Zuppa Inglese

Serverar: 8 portioner

Är en ljuvlig efterrätt med sockerkaka och vaniljkräm, här med citronfromage.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl citronfromage från pulver
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av en ½ citron
  • Sås
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl rött vin
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Klä en långpanna med bakpapper. Pensla lätt med lite extra matfett.
    3. Gör fromaget. Vispa grädden och rör ned samt citronskalet.
    4. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Bred ut smeten i panna. Grädda mitt i ugnen 4-5 min.
    5. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper och dra av gräddningspappret.
    6. Bred fromaget över. Rulla ihop från kortsidan, lägg rullen med skarven ned att kallna i kyl.
    7. Mixa bären till puré, späd med vin, smaksätt med apelsinskal. Slå sås på tallrik, lägg på skivor av rulltårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben