Yoghurtpudding med karamelliserad rabarber

Serverar: 4 portioner

Len pudding som serveras med spröda kardemummaflarn, karamelliserad rabarber och limesockrade jordgubbar.

Ingredienser

  • Rabarber
  • 125 g rabarber
  • 3/4 dl socker
  • Pudding
  • 4 dl naturell yoghurt 3%
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk socker
  • Limesockrade jordgubbar
  • 200 g jordgubbar
  • Skal av 1 lime
  • 2 msk socker
  • Blad av citronmeliss
  • Kardemummaflarn, 16-18 st
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 litet ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm mald kardemumma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt rinna av minst 6 timmar, tills ca 1 dl återstår.
    2. Rabarber: Skär rabarbern i små bitar. Smält 3/4 dl socker på medelvärme i en kastrull, låt det bli ljusbrunt. Lägg i rabarbern och låt sockret smälta. Fördela rabarbern i cocetteformar som rymmer ca 1 ½ dl.
    3. Pudding: Vispa ihop avrunnen yoghurt, mjölk, ägg, salt och 2 msk socker. Häll smeten över rabarbern. Grädda formarna i vattenbad mitt i ugnen 40 minuter.
    4. Jordgubbar: Tvätta och skala limen med potatisskalare, var försiktigt så att inte det vita kommer med. Skär skalet i strimlor. Mixa lime och socker i en matberedare. Dela jordgubbarna i kvartar och blanda med limesockret.
    5. Kardemummaflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det i smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten med en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt kakorna svalna och ta loss dem med hjälp av en kniv.
    6. Servera puddingen med limesockrade jordgubbar och kardemummaflarn. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben