Rice krispies innehåller maltextrakt av korn, vilket kan innehålla spårmängder av gluten, så kolla noga hur känslig personen är innan du använder det! Mina barn klarar det INTE!
aQuarius22 juni 2010
Jag använder Vårgårdaris istället för rice crisps, funkar jättebra!
Förresten, använd sökordet "glutenfritt" här på matklubben så får du hur mycket svar som helst!
aQuarius22 juni 2010
Skrivet av farmoringer den 13 mar 2008
Här var en annan tråd som gällde maizena och då kom detta svar från dorisrecept..kolla där..
Jag har en glutenintollerant dotter och vad jag kan råda är läs på allt du sätter i, soja ska du kolla noga vissa buljonger kan också innehålla gluten. Du ska inte bara undvika mjöl utan det får absolut inte innehålla något mjöl. Den största skillnaden mellan en som är gluten och en som är laktos är att om en som har laktos får i sig laktos så får den ont i magen men en som har gluten behöver inte få ont i magen men skadar tarmen, kan till och med få cancer i tarmen. Våran läkare berättade att dom har även kommit på att många som är gluten och inte ätit glutenfrikost har blivit sterila. Så det gäller att sköta sig. Maizena går utmärkt att sätta i. Även potatismjöl.
Om du/ni behöver recept så har jag massor med glutenfria recept på min hemsida http://www.dorisrecept.tk
Får inte länken att fungera!?
farmoringer22 juni 2010
Kanske är nåt tillfälligt fel.
Du kan fråga dorisrecept själv. Hon finns som medlem här på MK..
Rice krispies innehåller maltextrakt av korn, vilket kan innehålla spårmängder av gluten, så kolla noga hur känslig personen är innan du använder det! Mina barn klarar det INTE!
Jag använder Vårgårdaris istället för rice crisps, funkar jättebra!
Förresten, använd sökordet "glutenfritt" här på matklubben så får du hur mycket svar som helst!
Här var en annan tråd som gällde maizena och då kom detta svar från dorisrecept..kolla där..
Jag har en glutenintollerant dotter och vad jag kan råda är läs på allt du sätter i, soja ska du kolla noga vissa buljonger kan också innehålla gluten. Du ska inte bara undvika mjöl utan det får absolut inte innehålla något mjöl. Den största skillnaden mellan en som är gluten och en som är laktos är att om en som har laktos får i sig laktos så får den ont i magen men en som har gluten behöver inte få ont i magen men skadar tarmen, kan till och med få cancer i tarmen. Våran läkare berättade att dom har även kommit på att många som är gluten och inte ätit glutenfrikost har blivit sterila. Så det gäller att sköta sig. Maizena går utmärkt att sätta i. Även potatismjöl.
Om du/ni behöver recept så har jag massor med glutenfria recept på min hemsida http://www.dorisrecept.tk
Får inte länken att fungera!?
Kanske är nåt tillfälligt fel.
Du kan fråga dorisrecept själv. Hon finns som medlem här på MK..