Behöver hjälp med 3 rätters som ska vara hyfsat lätta! Bara för att det ska vara enkelt! Måste vara en kall buffe vad det gäller köttet! Tänkte köra på potatisgratäng till den kalla köttbuffen! Men nu börjar det bli bråttom =) Vi blir 60 st!
alindalinda9 mars 2011
aningens förvirrad på om du ska ha buffé eller en 3-rätters?
har många tips att ge, men behöver få klarhet i det hela.
vad är det för kött du tänkt bjuda på? kallskuret eller varmrätt?
The_mama97mia9 mars 2011
Jag måste ju hålla med alindalinda, menar du köttbuffé som huvudrätt men annars förrätt och efterrätt som vanligt till 60 pers?
Om du ska ha olika sorters kött till potatisgratäng så vill jag tipsa om Oxfilé i två marinader, med citron, vitlök och rosmarin
behöver inte bli så dyrt som det låter, ofta kan man få tag på oxfilé till hyfsat pris, hemligheten är att skiva tunt också...
och ngn form av marinerad kycklingfilé, har inget eget favvo recept på det, men samma princip, helstekt, marinerat, skivat...
På det sättet skulle du få tre olika sorters kött, med olika smak i marinaderna.
Jag vet ju inte hur du har tänkt, men kan det inte räcka att ha som salladsbord/buffé istället för eller som förrätt?
Efterrätt, kladdkakor, färsk frukt, grädde, glass
Med så mkt folk måste det ju funka att ha lite enklare - även om det inte blir Simpel Mat för det?
jannika10 mars 2011
jannika10 mars 2011
Skrivet av jannika den 10 mar 2011
Förstår ni nu hur desperat jag börjar bli? :)
Ska försöka komplettera vad jag menade!
Alltså jag tänkte köra på kallt kött typ filé av 2-3 olika sorter! Serveras med potatisgratäng och sallad!
Men ska jag ha förrätt då eller räcker det med tilltugg som tunnbrödsrullar eller snittar till välkomstdrinken? Förslag snälla{sweat}
Och efterrätt?
Annlis10 mars 2011
Hej!
Jag skulle nog skippa förrätten och ta lite olika tilltugg till välkomstdrinken och så göra en lite festligare efterrätt och kaffe. Sen om man vill kan man servera kaffe, tårta eller någon god kaka, senare på dagen/kvällen.
Lycka till! :)
The_mama97mia10 mars 2011
Hålelr med Annlis, skippa förrätt - kör på lite tilltugg , sen blir det ju gött med huvudrätt.
Sen vet jag inte hur länge ni håller på , men det kanske räcker med ngt litet sött till kaffet?
Förlåt, men skulle jag bjuda så många som 60 o göra allt själv då skulle jag lägga krutet på huvudrätten. Kan duga med After Eight typ till kaffet i mitt tycke.
Cassiopeya10 mars 2011
Vad sägs om lite grönsaksstavar och dipp som tilltugg. Snabbt, billigt, enkelt och går lätt att förbereda :)
Tunna skivor kassler är gott och billigt. Kyckling kanske? Fläskfilé brukar gå att köpa riktigt billigt med jämna mellanrum.
Vill du göra ett gott bröd till finns massor recept på Foccacia, gott, enkelt och lyxigt :)
Efterrätt skulle jag göra en fryst cheesecake, eller iskall dumlemarängtårta med färdigköpta marängbottnar (istället för hemmagjorda som i receptet). Recept hittar du här på MK. Kladdkaka med grädde och lite fruktcocktail brukar också vara ett säkert kort.
Mitt bästa tips är att göra så ENKELT du bara kan! Det brukar bli bäst så :D
Lycka till!
jannika10 mars 2011
Skrivet av Annlis den 10 mar 2011
Hej!
Jag skulle nog skippa förrätten och ta lite olika tilltugg till välkomstdrinken och så göra en lite festligare efterrätt och kaffe. Sen om man vill kan man servera kaffe, tårta eller någon god kaka, senare på dagen/kvällen.
Lycka till! :)
Tack! Jag tänkte köra på frozen cheesecake med bär som efterätt och sen smörgåstårta till nattamat =)
lialotta110 mars 2011
Hej
På min 40-årsfest, då vi var ca 60 pers. marinerade jag fina fläskkarréskivor och stekte i långpanna i ugnen. Köpte färdig kulpotatis på jätte-konservburkar som jag stekte i ugnen med örtkryddor och äkta smör.
Till det gjorde jag en dragonsås på creme fraiche, grädde, dijonsenap, soja ochbuljongtärning.
En färgglad sallad, blandade grönsaker och röd lök.
Pinocciotårta med fyllning, grädde och rivet äpple till kaffet lite senare.
Alla var supernöjda!
Som sagt, enkelt
jannika10 mars 2011
Skrivet av mama97mia den 10 mar 2011
Hålelr med Annlis, skippa förrätt - kör på lite tilltugg , sen blir det ju gött med huvudrätt.
Sen vet jag inte hur länge ni håller på , men det kanske räcker med ngt litet sött till kaffet?
Förlåt, men skulle jag bjuda så många som 60 o göra allt själv då skulle jag lägga krutet på huvudrätten. Kan duga med After Eight typ till kaffet i mitt tycke.
Vi börjar kl 18.00 så jag har planerat nattamat också (känner ju mina vänner väl)! Till efterätt hade jag tänkt frozen cheesecake med bär och nattamat BLIR smörgåstårta =) Men era förslag låter bra med att skippa förrätt och köra på tilltugg till drinken, men då är mitt förslag VAD??
jannika10 mars 2011
Skrivet av lialotta1 den 10 mar 2011
Hej
På min 40-årsfest, då vi var ca 60 pers. marinerade jag fina fläskkarréskivor och stekte i långpanna i ugnen. Köpte färdig kulpotatis på jätte-konservburkar som jag stekte i ugnen med örtkryddor och äkta smör.
Till det gjorde jag en dragonsås på creme fraiche, grädde, dijonsenap, soja ochbuljongtärning.
En färgglad sallad, blandade grönsaker och röd lök.
Pinocciotårta med fyllning, grädde och rivet äpple till kaffet lite senare.
Alla var supernöjda!
Som sagt, enkelt
Ditt förslag låter kanonbra som många andras här, men jag är så rädd för att folk ska tycka det är för simpelt =( Och jag gillar inte fläskkarre själv, men kan ju ta fläskfilé istället! Tack för ditt förslag =)
Behöver hjälp med 3 rätters som ska vara hyfsat lätta! Bara för att det ska vara enkelt! Måste vara en kall buffe vad det gäller köttet! Tänkte köra på potatisgratäng till den kalla köttbuffen! Men nu börjar det bli bråttom =) Vi blir 60 st!
aningens förvirrad på om du ska ha buffé eller en 3-rätters?
har många tips att ge, men behöver få klarhet i det hela.
vad är det för kött du tänkt bjuda på? kallskuret eller varmrätt?
Jag måste ju hålla med alindalinda, menar du köttbuffé som huvudrätt men annars förrätt och efterrätt som vanligt till 60 pers?
Om du ska ha olika sorters kött till potatisgratäng så vill jag tipsa om
Oxfilé i två marinader, med citron, vitlök och rosmarin
behöver inte bli så dyrt som det låter, ofta kan man få tag på oxfilé till hyfsat pris, hemligheten är att skiva tunt också...
Sam en tjälknöl, gärna rödvinsmarinerad
Lammstek som tjälknöl
och ngn form av marinerad kycklingfilé, har inget eget favvo recept på det, men samma princip, helstekt, marinerat, skivat...
På det sättet skulle du få tre olika sorters kött, med olika smak i marinaderna.
Jag vet ju inte hur du har tänkt, men kan det inte räcka att ha som salladsbord/buffé istället för eller som förrätt?
Efterrätt, kladdkakor, färsk frukt, grädde, glass
Med så mkt folk måste det ju funka att ha lite enklare - även om det inte blir Simpel Mat för det?
Skrivet av jannika den 10 mar 2011
Förstår ni nu hur desperat jag börjar bli? :)
Ska försöka komplettera vad jag menade!
Alltså jag tänkte köra på kallt kött typ filé av 2-3 olika sorter! Serveras med potatisgratäng och sallad!
Men ska jag ha förrätt då eller räcker det med tilltugg som tunnbrödsrullar eller snittar till välkomstdrinken? Förslag snälla{sweat}
Och efterrätt?
Hej!
Jag skulle nog skippa förrätten och ta lite olika tilltugg till välkomstdrinken och så göra en lite festligare efterrätt och kaffe. Sen om man vill kan man servera kaffe, tårta eller någon god kaka, senare på dagen/kvällen.
Lycka till! :)
Hålelr med Annlis, skippa förrätt - kör på lite tilltugg , sen blir det ju gött med huvudrätt.
Sen vet jag inte hur länge ni håller på , men det kanske räcker med ngt litet sött till kaffet?
Förlåt, men skulle jag bjuda så många som 60 o göra allt själv då skulle jag lägga krutet på huvudrätten. Kan duga med After Eight typ till kaffet i mitt tycke.
Vad sägs om lite grönsaksstavar och dipp som tilltugg. Snabbt, billigt, enkelt och går lätt att förbereda :)
Tunna skivor kassler är gott och billigt. Kyckling kanske? Fläskfilé brukar gå att köpa riktigt billigt med jämna mellanrum.
Vill du göra ett gott bröd till finns massor recept på Foccacia, gott, enkelt och lyxigt :)
Efterrätt skulle jag göra en fryst cheesecake, eller iskall dumlemarängtårta med färdigköpta marängbottnar (istället för hemmagjorda som i receptet). Recept hittar du här på MK. Kladdkaka med grädde och lite fruktcocktail brukar också vara ett säkert kort.
Mitt bästa tips är att göra så ENKELT du bara kan! Det brukar bli bäst så :D
Lycka till!
Hej!
Jag skulle nog skippa förrätten och ta lite olika tilltugg till välkomstdrinken och så göra en lite festligare efterrätt och kaffe. Sen om man vill kan man servera kaffe, tårta eller någon god kaka, senare på dagen/kvällen.
Lycka till! :)
Tack! Jag tänkte köra på frozen cheesecake med bär som efterätt och sen smörgåstårta till nattamat =)
Hej
På min 40-årsfest, då vi var ca 60 pers. marinerade jag fina fläskkarréskivor och stekte i långpanna i ugnen. Köpte färdig kulpotatis på jätte-konservburkar som jag stekte i ugnen med örtkryddor och äkta smör.
Till det gjorde jag en dragonsås på creme fraiche, grädde, dijonsenap, soja ochbuljongtärning.
En färgglad sallad, blandade grönsaker och röd lök.
Pinocciotårta med fyllning, grädde och rivet äpple till kaffet lite senare.
Alla var supernöjda!
Som sagt, enkelt
Hålelr med Annlis, skippa förrätt - kör på lite tilltugg , sen blir det ju gött med huvudrätt.
Sen vet jag inte hur länge ni håller på , men det kanske räcker med ngt litet sött till kaffet?
Förlåt, men skulle jag bjuda så många som 60 o göra allt själv då skulle jag lägga krutet på huvudrätten. Kan duga med After Eight typ till kaffet i mitt tycke.
Vi börjar kl 18.00 så jag har planerat nattamat också (känner ju mina vänner väl)! Till efterätt hade jag tänkt frozen cheesecake med bär och nattamat BLIR smörgåstårta =) Men era förslag låter bra med att skippa förrätt och köra på tilltugg till drinken, men då är mitt förslag VAD??
Hej
På min 40-årsfest, då vi var ca 60 pers. marinerade jag fina fläskkarréskivor och stekte i långpanna i ugnen. Köpte färdig kulpotatis på jätte-konservburkar som jag stekte i ugnen med örtkryddor och äkta smör.
Till det gjorde jag en dragonsås på creme fraiche, grädde, dijonsenap, soja ochbuljongtärning.
En färgglad sallad, blandade grönsaker och röd lök.
Pinocciotårta med fyllning, grädde och rivet äpple till kaffet lite senare.
Alla var supernöjda!
Som sagt, enkelt
Ditt förslag låter kanonbra som många andras här, men jag är så rädd för att folk ska tycka det är för simpelt =( Och jag gillar inte fläskkarre själv, men kan ju ta fläskfilé istället! Tack för ditt förslag =)