Hej allihop :) jag gjorde ju som sagt fluff, och jag har ju aldrig gjort det förut, men det blev nog inte lyckat:( När jag tog fram det dagen efter och skulle vispa det så var det som gele, så något fel gjorde jag:o jag tyckte jag var så noga.... Har ni något tips om vad som gick fel? Kanske för varmt eller för mycket godis?? Ha det gott Miafia
Hade du gelantingodis i fluffet? Då ska du isånafall ta mindre mängd godis, 100g istället för 180g när det är chocklad. Lycka till nästa gång :)
Gnurf27 november 2008
Funkar det inte att smälta Fluffsmaksättningen separat över vattenbad (kanske även i micro) och därefter blanda ner i Fluffbindemedlet (grädden) inför avsvalning. Alltså eliminera det tydligen kritiska momentet med grädduppvärmning. Men vad vet jag....är ju en sån där Problemlösarorienterad Man...:D
Själv har jag aldrig Fluffat, annat än Håret på 1980-talet...
SJL_198527 november 2008
Gnurf:
Jag vet inte riktigt om det går att smälta i micron först och sen hälla ner det över grädden. Funkar ju inte om det är gelantingodis direkt... Men testa :)
Jag kör det hederliga sättet med att värma på ugnen, grädde och fluffsmaksättningen får smälta. Gäller bara att ha koll så att det inte kokar, och röra, röra, röra mest hela tiden. Men det blir ju ett gott och fint resultat därefter :)
flabban27 november 2008
Har aldrig hört talas om detta. Måste experimentera lite. Kanske redan till helgen. 50 gr godis till 1 dl grädde kanske funkar. Tack för tipset. (Y)
Feffy27 november 2008
Skrivet av Gnurf den 27 nov 2008
Funkar det inte att smälta Fluffsmaksättningen separat över vattenbad (kanske även i micro) och därefter blanda ner i Fluffbindemedlet (grädden) inför avsvalning. Alltså eliminera det tydligen kritiska momentet med grädduppvärmning. Men vad vet jag....är ju en sån där Problemlösarorienterad Man...:D
Själv har jag aldrig Fluffat, annat än Håret på 1980-talet...
Den tanken har slagit mig då jag har tänkt prova göra på choklad. Att smälta chokladen och sen värma på grädden liiite grann medans man i sakta takt rör ner den smälta chokladen.
elpatron27 november 2008
Undra hur det skulle va o ha Ahlgrensfluff i håret då på nyår tex? Så man luktar godis hela tiden.
Kanske nya "sexparfymen"? (Y)
yamahabettan4 december 2008
På min sons dagis i älvsbyn serverades "fluff" som mellan mål. nyponsoppe pulver vispades med
naturell yougurt till fluffig konsistens. Mycket gott tycker barnen...
systeryster20 februari 2009
Tänkte bara lyfta fram tråden åt Vidis som blev lite missförstådd av bagarn.:D
Lolan20 februari 2009
Jag har gjort polly fluff...Sååå gott.. Jag skall ha det i en tårta där pollyfluffen skall vara i ett lager. Sedan skall jag ha i nästa lager vaniljkräm blandat med grädde och bananessens.
Lolan20 februari 2009
Jag har även gjort fluff av skumbananer. Blev jätte gott att servera med o´boy doppade bananskivor som jag frusit innan.
LitenMajs21 februari 2009
*inspererad* nu vill jag göra tårta me fluff :p
ikah22 februari 2009
Jag gjorde fluff på After Eight godis som blev jättebra men tog en mindre mängd, tror det blev 100 g till 3 dl grädde.
Som tårta bakade jag en pinocciotårta och hade fruktcocktail mellan också.
Jättegod!(Y)
mrstepes8 mars 2009
Åh det här måste jag göra, med geisha kanske?
Ska göra en födelsedagstårta på tisdag och fluff med geisha hade blivit perfekt. Får nog ha en "plan b" dock ifall det skulle gå åt fanders.
Återkommer med hur det gick (H)
MelleBandolo9 mars 2009
Fluff låter ju megagott!
Om man vill servera fluff till chokladmuffins - vilken choklad tror ni skulle bli god i fluffet?
Kan man ställa fluffet i frysen för att kyla snabbare?
/Melinda
LellaGella9 mars 2009
Tack för dessa tips! (Y)
Ska garanterat prova detta! Pefekt med recept som går att variera så myckt som detta!
:)
bakakaka9 mars 2009
Skrivet av MelleBandolo den 9 mar 2009
Fluff låter ju megagott!
Om man vill servera fluff till chokladmuffins - vilken choklad tror ni skulle bli god i fluffet?
Kan man ställa fluffet i frysen för att kyla snabbare?
/Melinda
Mitt favoritfluff är med Dumlekola. Jag är säker på att det passar till chokladmuffins.
Jag har aldrig provat att ställa det i frysen, men jag tror absolut att det går bra. Det viktigaste är ju att det blir RIKTIGT kallt innan du vispar.
lottaplott9 mars 2009
Vi har testat tårtot med...
tobleronefluff och hallon/yoghurtmousse
Käck-kola och citronformage
och båda dessa kombinationer har varit en succé!
Till chokladmuffins hade jag kunnat tänka mig after eight...eller något choklad med apelsinsmak.
MillyNova20 mars 2009
fluff, låter ju jätte kul, måste komma ihåg det här till nästa tårta:D:p
anneli198920 mars 2009
Fluff vilken grej, de blir en ljuvligt fluffigtårta nästa gång de vankas kalastimes!
johanna-7325 mars 2009
Fluff kommer urspungligen från Danmark och serveras ofta till glass.
Åt det första gången för ett par år sen i Danmark vid en glasskiosk. Supergott (Y)
Hej allihop :) jag gjorde ju som sagt fluff, och jag har ju aldrig gjort det förut, men det blev nog inte lyckat:( När jag tog fram det dagen efter och skulle vispa det så var det som gele, så något fel gjorde jag:o jag tyckte jag var så noga.... Har ni något tips om vad som gick fel? Kanske för varmt eller för mycket godis?? Ha det gott Miafia
Hade du gelantingodis i fluffet? Då ska du isånafall ta mindre mängd godis, 100g istället för 180g när det är chocklad. Lycka till nästa gång :)
Funkar det inte att smälta Fluffsmaksättningen separat över vattenbad (kanske även i micro) och därefter blanda ner i Fluffbindemedlet (grädden) inför avsvalning. Alltså eliminera det tydligen kritiska momentet med grädduppvärmning. Men vad vet jag....är ju en sån där Problemlösarorienterad Man...:D
Själv har jag aldrig Fluffat, annat än Håret på 1980-talet...
Gnurf:
Jag vet inte riktigt om det går att smälta i micron först och sen hälla ner det över grädden. Funkar ju inte om det är gelantingodis direkt... Men testa :)
Jag kör det hederliga sättet med att värma på ugnen, grädde och fluffsmaksättningen får smälta. Gäller bara att ha koll så att det inte kokar, och röra, röra, röra mest hela tiden. Men det blir ju ett gott och fint resultat därefter :)
Har aldrig hört talas om detta. Måste experimentera lite. Kanske redan till helgen. 50 gr godis till 1 dl grädde kanske funkar. Tack för tipset. (Y)
Funkar det inte att smälta Fluffsmaksättningen separat över vattenbad (kanske även i micro) och därefter blanda ner i Fluffbindemedlet (grädden) inför avsvalning. Alltså eliminera det tydligen kritiska momentet med grädduppvärmning. Men vad vet jag....är ju en sån där Problemlösarorienterad Man...:D
Själv har jag aldrig Fluffat, annat än Håret på 1980-talet...
Den tanken har slagit mig då jag har tänkt prova göra på choklad. Att smälta chokladen och sen värma på grädden liiite grann medans man i sakta takt rör ner den smälta chokladen.
Undra hur det skulle va o ha Ahlgrensfluff i håret då på nyår tex? Så man luktar godis hela tiden.
Kanske nya "sexparfymen"? (Y)
På min sons dagis i älvsbyn serverades "fluff" som mellan mål. nyponsoppe pulver vispades med
naturell yougurt till fluffig konsistens. Mycket gott tycker barnen...
Tänkte bara lyfta fram tråden åt Vidis som blev lite missförstådd av bagarn.:D
Jag har gjort polly fluff...Sååå gott.. Jag skall ha det i en tårta där pollyfluffen skall vara i ett lager. Sedan skall jag ha i nästa lager vaniljkräm blandat med grädde och bananessens.
Jag har även gjort fluff av skumbananer. Blev jätte gott att servera med o´boy doppade bananskivor som jag frusit innan.
*inspererad* nu vill jag göra tårta me fluff :p
Jag gjorde fluff på After Eight godis som blev jättebra men tog en mindre mängd, tror det blev 100 g till 3 dl grädde.
Som tårta bakade jag en pinocciotårta och hade fruktcocktail mellan också.
Jättegod!(Y)
Åh det här måste jag göra, med geisha kanske?
Ska göra en födelsedagstårta på tisdag och fluff med geisha hade blivit perfekt. Får nog ha en "plan b" dock ifall det skulle gå åt fanders.
Återkommer med hur det gick (H)
Fluff låter ju megagott!
Om man vill servera fluff till chokladmuffins - vilken choklad tror ni skulle bli god i fluffet?
Kan man ställa fluffet i frysen för att kyla snabbare?
/Melinda
Tack för dessa tips! (Y)
Ska garanterat prova detta! Pefekt med recept som går att variera så myckt som detta!
:)
Fluff låter ju megagott!
Om man vill servera fluff till chokladmuffins - vilken choklad tror ni skulle bli god i fluffet?
Kan man ställa fluffet i frysen för att kyla snabbare?
/Melinda
Mitt favoritfluff är med Dumlekola. Jag är säker på att det passar till chokladmuffins.
Jag har aldrig provat att ställa det i frysen, men jag tror absolut att det går bra. Det viktigaste är ju att det blir RIKTIGT kallt innan du vispar.
Vi har testat tårtot med...
tobleronefluff och hallon/yoghurtmousse
Käck-kola och citronformage
och båda dessa kombinationer har varit en succé!
Till chokladmuffins hade jag kunnat tänka mig after eight...eller något choklad med apelsinsmak.
fluff, låter ju jätte kul, måste komma ihåg det här till nästa tårta:D:p
Fluff vilken grej, de blir en ljuvligt fluffigtårta nästa gång de vankas kalastimes!
Fluff kommer urspungligen från Danmark och serveras ofta till glass.
Åt det första gången för ett par år sen i Danmark vid en glasskiosk. Supergott (Y)