Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 55 portioner
Skriv ut

Stora, frestande och jättegoda småbröd.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda samman mjölet med råsocker, strösocker, vaniljsocker, bikarbonat och salt. 2. Rör det rumsvarma matfettet poröst tillsammans med äggen. 3. Rör ner mjölblandningen i matfettet och rör så att allt blandas och degen inte känns för kladdig. Tillsätt då lite mera vetemjöl. 4. Hacka nötterna ganska grovt och arbeta in dem i degen tillsammans med Daim. 5. Rulla ut degen till ca 5 cm tjocka längder och lägg dem kallt ca 1 timme. 6. Skär längderna i bitar och platta till dem lite. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar ganska glest. 7. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10-12 minuter eller tills kakorna har fin färg. Förvara dem torrt och svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maripoosa 18 april 2008

    Enkla och goda kakor :) Hade dock velat ha dem mer mjuka och sega.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.