Jag tyckte jag hittade ett lätt å bra recept på fudge-
MEN; enl receptet skulle det koka "nästan" en timme tills det sockrade sig i kanterna. Ok. Jag gjorde så, och när det såg klart ut hällde jag det i en form och ställde kallt.
Men det stelnade inte. Klet blev det.
Ok. prövar att koka om det. En gång. Två gånger....
Nu har det kokt sammanlagt i 3 timmar (drygt) !
Det var ingen sirap med i receptet, kan det vara problemet? Eller hur länge ska eländet koka, tro?? {freaked-out}
Det skulle vara 5 dl socker, lika mkt grädde och en matsked smör. Thats it.
Var inte alls enkelt! Har inte missat när jag mätte
(det går knappt)
Nån vänlig själ som vet?
Tackar på förhand / Ciina
(Nu har det jäklats så länge att jag bara måste se hur länge det ska koka innan jag ger mig, annars hade det ju varit lättare att kasta det å pröva ett annat recept...)
Cassiopeya29 november 2010
Oj vad konstigt det låter, har spanat runt lite på olika fudgerecept, de flesta innehåller sirap eller vaniljsocker eller blockchoklad eller någon kombination av detta. Låter otroligt att grädden skulle tjockna utan hjälp av något? Om jag vore du skulle jag nog prova något nytt, eller slänga i lite sirap.
Den sista tänker jag själv pröva! Den verkar supersmaskig :p
mafia29 november 2010
I det receptet jag provade så skulle, efter kokningen och efter att smeten kallnat en del, det vispas. Jag vispade och vispade och vispade ännu mer. Det blev OK.
svengelsk29 november 2010
Mitt recept är:
3dl evaporerad mjölk (borde gå lika bra med grädde), 450 g socker och 40 g margarin + vanilj essence. Brukade göra den i en stor stekpanna så att den kokade ihop fortare. Den skall också röras kraftigt innan den hälls upp.
CiinaC30 november 2010
Tack för tipsen!
Har gjort annan fudge nu, men imorron ska jag testa att skvätta i lite sirap, och( tar nog lite blockchoklad oxå) se om det tjocknar. Bara för skojs skull.
( När jag väl har stillat nyfikenheten/ frustrationen gör det mig inget om jag skulle tappa den i golvet el nåt.. :))
Den här fudgen gör jag varje jul sedan mååånga år tillbaka, och den är supergod. Heter morseller i orginal tror jag.
helenepe3 december 2010
Jag har bara provat att göra fudge som innehåller choklad, typ jultomtefudgen http://pyntopyssel.wordpress.com/2010/11/22/julgodisspecial/
Ofta annars (i recept utan choklad) tycker jag att det står att smeten ska upp i så och så många grader (116?) och jag har ingen bra termometer för sånt. :)
svengelsk3 december 2010
Skrivet av helenepe den 3 dec 2010
Jag har bara provat att göra fudge som innehåller choklad, typ jultomtefudgen http://pyntopyssel.wordpress.com/2010/11/22/julgodisspecial/
Ofta annars (i recept utan choklad) tycker jag att det står att smeten ska upp i så och så många grader (116?) och jag har ingen bra termometer för sånt. :)
Droppa lite smet i en kopp kallt vatten. Kan du forma en mjuk kula är det 116 (soft ball), hård kula ung 122 grader. Det finns också small crack, crack, och caramel på min socker termometer. Jag brukade koka min fudge tills den nådde 116.
Jag tyckte jag hittade ett lätt å bra recept på fudge-
MEN; enl receptet skulle det koka "nästan" en timme tills det sockrade sig i kanterna. Ok. Jag gjorde så, och när det såg klart ut hällde jag det i en form och ställde kallt.
Men det stelnade inte. Klet blev det.
Ok. prövar att koka om det. En gång. Två gånger....
Nu har det kokt sammanlagt i 3 timmar (drygt) !
Det var ingen sirap med i receptet, kan det vara problemet? Eller hur länge ska eländet koka, tro?? {freaked-out}
Det skulle vara 5 dl socker, lika mkt grädde och en matsked smör. Thats it.
Var inte alls enkelt! Har inte missat när jag mätte
(det går knappt)
Nån vänlig själ som vet?
Tackar på förhand / Ciina
(Nu har det jäklats så länge att jag bara måste se hur länge det ska koka innan jag ger mig, annars hade det ju varit lättare att kasta det å pröva ett annat recept...)
Oj vad konstigt det låter, har spanat runt lite på olika fudgerecept, de flesta innehåller sirap eller vaniljsocker eller blockchoklad eller någon kombination av detta. Låter otroligt att grädden skulle tjockna utan hjälp av något? Om jag vore du skulle jag nog prova något nytt, eller slänga i lite sirap.
Kolafudge med chokladöverdrag
Florentinsk kolafudge
Mörk chokladfudge
Den sista tänker jag själv pröva! Den verkar supersmaskig :p
I det receptet jag provade så skulle, efter kokningen och efter att smeten kallnat en del, det vispas. Jag vispade och vispade och vispade ännu mer. Det blev OK.
Mitt recept är:
3dl evaporerad mjölk (borde gå lika bra med grädde), 450 g socker och 40 g margarin + vanilj essence. Brukade göra den i en stor stekpanna så att den kokade ihop fortare. Den skall också röras kraftigt innan den hälls upp.
Tack för tipsen!
Har gjort annan fudge nu, men imorron ska jag testa att skvätta i lite sirap, och( tar nog lite blockchoklad oxå) se om det tjocknar. Bara för skojs skull.
( När jag väl har stillat nyfikenheten/ frustrationen gör det mig inget om jag skulle tappa den i golvet el nåt.. :))
Fantastisk fudge
Den här fudgen gör jag varje jul sedan mååånga år tillbaka, och den är supergod. Heter morseller i orginal tror jag.
Jag har bara provat att göra fudge som innehåller choklad, typ jultomtefudgen http://pyntopyssel.wordpress.com/2010/11/22/julgodisspecial/
Ofta annars (i recept utan choklad) tycker jag att det står att smeten ska upp i så och så många grader (116?) och jag har ingen bra termometer för sånt. :)
Jag har bara provat att göra fudge som innehåller choklad, typ jultomtefudgen http://pyntopyssel.wordpress.com/2010/11/22/julgodisspecial/
Ofta annars (i recept utan choklad) tycker jag att det står att smeten ska upp i så och så många grader (116?) och jag har ingen bra termometer för sånt. :)
Droppa lite smet i en kopp kallt vatten. Kan du forma en mjuk kula är det 116 (soft ball), hård kula ung 122 grader. Det finns också small crack, crack, och caramel på min socker termometer. Jag brukade koka min fudge tills den nådde 116.