödlök
  • 1 tomat i klyftor
  • ½ gurka skivad
  • 4 salladslökar, 3-4 cm stora bitar
  • 2 röda chilifrukter urkärnade och skivade
  • Dressing
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limesaft, pressad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och grilla eller stek dem fasta och röda ett par minuter i torr panna. Lägg dem i en salladsskål och blanda med rödlök, tomat, gurka, salladslök och chili.
    2. Blanda fisksås, lime, vitlök, socker och koriander i en skål. Slå dressingen över salladen och blanda. Servera salladen på ett stort fat eller fördela den på 4 tallrikar.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben