Zucchinipizza med pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Den är väldigt god,blir en annorlunda pizza.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl (360-420g )
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk örtkryddor
  • 1/2 tak salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • Fyllning
  • 1 sats tomatsås
  • 2 rödlökar
  • 1 zicchini(ca 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk rosmarin
  • ca 7 dl riven lagrad ost (ca 300 g)
  • 25 g rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Finfördela jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäs degen överstäckt cirka 1 timme.
    2. Gör pizzadegen och tomatsåsen. Skala löken. Skär zucchinin och löken i skivor. Fräs dem lätt i hälften av oljan i stekpanna. Krydda med salt, peppar och halva mängden rosmarin. Sätt ugnen på 250 grader. Baka ut degen till tunna pizzabottnar och lägg dem på bakplåtar. Bred på tomatsås men inte ända ut till kanten. Strö över 2/3 av osten. Lägg zucchini och lök. strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter för runda pizzor och cirka 15 minuter för bakplåtsstora. Pensla med resten av oljan och strö till sist över pinjenötterna, som rostats i torr stekpanna, och lite rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben