Yoghurtpannacotta med jordgubbar

Serverar: 20 portioner

En frisk och fin dessert utan onödiga kalorier. Förbered den gärna dagen innan eller beräkna ca 4 timmar i kylen före servering.

Ingredienser

  • 14 st gelatinblad
  • 3 l vaniljyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • Limejordgubbar
  • 3 l jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 lime, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Vispa ihop yoghurt och socker. Ta upp gelatinbladen och smält dem i kastrull över mycket svag värme.
    2. Rör först ner lite av yoghurten i kastrullen och blanda sedan detta med resten. Häll upp smeten i porslinsformar eller skålar och ställ dem att stelna i kylen ca 4 timmar.
    3. Skiva jordgubbarna. Blanda socker och rivet limeskal. Lägg bären på yohurtpannacottan och strö på limesocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben