Jag har ett recept ..Kan skriva in det i min receptbok alldeles snart..Möjligen är den kanske inte så speciell,men lussebullarna blir enligt mig ,gula,goda,och perfekta.
" 2 pkt safrran behövs till mitt bak..och så förstås en burk.. kesella mager kvarg..Se i min recptbok alldeles strax....
Bakade igår ..och ja de blev lika bra som förra året och året före det och och...
Lycka Till!(Y)
epi20 december 2007
:o Har någon provat flytande saffran. Fler kunder i butiken har frågat om vi har det. Har aldrig sett det men hörde det fanns på Maxi här i Norrköping. Vad är det upplöst i då?:p
imse20 december 2007
Har inte testat själv men kollade på nätet. Det är utblandat med alkohol iaf. Bagarna har använt detta länge och nu har det släppts till konsumentsidan också.
Det verkar ge en bra gulfärg vad jag läst mig till ssv.
:)
BackaMona20 december 2007
Skrivet av C_Ice den 21 nov 2007
Jag har svaret om ni vill ha det korrekta =)
lussebullssprit!
1 msk vodka ska det vara i en kopp och däri häller man 1 gram saffran som får dra i denna i ca 15 minuter. Vodkan utvinner då både mer färg och smak ur saffranet - vilket ger godare och gulare bullar.
Hittills har jag inte varit med om att någon blivit full på mina bullar och med tanke på att alkohol försvinner i värme över 100grader så klassas de ändå som ofarliga och totalt alkoholfria.
Det låter bra, ska pröva nästa gång.
BackaMona20 december 2007
Har tittat på tv4+, Leilas jul.
Där föreslår hon att man ska lösa upp saffran och andra kryddor i smält smör. Har inte prövat ännu men det hon har bakat ser väldigt fint ut./BackaMona:p
epi20 december 2007
:p Jag provade att lägga saffran i kesselan över natt gissa om det blev gult och fint.(Y)
Tack i alla fall för alla komentarer. Ska prova flytande nästa år ocg se skilnaden.
Jag har ett recept ..Kan skriva in det i min receptbok alldeles snart..Möjligen är den kanske inte så speciell,men lussebullarna blir enligt mig ,gula,goda,och perfekta.
" 2 pkt safrran behövs till mitt bak..och så förstås en burk.. kesella mager kvarg..Se i min recptbok alldeles strax....
Bakade igår ..och ja de blev lika bra som förra året och året före det och och...
Lycka Till!(Y)
:o Har någon provat flytande saffran. Fler kunder i butiken har frågat om vi har det. Har aldrig sett det men hörde det fanns på Maxi här i Norrköping. Vad är det upplöst i då?:p
Har inte testat själv men kollade på nätet. Det är utblandat med alkohol iaf. Bagarna har använt detta länge och nu har det släppts till konsumentsidan också.
Det verkar ge en bra gulfärg vad jag läst mig till ssv.
:)
Jag har svaret om ni vill ha det korrekta =)
lussebullssprit!
1 msk vodka ska det vara i en kopp och däri häller man 1 gram saffran som får dra i denna i ca 15 minuter. Vodkan utvinner då både mer färg och smak ur saffranet - vilket ger godare och gulare bullar.
Hittills har jag inte varit med om att någon blivit full på mina bullar och med tanke på att alkohol försvinner i värme över 100grader så klassas de ändå som ofarliga och totalt alkoholfria.
Det låter bra, ska pröva nästa gång.
Har tittat på tv4+, Leilas jul.
Där föreslår hon att man ska lösa upp saffran och andra kryddor i smält smör. Har inte prövat ännu men det hon har bakat ser väldigt fint ut./BackaMona:p
:p Jag provade att lägga saffran i kesselan över natt gissa om det blev gult och fint.(Y)
Tack i alla fall för alla komentarer. Ska prova flytande nästa år ocg se skilnaden.
Maria:p