Zuppa inglese

Serverar: 4 portioner

Har ej provat själv ännu men hört att den är god.

Ingredienser

  • 4 dl färska bär, t ex jordgubbar, hallon, björnbär
  • 2 msk grappa, konjak eller apelsinjuice
  • 2 msk florsocker
  • 4 skivor sockerkaka
  • Rårörd vaniljsås
  • 2 dl Arlaköket vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa grädden. Rör ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker. Rör ner det i grädden. Lägg bär, sprit och socker i en kastrull och värm det utan att koka. Lägg sockerkakan på 4 tallrikar. Lägg på bären med lagen och häll över vaniljsåsen. Tips! Istället för att laga egen vaniljsås kan man använda Kelda vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben