Zogegas har börjat med sitt årliga julkaffe som jag just nu kör med. Mycket gott:p Mjölk men inget socker ska jag alltid ha i kaffet! Gillar inte svart kaffe om det inte är en god espresso. Då gäller bara socker.
kandidaten26 november 2008
Testa "Espresso Granita" som dessert någon gång om ni gillar starkt kaffe. Man brygger espresso på traditionellt vis, häller det i en form, tilsätter lite råsocker. Sedan sätter man in formen i frysen och rör om med en gaffel en gång var tjugonde minut och upprepar detta ca fyra gånger. Det man får är iskristaller av espresso och råsocker och detta kan serveras med lite vispgrädde. Väldigt annorlunda dessert som ska serveras i små portioner.
Boundin30 november 2008
Irish coffe är ju favoriten... men kanske inte just till morgonkaffet:p Finns många smaksatta kaffesorter ute i handeln, finns ofta i lite mindre butiker och ibland kan man köpa på caféer. Min favorit just nu är ett kaffe med lite smak av chocklad, serveras självklart med en skvätt mjölk i! Supergott!
KramisGumman30 november 2008
Jag gillar Zoéga "mollbergsblandning" Men mer mer när jag är själv blir det Neskaffe då "Red(Y) Cup" himla gott
Ps mitt kaffe skall oxå ha mjölk i..rätt mycket....(H)
irrevirre30 november 2008
Har fastnat för Gevalia Colombia men de flesta vill bara ha Zoegas här i Skåne.
MEN är det inte så att vattnet på olika platser spelar stor roll vilken kaffesort som fungerar?
Har t.ex. köpt kaffe i södra Tyskland som smakade jättegott där ..... men fick en helt annan smak hemma.
Löfbergs Lila kunde vara gott där jag är född i småland, men här i Malmö nänänä, det blir ingen smak.
festmaten30 november 2008
Skrivet av busan37 den 25 nov 2008
Jag gillar bara Gevalia mellanrost brygg. Svart ska det vara
Jag instämmer med dig, Gevalia är enda sorten jag köper.
Men de flesta i Skåne använder Zoegas, så det är vad vi blir bjudna på överallt.
boz196530 november 2008
Skrivet av Smulpajen den 25 nov 2008
Vilket kaffe tycker ni är godast? Om jag fick välja skulle jag bara dricka latte, som är min största favorit. Efter det kommer en riktigt cappuccino, sen kommer inget och därefter kommer vanligt bryggkaffe. Brukar variera sorter, men just nu är det Zoegas lätt mörkrostat som gäller.
För oss skåningar är det så gott som bara Zoéga's som gäller, mest skånerosten. Men för min del är det just nu "Mollbergs Blandning", svart utan socker. Pulverkaffe kommer aldrig över mina läppar om jag själv kan rå för det. Bara tanken får mig att rysa.
Eery30 november 2008
Skrivet av IrreVirre den 30 nov 2008
Har fastnat för Gevalia Colombia men de flesta vill bara ha Zoegas här i Skåne.
MEN är det inte så att vattnet på olika platser spelar stor roll vilken kaffesort som fungerar?
Har t.ex. köpt kaffe i södra Tyskland som smakade jättegott där ..... men fick en helt annan smak hemma.
Löfbergs Lila kunde vara gott där jag är född i småland, men här i Malmö nänänä, det blir ingen smak.
Borde ju faktiskt vara så med tanke på att vattnet smakar väldigt olika beroende på vart man bor, egen brunn eller kommunalt vatten..
Men sen tror jag att det är lite vana, hemma hos mamma ska det vara classic. annars smakar det(N)
Hemma kokar vi Gevalia på spisen:)
systeryster30 november 2008
Gevalias ebony och Löfbergs finaste Antigua är extar gott. Sedan beror det på vilket vatten man har.Zoega är jättegott när man är i Skåne, hemma i Gävle smakar det inte alls lika gott för vattnet är hårdare här. :o:)
Babzan1 december 2008
Det här är ju pinsamt... Men jag har fastnat för snabbkaffet som en affär säljer. Affärens namn börjar på L och slutar på dl.:o Annars handlar vi inte så mycket där, bara pesto och tändblock till braskaminen......
När vi bjuder gäster så blir det förstås ngt bryggmalet, typ Gevalia:)
Zogegas har börjat med sitt årliga julkaffe som jag just nu kör med. Mycket gott:p Mjölk men inget socker ska jag alltid ha i kaffet! Gillar inte svart kaffe om det inte är en god espresso. Då gäller bara socker.
Testa "Espresso Granita" som dessert någon gång om ni gillar starkt kaffe. Man brygger espresso på traditionellt vis, häller det i en form, tilsätter lite råsocker. Sedan sätter man in formen i frysen och rör om med en gaffel en gång var tjugonde minut och upprepar detta ca fyra gånger. Det man får är iskristaller av espresso och råsocker och detta kan serveras med lite vispgrädde. Väldigt annorlunda dessert som ska serveras i små portioner.
Irish coffe är ju favoriten... men kanske inte just till morgonkaffet:p Finns många smaksatta kaffesorter ute i handeln, finns ofta i lite mindre butiker och ibland kan man köpa på caféer. Min favorit just nu är ett kaffe med lite smak av chocklad, serveras självklart med en skvätt mjölk i! Supergott!
Jag gillar Zoéga "mollbergsblandning" Men mer mer när jag är själv blir det Neskaffe då "Red(Y) Cup" himla gott
Ps mitt kaffe skall oxå ha mjölk i..rätt mycket....(H)
Har fastnat för Gevalia Colombia men de flesta vill bara ha Zoegas här i Skåne.
MEN är det inte så att vattnet på olika platser spelar stor roll vilken kaffesort som fungerar?
Har t.ex. köpt kaffe i södra Tyskland som smakade jättegott där ..... men fick en helt annan smak hemma.
Löfbergs Lila kunde vara gott där jag är född i småland, men här i Malmö nänänä, det blir ingen smak.
Jag gillar bara Gevalia mellanrost brygg. Svart ska det vara
Jag instämmer med dig, Gevalia är enda sorten jag köper.
Men de flesta i Skåne använder Zoegas, så det är vad vi blir bjudna på överallt.
Vilket kaffe tycker ni är godast? Om jag fick välja skulle jag bara dricka latte, som är min största favorit. Efter det kommer en riktigt cappuccino, sen kommer inget och därefter kommer vanligt bryggkaffe. Brukar variera sorter, men just nu är det Zoegas lätt mörkrostat som gäller.
För oss skåningar är det så gott som bara Zoéga's som gäller, mest skånerosten. Men för min del är det just nu "Mollbergs Blandning", svart utan socker. Pulverkaffe kommer aldrig över mina läppar om jag själv kan rå för det. Bara tanken får mig att rysa.
Har fastnat för Gevalia Colombia men de flesta vill bara ha Zoegas här i Skåne.
MEN är det inte så att vattnet på olika platser spelar stor roll vilken kaffesort som fungerar?
Har t.ex. köpt kaffe i södra Tyskland som smakade jättegott där ..... men fick en helt annan smak hemma.
Löfbergs Lila kunde vara gott där jag är född i småland, men här i Malmö nänänä, det blir ingen smak.
Borde ju faktiskt vara så med tanke på att vattnet smakar väldigt olika beroende på vart man bor, egen brunn eller kommunalt vatten..
Men sen tror jag att det är lite vana, hemma hos mamma ska det vara classic. annars smakar det(N)
Hemma kokar vi Gevalia på spisen:)
Gevalias ebony och Löfbergs finaste Antigua är extar gott. Sedan beror det på vilket vatten man har.Zoega är jättegott när man är i Skåne, hemma i Gävle smakar det inte alls lika gott för vattnet är hårdare här. :o:)
Det här är ju pinsamt... Men jag har fastnat för snabbkaffet som en affär säljer. Affärens namn börjar på L och slutar på dl.:o Annars handlar vi inte så mycket där, bara pesto och tändblock till braskaminen......
När vi bjuder gäster så blir det förstås ngt bryggmalet, typ Gevalia:)