Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimkaka

(22 kommentarer)  
Daimkaka Daimkaka
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen och sockret poröst. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Smörj en långpanna och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Nagga kakan efter gräddningen mycket med en gaffel.
  2. Glasyr: Koka upp margarin, sockret och vaniljsockret, vispa hela tiden. Koka tills det tjocknar. Dra från plattan och vispa i äggulor och kakao. Bredes på den varma kakan, hacka daimen fint och strö över kakan. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • grill 27 september 2008

    Bakade kaka i går. Den var något annorlunda, djurisk gott med den mjuka botten och det hårda/krispiga ytan som runnit ner lite i den mjuka botten. Full pott från mig.

  • SEAbjrpn 3 oktober 2008

    Mums ett riktigt läckert recept, måste prova den. Kram SEA

  • anben1 4 oktober 2008

    Jag undrar hur många bitar det blir? Ngn som vet?

  • pia61 5 oktober 2008

    Vilken god kaka! Gjorde den på jobbet igår, blev mycket populär!

  • TessaA 6 oktober 2008

    Är verkligen vattnet nödvändigt? Blir det inte en väääldigt lös smet då? Annars ser det kanongott ut!

  • Tess72 10 oktober 2008

    Vilken supergod kaka, en favorit för en chokladälskare. Full poäng så klart !

  • sclicegirl 23 oktober 2008

    de blir ca 34bitar för mig iaf :) super god en som favorit på släktträffen

  • solveig69 11 november 2008

    Jättegod kaka. Men jag minskade på sockermängden, tyckte det verkade för mycket. Tog i stället 5 dl strösocker i stället för 7 dl till kaksmeten och till glasyren tog jag 1,75 dl i stället för 3,75 dl. I stället för margarin tog jag smör. Använde endast två dubbeldajm. Kakan blev tillräckligt söt ändå. Använde bakplåtspapper så jag behövde inte smörja plåten. Den lossade fint från pappret.

  • Nallepuh13 18 november 2008

    JÄTTEGOD!! TACK för receptet!!!

  • daniella 17 januari 2009

    Har gjort kakan idag mkt god!Ska bjuda på kakan när min son har förarutbildning.Hoppas att elever och föräldrar tycker om den.Ha en skön kväll!

  • mixie66 28 januari 2009

    mmm mmm mmm!!! MUMS super god! :D

  • Camilski 1 februari 2009

    Åhh så god! Helt klart en stark 5:a i betyg!

  • annica1982 19 februari 2009

    God, men en aning för söt. Ska minska på sockret nästa gång. Väldigt populär bland gästerna.

  • kross 27 maj 2009

    Jättegod kaka, har tjuvsmakat inför pojkens kalas i helgen. Tack för ett kanonrecept.

  • aralia 19 juli 2009

    Supergod! Bjöd den på sonens kalas och alla tyckte om den.

  • leselund 16 augusti 2009

    Supergod å bra att den görs i långpanna = många bitar. Har gjort den många gånger. Toppen.

  • knottis 29 augusti 2009

    Mmmm... riktigt söt och god. Vi har gjort den flera gånger. Saftig och god trots att det inte är margarin/smör i sockerkakan. Tack för recept!

  • Shoutoutloud 12 september 2009

    supergod kaka får *5* i betyg av dottern och sambon=)

  • Miaria 11 augusti 2010

    Men vilken god kaka. Helt underbar. Minskade dock på sockermängden till bara 5dl resp. 2,5dl o tog bara drygt 3dl vatten i smeten. Tyckte den blev alldeles för lös annars. Tack för att du delade med dig utav detta recept. Hälsningar Maria

  • Rebeccako 14 januari 2011

    Jag påbörjade kakan men insåg att jag inte hade tillräckligt med ägg så körde med bara tre ägg och mindre socker. Nu är den i ugnen, den ser fin ut och hoppas att det blir bra iallafall:D

  • linan98 20 april 2011

    love this cake!! jag bara älskar den här kakan har gjort den många gånger och jag måste bara göra den igen. jag rekomenderar den!!!!!!

  • Fladie 31 januari 2012

    Denna kakan blev en besvikelse. Vi tyckte alla att den var alldeles för söt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.