Använd flytande margarin att smörja formen med och strö sen ströbröd i formen.
Degen släpper då alldeles utmärkt:)
kicki-6225 juni 2008
Tupperwares pajformar i silikon är jättebra men dyra, jag har hittat liknande på Lidl och de kostade 49:- om jag minns rätt och funkar lika bra. Pajen lossnar lätt och sedan är det bara att vika ihop formen och stoppa in den i ett skåp.(Y)
sockerflis6 september 2008
Ska jag laga många pajer vid samma tillfälle... så brukar jag lägga bakpåtspapper i formen och sedan trycka ut degen.
När pajen då är klart går det lätt att lyfta ur pajen och göra nästa...
lindaO6 september 2008
Beror på vad du gör för sorts paj, men jag behöver aldrig smöra min form när jag gör vanliga matpajer då jag förgräddar pajskalet och sedan häller fyllningen. Kanske att du har för lite smör i degen?
Det här receptet använder jag alltid:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Lycka till :)
The_mama97mia6 september 2008
jag brukar ha aluminiumfolie runt kanterna så att degen inte ska sjunka ner
Hej ett tips på hur man får pajen att lossna.
Använd flytande margarin att smörja formen med och strö sen ströbröd i formen.
Degen släpper då alldeles utmärkt:)
Tupperwares pajformar i silikon är jättebra men dyra, jag har hittat liknande på Lidl och de kostade 49:- om jag minns rätt och funkar lika bra. Pajen lossnar lätt och sedan är det bara att vika ihop formen och stoppa in den i ett skåp.(Y)
Ska jag laga många pajer vid samma tillfälle... så brukar jag lägga bakpåtspapper i formen och sedan trycka ut degen.
När pajen då är klart går det lätt att lyfta ur pajen och göra nästa...
Beror på vad du gör för sorts paj, men jag behöver aldrig smöra min form när jag gör vanliga matpajer då jag förgräddar pajskalet och sedan häller fyllningen. Kanske att du har för lite smör i degen?
Det här receptet använder jag alltid:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Lycka till :)
jag brukar ha aluminiumfolie runt kanterna så att degen inte ska sjunka ner