Zabaionegratinerade jordgubbar

Serverar: 4 portioner

En uppskattad och ljuvlig avslutning på en god middag - jordgubbar med glass under en pösig sås av vin och äggulor ... Oj vad gott ... Definitivt värd allt vispande!!!

Ingredienser

  • Ca 1 l jordgubbar
  • 1-1 1/2 pkt vaniljglass
  • 3 - 4 msk god likör (valfritt)
  • Zabaionesås
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggulor med socker och vin i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp under vispning och låt såsen nätt och jämnt få sjuda tills den blir skummig, tjock och pösig. Man måste vispa hela tiden, 10 - 15 minuter. Såsen kan med fördel sjudas i vattenbad, men det tar litet längre tid.
    2. Lägg ihop desserten precis före gratineringen. Skiva glassen och lägg i en gratängform eller 4 ugnsfasta portionsformar. Fördela skivade jordgubbar ovanpå och stänk över lite likör. Täck med den pösiga såsen och gratinera 2 - 3 minuter i hetaste ugn eller grill.
    3. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben