Hej Alla!!
Har så mycket att göra att jag har fått lov att stänga av hjärnan, men till helgen måste den startas igen för då skall vi ha födelsedagskalas. Har ni något förslag på något gott och chokladigt man kan göra? Är lite trött på vanliga kladdkakor och cupcakes nämligen!
Sachinko22 april 2012
Kärleksmums eller brownies :)
escarboucle22 april 2012
eller drömrulltårta det är ju lätt att göra till många!
Jzetterberg23 april 2012
Skrivet av escarboucle den 22 apr 2012
eller drömrulltårta det är ju lätt att göra till många!
Åååh, detta hade jag glömt bort att det existerade!! Tack :D
Mistys23 april 2012
Inte så chokladig kanske men man kan ju tillsätta kakao i botten om man vill. Dajmen däremot är ju lite chokladig. Trots detta rekomenderar jag den verkligen. Supergod, enkel långpannekaka som smakar mer;) Daimkaka
pleta23 april 2012
Devil's food cake. chokladmoussetårta, sachertårta, eller min mammas favorit. Efter att jag bakat den till henne bad hon om receptet och bakade det till i princip alla sina fester under en tid:
Pajdeg:
200g mjöl
125g smör
100g socker
Kör ihop till en deg och låt vila 30 min i kylen. Tryck ut degen i en rund form, låt degkanten gå upp några cm. Lätt folie och tnygd(ex. ärtor) i botten. Grädda i 10 i 180C
Gör under tiden chokladsmeten:
250g choklad
200g smör
2 ägg
4 äggulor
Smält chokladen i smöret. Vispa ägg och äggulor i 5 min. Tillsätt försiktigt chokladblandningen och blanda.
Ta ut pajen, ta ut ärtor och folie, häll i chokladsmeten.
Grädda ytterligare 20 min.
Jamaica23 april 2012
Denna tycker jag är väldigt god! Lite annorlunda kladdkaka. Tycker den blir bättre efter en dag eller två i kylskåp!
Devil's food cake. chokladmoussetårta, sachertårta, eller min mammas favorit. Efter att jag bakat den till henne bad hon om receptet och bakade det till i princip alla sina fester under en tid:
Pajdeg:
200g mjöl
125g smör
100g socker
Kör ihop till en deg och låt vila 30 min i kylen. Tryck ut degen i en rund form, låt degkanten gå upp några cm. Lätt folie och tnygd(ex. ärtor) i botten. Grädda i 10 i 180C
Gör under tiden chokladsmeten:
250g choklad
200g smör
2 ägg
4 äggulor
Smält chokladen i smöret. Vispa ägg och äggulor i 5 min. Tillsätt försiktigt chokladblandningen och blanda.
Ta ut pajen, ta ut ärtor och folie, häll i chokladsmeten.
Grädda ytterligare 20 min.
Ååh... Mums!
UBO501123 april 2012
chokladrulltårta med fyllning av cocossmörkräm, skär lite tjocka skivor på med vispad grädde och lite skivad banan tex, alternativt chokladmoussetårta bra att ha på lut i frysen.
Robjoo24 april 2012
Skrivet av Mistys den 23 apr 2012
Inte så chokladig kanske men man kan ju tillsätta kakao i botten om man vill. Dajmen däremot är ju lite chokladig. Trots detta rekomenderar jag den verkligen. Supergod, enkel långpannekaka som smakar mer;) Daimkaka
Håller med dig helt och hållet den är supergod! {eat}
ettmod26 april 2012
idag bakade jag en blå smurf,ni kan kolla resultaten på min pråfilbild(Y)
SidoraY26 april 2012
Om du går in på min profil så har jag ett jätte gott recept på kärleksmums :)
StoltMammatillsju30 april 2012
Skrivet av SidoraY den 26 apr 2012
Om du går in på min profil så har jag ett jätte gott recept på kärleksmums :)
Mmm måste provas :)
Nu ville du ju inte baka kladdkaka med den här är lite lyxig ;)
Sen älskar jag personligen silviakaka, den finns bland mina recept och är v'ldigt populär här hos barnen.
Inte choklad dock men underbart god.
sim2fil30 april 2012
Biskvier brukar vara en hit! Älskas av alla här hemma. Brukar dock göra dom ganska små, tycker att de lätt blir väldigt mäktiga och annars kan man ju istället ta två :))) Ska nog ta och baka det själv idag!
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret och chokladen i bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull. Smält på lägsta värmen på spisplattan. Rör då och då och passa så det inte står kvar efter det har smält. Ställ att svalna.
Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Häll choklad-smörblandningen i äggvispet. Rör sen försiktigt i mjöl-bakpulverblandningen. Häll i smord form med avtagbar kant. Grädda i max 15 minuter.
Observera att den skall vara riktigt rinnig i mitten – det stelnar lite sen. Låt stå svalt – gärna över natten. Den tryffliga choklade mognar då och kakan blir alldeles oemotståndligt tryffelkrämig. Servera med lättvispad grädde, eventuellt smaksatt med vanilj eller någon god apelsinlikör typ cointreau eller vaniljvodka (faktiskt helt fantastiskt med efterrätter) och eventuellt lite rårörda hallon eller lingon eller färsk frukt. I juletid kan man servera den med hinnfria apelsinklyftor.
Hej Alla!!
Har så mycket att göra att jag har fått lov att stänga av hjärnan, men till helgen måste den startas igen för då skall vi ha födelsedagskalas. Har ni något förslag på något gott och chokladigt man kan göra? Är lite trött på vanliga kladdkakor och cupcakes nämligen!
Kärleksmums eller brownies :)
eller drömrulltårta det är ju lätt att göra till många!
eller drömrulltårta det är ju lätt att göra till många!
Åååh, detta hade jag glömt bort att det existerade!! Tack :D
Inte så chokladig kanske men man kan ju tillsätta kakao i botten om man vill. Dajmen däremot är ju lite chokladig. Trots detta rekomenderar jag den verkligen. Supergod, enkel långpannekaka som smakar mer;)
Daimkaka
Devil's food cake. chokladmoussetårta, sachertårta, eller min mammas favorit. Efter att jag bakat den till henne bad hon om receptet och bakade det till i princip alla sina fester under en tid:
Pajdeg:
200g mjöl
125g smör
100g socker
Kör ihop till en deg och låt vila 30 min i kylen. Tryck ut degen i en rund form, låt degkanten gå upp några cm. Lätt folie och tnygd(ex. ärtor) i botten. Grädda i 10 i 180C
Gör under tiden chokladsmeten:
250g choklad
200g smör
2 ägg
4 äggulor
Smält chokladen i smöret. Vispa ägg och äggulor i 5 min. Tillsätt försiktigt chokladblandningen och blanda.
Ta ut pajen, ta ut ärtor och folie, häll i chokladsmeten.
Grädda ytterligare 20 min.
Denna tycker jag är väldigt god! Lite annorlunda kladdkaka. Tycker den blir bättre efter en dag eller två i kylskåp!
http://www.recept.nu/1.305657/jenny_strandgarden/efterratter_godis/mjol/vit_kladdchokladtarta_med_varma_hallon
Devil's food cake. chokladmoussetårta, sachertårta, eller min mammas favorit. Efter att jag bakat den till henne bad hon om receptet och bakade det till i princip alla sina fester under en tid:
Pajdeg:
200g mjöl
125g smör
100g socker
Kör ihop till en deg och låt vila 30 min i kylen. Tryck ut degen i en rund form, låt degkanten gå upp några cm. Lätt folie och tnygd(ex. ärtor) i botten. Grädda i 10 i 180C
Gör under tiden chokladsmeten:
250g choklad
200g smör
2 ägg
4 äggulor
Smält chokladen i smöret. Vispa ägg och äggulor i 5 min. Tillsätt försiktigt chokladblandningen och blanda.
Ta ut pajen, ta ut ärtor och folie, häll i chokladsmeten.
Grädda ytterligare 20 min.
Ååh... Mums!
chokladrulltårta med fyllning av cocossmörkräm, skär lite tjocka skivor på med vispad grädde och lite skivad banan tex, alternativt chokladmoussetårta bra att ha på lut i frysen.
Inte så chokladig kanske men man kan ju tillsätta kakao i botten om man vill. Dajmen däremot är ju lite chokladig. Trots detta rekomenderar jag den verkligen. Supergod, enkel långpannekaka som smakar mer;)
Daimkaka
Håller med dig helt och hållet den är supergod! {eat}
idag bakade jag en blå smurf,ni kan kolla resultaten på min pråfilbild(Y)
Om du går in på min profil så har jag ett jätte gott recept på kärleksmums :)
Om du går in på min profil så har jag ett jätte gott recept på kärleksmums :)
Mmm måste provas :)
Nu ville du ju inte baka kladdkaka med den här är lite lyxig ;)
Ljuvlig kladdkaka med fudge
Sen älskar jag personligen silviakaka, den finns bland mina recept och är v'ldigt populär här hos barnen.
Inte choklad dock men underbart god.
Biskvier brukar vara en hit! Älskas av alla här hemma. Brukar dock göra dom ganska små, tycker att de lätt blir väldigt mäktiga och annars kan man ju istället ta två :))) Ska nog ta och baka det själv idag!
Här är den godaste chokladkakan jag vet...
Tryfflig chokladkaka
Ingredienser:
200 gram mörk choklad – förslagsvis 70%
200 gram smör
4 ägg
knappt 2 dl socker
drygt 1½ dl vetemjöl – eller för glutenfri variant: ljust glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret och chokladen i bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull. Smält på lägsta värmen på spisplattan. Rör då och då och passa så det inte står kvar efter det har smält. Ställ att svalna.
Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Häll choklad-smörblandningen i äggvispet. Rör sen försiktigt i mjöl-bakpulverblandningen. Häll i smord form med avtagbar kant. Grädda i max 15 minuter.
Observera att den skall vara riktigt rinnig i mitten – det stelnar lite sen. Låt stå svalt – gärna över natten. Den tryffliga choklade mognar då och kakan blir alldeles oemotståndligt tryffelkrämig. Servera med lättvispad grädde, eventuellt smaksatt med vanilj eller någon god apelsinlikör typ cointreau eller vaniljvodka (faktiskt helt fantastiskt med efterrätter) och eventuellt lite rårörda hallon eller lingon eller färsk frukt. I juletid kan man servera den med hinnfria apelsinklyftor.