Zucchini- och purjosoppa

Serverar: 2 portioner

Grön och len soppa med en syrlig "klimp". 400 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 1 liten purjolök
  • ½ -1 zucchini, 250g
  • 2 potatisar, 100g
  • ½ msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • ½ msk hackad färsk timjan
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 100 g fetaost
  • ½ dl matlagningsyoghurt
  • Servering
  • 2 bitar grovt bröd, á 50g
  • Instruktioner

    1. Fräs strimlad purjolök, zucchini och potatis i bitar i olja. Tillsätt buljong och hackad timjan. Koka upp och koka på medelvärme 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Mosa ihop fetaosten med matyoghurten till en smidig konsistens.
    3. Mixa soppan slät, häll upp i varma skålar och lägg i en klick av fetaröran. Servera resten av röran till brödet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben