Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hur får man pajen att lossna lätt från formen?

  • Clowna 20 juni 2008

    Hej ett tips på hur man får pajen att lossna.

    Använd flytande margarin att smörja formen med och strö sen ströbröd i formen.
    Degen släpper då alldeles utmärkt:)

  • kicki-62 25 juni 2008

    Tupperwares pajformar i silikon är jättebra men dyra, jag har hittat liknande på Lidl och de kostade 49:- om jag minns rätt och funkar lika bra. Pajen lossnar lätt och sedan är det bara att vika ihop formen och stoppa in den i ett skåp.(Y)

  • sockerflis 6 september 2008

    Ska jag laga många pajer vid samma tillfälle... så brukar jag lägga bakpåtspapper i formen och sedan trycka ut degen.
    När pajen då är klart går det lätt att lyfta ur pajen och göra nästa...

  • lindaO 6 september 2008

    Beror på vad du gör för sorts paj, men jag behöver aldrig smöra min form när jag gör vanliga matpajer då jag förgräddar pajskalet och sedan häller fyllningen. Kanske att du har för lite smör i degen?
    Det här receptet använder jag alltid:

    125 g smör
    3 dl vetemjöl
    2 msk vatten

    Lycka till :)

  • The_mama97mia 6 september 2008

    jag brukar ha aluminiumfolie runt kanterna så att degen inte ska sjunka ner

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.