Yoghurtsoppa med gröna linser, brynt smör och koriander

Serverar: 2 portioner

Det låter kanske lite konstigt med yoghurtsoppa, men smaken är svagt syrlig och med en god nötig smak av det brynta smöret. Testa, du kommer inte att ångra dig!

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten gul lök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 förpackning gröna linser, gärna Go Green, 285 g
  • 25 g smör
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • ½ msk rapsolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 lime
  • Surdegsbröd eller annat gott mjukt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök, stek i olja. Häll på 5 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka ca 5 minuter. Vispa i yoghurten och håll det varmt, det får inte koka! Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav.
    2. Häll av linserna genom en sil och skölj med kallt vatten. Smält smöret i en kastrull tills det blir brunt och doftar lite nötigt. Värm linserna i lite av smöret i en kastrull. Finstrimla salladslöken.
    3. Fördela linser i djupa tallrikar. Häll över yoghurtsoppa. Lägg i salladslök och koriander. Ringla i brynt smör. Servera med bröd och lime att pressa över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben