Zucchini- och broccoligryta

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 45 minuter

Indiskinspirerad gryta som jag improviserat ihop.

Ingredienser

  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 broccoli
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk soyasås
  • 1-1/2 dl kikärtor
  • 1-1/2 dl black eye bönor
  • 2-3 msk curry
  • 2-3 msk chana masala
  • 1-2 msk hel kummin
  • 1-2 tsk svartpeppar
  • 1-2 röd chili (färsk eller torkad)
  • 1 burk á 500 g krossade tomater
  • 3-5 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka zucchinin, paprikan, broccolin, löken och vitlöken i valfri storlek. Lägg allt i separata skålar. Är chilin färsk kan man hacka även den annars kan den läggas i hel.
    2. Värm ungefär 3 msk olivolja i en wokpanna eller stor kastrull. När oljan börjar bli varm, häll i curry, chana masala, hel kummin, svartpeppar, chilin och rör om. Det är viktigt att inte kryddorna steks för länge för då kan de brännas. Stek högst en halv minut till en minut.
    3. Häll därefter i lök och vitlök. Häll eventuellt i lite mer olivolja om det ser "torrt" ut i grytan, vilket det kan göra. Stek i några minuter.
    4. Lägg i zucchini, röd paprika, broccoli och soya. Häll i resten av oljan om det återigen verkar vara "torrt". Sänk värmen och stek därefter allt i 10-15 minuter. Rör om då och då.
    5. Häll i de krossade tomaterna och låt koka i ytterligare 10-15 minuter. Rör om.
    6. Kikärtorna och black eye bönorna ska hällas i sist och det räcker att de hälls i 2-3 minuter innan grytan är färdig så att de inte blir smuliga.
    7. Smaka av och lägg eventuellt till antingen salt eller lite mer soya. Servera sedan med pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben