Yoghurtmarinerade räkor

Serverar: 2 portioner

En indiskt kryddad, gyllene räkrätt som kan bli såväl förrätt på rostat bröd som middag tillsammans med pasta eller ris.

Ingredienser

  • 4 msk yoghurt
  • 1/2 msk färsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 pressad citron
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 krm salt
  • lite peppar
  • 1/2 kg räkor med skal
  • smör/margarin att steka i
  • Instruktioner

    Blanda yoghurt och alla kryddorna, citron och vitlök i en skål. Lägg i de rensade räkorna och låt stå övertäckt i kylen en dryg halvtimme. Plocka upp räkorna med gaffel ur marinaden. Fräs upp lite matfett i en stekpanna på hög värme. Häll i marinaden och låt den koka ihop några minuter. Lägg i räkorna i såsen. De ska hettas upp högst ett par minuter för att inte bli hårda och torra.Servera de gyllene räkorna omgående på snittar av rostat bröd och med lite grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben