Jag undrar om någon har et bra grundrecept för glass?ett som kan användas såväl för bär, frukt, vanilj och choklad?
Gärna ett smalare alternativ också. :)
Dessutom undrar jag hur länge ni brukar vispa grädden under svag värme och hur länge ni sedan låter den gå i glassmaskinen.
Tack!
Amika3 juli 2008
Grundrecept Gräddglass
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 ½ dl mjölk
Vispa ägg och socker väl. Sätt till mjölken. Sjud blandningen under vispning eller omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna till rumstemperatur. Rör i grädden och rör tills allt är blandat. Om du har glassmaskin så starta den och häll i blandningen. Låt maskinen gå tills glassen fått rätt konsistens.Om du inte har glassmaskin - ställ blandningen i frysen. Rör glassen då och då för att undvika iskristaller. Låt stå i frysen tills den stelnat till rätt konsistens.
Jag brukar undvika att göra smalare recept om jag inte vill göra sorbet. För jag tycker att det alltid blir som iskristaller. Har du samma problem?
Jag undrar om någon har et bra grundrecept för glass?ett som kan användas såväl för bär, frukt, vanilj och choklad?
Gärna ett smalare alternativ också. :)
Dessutom undrar jag hur länge ni brukar vispa grädden under svag värme och hur länge ni sedan låter den gå i glassmaskinen.
Tack!
Grundrecept Gräddglass
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 ½ dl mjölk
Vispa ägg och socker väl. Sätt till mjölken. Sjud blandningen under vispning eller omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna till rumstemperatur. Rör i grädden och rör tills allt är blandat. Om du har glassmaskin så starta den och häll i blandningen. Låt maskinen gå tills glassen fått rätt konsistens.Om du inte har glassmaskin - ställ blandningen i frysen. Rör glassen då och då för att undvika iskristaller. Låt stå i frysen tills den stelnat till rätt konsistens.
Jag brukar undvika att göra smalare recept om jag inte vill göra sorbet. För jag tycker att det alltid blir som iskristaller. Har du samma problem?
Glass (grundrecept till glassmaskin)
Så, nu är det lättare att spara. :)
Falsk vaniljparfait
Kanske inte precis som glass men OK.Min släkt är snäll och äter det på släktmiddagar i alla fall.
här kommer 2...behövs inte ens glassmaskin:)
Lingonparfait med kola sås.
och
Lingonglass med maränger.
mycket gott(Y)
lägger in en coccos sorbet
(lactosfri) snarast oxå! under mina recept.
Är ett stort glass/parfait freak.
Kolla oxå på lenajeanettes(här på klubben) Normandisk glass!
Denär det godaste jag ätiit:D(L)
//Monac.
Lemoncurd glassen i mina recept är suveränt god. (Y) :p
:)Mitt recept på en god och smidig parfait
Vaniljparfait
Varm chokladsås
Här kommer oxå ett recept utan glassmaskin.
Vispa en pkt Vaniljvisp hårt. Krossa en dajm o blanda i. Lägg i en bytta och frys in!
Mums!!
Kanske inte vad du söker eftersom du ville ha ett glassmaskinsrecept men jag vill dela med mig ändå:D Gelato con lamponi (Hallonglass)