Hur serverar du julgröten. För min egen del tar jag kanel, mjölk och lite sirap på, min sambo föredrar socker på istället.
imse16 december 2007
Är det någon som testat smörgrotta. Det gjorde jag som barn iaf. Dax att prova på nytt.:D
evaldo16 december 2007
Vad är smörgrotta, har aldrig hört talas om det?:(
Aspholme17 december 2007
Vi i Norr kallar det för smöröga. Du klickar en stor bit smör i en grop högst upp på gröten som du har i tallriken. Smöret smälter, du tar en sked gröt och doppar denna i smöret. Mums.
evaldo17 december 2007
Det verkar fett men gott. Men till Julen får man fuska lite med vad man stoppar i sig.
Lena17 december 2007
Vi äter gröten med kanel och socker (jag dricker mjölk till och inte på gröten):p
Aspholme17 december 2007
Inte värre än vår Doppikopp: Där man smälter smör i ett kärl ovanpå det kokande potatis vattnet. Man tvättar potatisen ordentligt, saltar vattnet och startar kokningen. När den börjat koka så lägger man dit smör kärlet, tar lite potatisvatten ca 2 msk.,hackad lök och häller i smörkärlet. Smöret får ligga och följa med koket tills potatisen är färdiga. Beräkna ungefär 2 msk smör per person. Skala potatisen, häll av smöret i en kaffekopp eller annat lämpligt kärl / per person. Placera denna på fatet med potatisen. Doppa potatisen i detta och njut. Ätes med fördel tillsammans med salt strömming, sill, falukorv, kalvsylta, skinka mm. Med färskpotatis, så har man i gräslök istället för gul lök.
matvraket17 december 2007
Skrivet av imse den 16 dec 2007
Är det någon som testat smörgrotta. Det gjorde jag som barn iaf. Dax att prova på nytt.:D
Men smörgrotta, det är väl till mannagrynsgröt? Det har vi alltid kört med hemma iaf. Till risgrynsgröten äter jag kanel och socker, men ingen mjölk på gröten. Den dricker jag i ett glas bredvid. (Y)
matvraket17 december 2007
Skrivet av Lena den 17 dec 2007
Vi äter gröten med kanel och socker (jag dricker mjölk till och inte på gröten):p
Jag med! :p den är godare att dricka till, så att den är kall och inte ljumnar.
17 december 2007
toppar gröten med kanel-och sockerblandning, mums!! till det skall det vara en skiva mjukt grovt bröd med julsdkinka på(tjockt lager)(Y)
C_Ice17 december 2007
jag tar kanel, mjölk, och en liten margarin bit som smälter in i gröten då de blir det där extra! =)
och även som neiltroger säger det ska serveras med bröd med julskinka på med massa senap då med! :D
malincalla17 december 2007
Brukar ha saftsoppa, allra helst hemmagjord till risgrynsgröten. Tycker det blir för ämt och torrt med kanel direkt på. Däremot är det gott att låta en kanelstång koka med i grytan. :)
anluk17 december 2007
Äter oxå alltid saftsoppa till. Dricker mjölken till.
farmoringer17 december 2007
med kanel och socker, lite mjölk i taget på tallriken. så är min måltid..
mistralwind18 december 2007
hjortron är otroligt gott till risgrynsgröt, även hallon. Det brukar min syster som inte gillar kanel äta.
Annars finns ju en oslagbar grej, det funkar finfint till mannagrynsgröt med!
**Vispad grädde och hjortron!**
vi äter iofs främst hemmakokta hjortron så det smakar nåt, inte den köpta med 70% gele... men ack så gott det är!
Okänd18 december 2007
Med kanel och socker och så mjölk eller saftsoppa.Gottgott.
Suddisen18 december 2007
Kanel, socker och mjölk
styvan18 december 2007
Kanel, sirap och mjölk(Y) men vi äter aldrig gröt på julaftonen utan det får bli någon av de andra dagarna. Man orkar inte äta hur mycket som helst samma dag..:D:p
burken18 december 2007
Jag äter också risgrynsgröt med kanel, mjölk och sirap. På julaftoin brukar vi också ha en mandel i grytan
imse19 december 2007
Skrivet av burken den 18 dec 2007
Jag äter också risgrynsgröt med kanel, mjölk och sirap. På julaftoin brukar vi också ha en mandel i grytan
Ja just det och den som får mandeln får rimma och kanske även bli gift......
Hur serverar du julgröten. För min egen del tar jag kanel, mjölk och lite sirap på, min sambo föredrar socker på istället.
Är det någon som testat smörgrotta. Det gjorde jag som barn iaf. Dax att prova på nytt.:D
Vad är smörgrotta, har aldrig hört talas om det?:(
Vi i Norr kallar det för smöröga. Du klickar en stor bit smör i en grop högst upp på gröten som du har i tallriken. Smöret smälter, du tar en sked gröt och doppar denna i smöret. Mums.
Det verkar fett men gott. Men till Julen får man fuska lite med vad man stoppar i sig.
Vi äter gröten med kanel och socker (jag dricker mjölk till och inte på gröten):p
Inte värre än vår Doppikopp: Där man smälter smör i ett kärl ovanpå det kokande potatis vattnet. Man tvättar potatisen ordentligt, saltar vattnet och startar kokningen. När den börjat koka så lägger man dit smör kärlet, tar lite potatisvatten ca 2 msk.,hackad lök och häller i smörkärlet. Smöret får ligga och följa med koket tills potatisen är färdiga. Beräkna ungefär 2 msk smör per person. Skala potatisen, häll av smöret i en kaffekopp eller annat lämpligt kärl / per person. Placera denna på fatet med potatisen. Doppa potatisen i detta och njut. Ätes med fördel tillsammans med salt strömming, sill, falukorv, kalvsylta, skinka mm. Med färskpotatis, så har man i gräslök istället för gul lök.
Är det någon som testat smörgrotta. Det gjorde jag som barn iaf. Dax att prova på nytt.:D
Men smörgrotta, det är väl till mannagrynsgröt? Det har vi alltid kört med hemma iaf. Till risgrynsgröten äter jag kanel och socker, men ingen mjölk på gröten. Den dricker jag i ett glas bredvid. (Y)
Vi äter gröten med kanel och socker (jag dricker mjölk till och inte på gröten):p
Jag med! :p den är godare att dricka till, så att den är kall och inte ljumnar.
toppar gröten med kanel-och sockerblandning, mums!! till det skall det vara en skiva mjukt grovt bröd med julsdkinka på(tjockt lager)(Y)
jag tar kanel, mjölk, och en liten margarin bit som smälter in i gröten då de blir det där extra! =)
och även som neiltroger säger det ska serveras med bröd med julskinka på med massa senap då med! :D
Brukar ha saftsoppa, allra helst hemmagjord till risgrynsgröten. Tycker det blir för ämt och torrt med kanel direkt på. Däremot är det gott att låta en kanelstång koka med i grytan. :)
Äter oxå alltid saftsoppa till. Dricker mjölken till.
med kanel och socker, lite mjölk i taget på tallriken. så är min måltid..
hjortron är otroligt gott till risgrynsgröt, även hallon. Det brukar min syster som inte gillar kanel äta.
Annars finns ju en oslagbar grej, det funkar finfint till mannagrynsgröt med!
**Vispad grädde och hjortron!**
vi äter iofs främst hemmakokta hjortron så det smakar nåt, inte den köpta med 70% gele... men ack så gott det är!
Med kanel och socker och så mjölk eller saftsoppa.Gottgott.
Kanel, socker och mjölk
Kanel, sirap och mjölk(Y) men vi äter aldrig gröt på julaftonen utan det får bli någon av de andra dagarna. Man orkar inte äta hur mycket som helst samma dag..:D:p
Jag äter också risgrynsgröt med kanel, mjölk och sirap. På julaftoin brukar vi också ha en mandel i grytan
Jag äter också risgrynsgröt med kanel, mjölk och sirap. På julaftoin brukar vi också ha en mandel i grytan
Ja just det och den som får mandeln får rimma och kanske även bli gift......