Yoghurtglass med körsbär

Serverar: 8 portioner

Den här läckra desserten är fylld med färska körsbär och inte så farlig som den ser ut, men minst lika god. 268 kcal/portion

Ingredienser

  • 450 g färska körsbär + extra till garnering
  • 6 msk apelsinjuice
  • 2 dl strösocker
  • 500 g matlagningsyoghurt, 8 % fett
  • 1½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skölj körsbären och kärna ur dem. Lägg bären i en kastrull tillsammans med apelsinjuicen och sockret. Låt koka upp och sjud försiktigt under omrörning tills sockret har smält och körsbären är mjuka och börjar förlora sin form. Ta bort kastrullen från värmen och låt körsbären svalna helt.
    2. Lägg över de kalla körsbären och sockerlagen i en mixer eller matberedare. Tillsätt matlagningsyoghurt och grädde och mixa grovt.
    3. Häll över blandningen i en fryssäker plastskål med lock. Ställ i frysen cirka 4 timmar tills blandningen är fast men krämig.
    4. Lägg tillbaka glassen i mixern och mixa så att alla iskristaller försvinner. Sätt tillbaka glassen i frysen och frys minst 3-4 timmar. Ta ut 20 minuter innan den ska serveras så att den hinner bli mjuk. Servera med körsbär.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben