Youghurtglass med mynta

Serverar: 4-6 portioner

Mynta är en härlig kryddväxt med många användningsområden. Här kommer den till sin rätt i en dessert som passar utmärkt i påsktider.

Ingredienser

  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggvitor
  • 7 msk florsocker
  • 5 dl youghurt naturell, 3 %
  • 1 äggula
  • 1 msk torkade myntablad
  • 2 droppar grön hushållsfärg
  • Garnering
  • Ev färska myntablad
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner kornen i mjölken. Lägg även ner den skrapade vaniljstången. Värm mjölken försiktigt, den får inte koka. Låt mjölken svalna ca 10 minuter.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa lite till. Rör ner den avsvalnade mjölken, youghurten, äggulan och myntabladen i äggvitesmeten. Färga smeten med hushållsfärgen.
    3. Häll smeten i en plastbehållare och frys den ca 2 timmar. Ta glassen ur frysen och vispa den, gärna med handmixer. Låt glassen frysa färdigt, ca 4 timmar eller över natten. Ta ut den ca 15 minuter före servering så att den hinner mjukna något. Servera kulor av glassen, t.ex. i höga glas, gärna garnerade med några färska myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben