Är det någon som har något bra förslag på vad jag kan använda kokt ris till,
Jag har ganska mycket färdig kokt ris som blev över. Vad gör jag med det? Vill inte bara kasta det...........
Tack
En gång när jag fick mycket ris över så gjorde jag ris á la Malta av d.. egentligen ska man väl göra det på risgrynsgröt, men går på vanligt ris med:) ..blir bara lite mer tuggmotstånd;)
irrevirre19 oktober 2008
Man skall vara försiktig med att spara ris för att äta dagen efter (som varit uppe här i trådar tidigare) Det kan gå fint men har man otur så blir inte magen glad. Ris blir dåligt fort!
I storkök får man inte ens spara ris till dagen efter.
Men du kan frysa det och det måste kylas ner direkt.
systeryster19 oktober 2008
Kan blanda det i köttfärs istället för skorpmjöl, eller i pannkakssmeten så blir det risplättar.
Ska vara rundkorningt ris till risgrynspudding, men det går kanske på vanligt ris också.
I sallad med tonfisk är gott tycker jag. Man kan göra massor med ris.....
Egen risotto som du blandar i vad du är sugen på. Go crazy nettanjo och hitta på nått nytt kanske... hofta på bara, efter eget tycke och smak.:p
lillawe19 oktober 2008
Fiskpudding är ochså ett bra alternativ..:D
Linlock19 oktober 2008
Stek det med mycket vitlök, lök och chili! Kanske lite kycklingrester oxå?! (Y)
Martin_O19 oktober 2008
Slängde just in ett resept som kanske passar.
http://www.matklubben.se/recept/gratinerad_tonfiskroera_med_ris_50138.html
Är det någon som har något bra förslag på vad jag kan använda kokt ris till,
Jag har ganska mycket färdig kokt ris som blev över. Vad gör jag med det? Vill inte bara kasta det...........
Tack
Det här receptet som jag la in igår kanske?
Kasslergratäng de Paris
Eller så kan du kanske göra sushi på det? Marinera det i risvinäger och lite socker/sötning och gör sushirullar av det.
Eller gör en stor köttgryta och gör matlådor av grytan och riset.
Nasi goreng! (L)
Frys in det. Det brukar jag göra. Oftast fryser jag in det i portionsförpackningar, perfekt till jobbet tex.
Koka fisksoppa har recept på min sida thailänsk fisk/kyckling soppa. Blir kanon om riset redan är kokt.
:DHär är en jätte god rätt!(Y)
Min snabba risröra
En gång när jag fick mycket ris över så gjorde jag ris á la Malta av d.. egentligen ska man väl göra det på risgrynsgröt, men går på vanligt ris med:) ..blir bara lite mer tuggmotstånd;)
Man skall vara försiktig med att spara ris för att äta dagen efter (som varit uppe här i trådar tidigare) Det kan gå fint men har man otur så blir inte magen glad. Ris blir dåligt fort!
I storkök får man inte ens spara ris till dagen efter.
Men du kan frysa det och det måste kylas ner direkt.
Kan blanda det i köttfärs istället för skorpmjöl, eller i pannkakssmeten så blir det risplättar.
Ska vara rundkorningt ris till risgrynspudding, men det går kanske på vanligt ris också.
I sallad med tonfisk är gott tycker jag. Man kan göra massor med ris.....
Egen risotto som du blandar i vad du är sugen på. Go crazy nettanjo och hitta på nått nytt kanske... hofta på bara, efter eget tycke och smak.:p
Fiskpudding är ochså ett bra alternativ..:D
Stek det med mycket vitlök, lök och chili! Kanske lite kycklingrester oxå?! (Y)
Slängde just in ett resept som kanske passar.
http://www.matklubben.se/recept/gratinerad_tonfiskroera_med_ris_50138.html
Det här är gott, det är inte måste med jasminris:
Fried rice med ägg, räkor och romansallad