Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fult med vardagsmat??

 • Beckis83 9 januari 2010

  har vänner som ej kan bli bjudna på vardagsmat utan det måste vara trerätters. Men är det inte trevligt med spontanbjudningar mitt i vardagsmaten också? Oavsett om det är helg,vardag eller högtid så bjuder jag på det jag vill. Vad tycker ni?

 • MatAnders 9 januari 2010

  Håller helt med varför måste det vara så avancerat ställ fram en gryta på bordet och låt alla ta för sig och njuta.(Y)

 • Eery 9 januari 2010

  Det är bland det fånigaste jag hört? Klart att det är trevligt med "tre rätters" men inte jämnt. Hur gör dom själva? Rejält lagad mat är klart underskattad tycker jag(L)

 • hillan66 9 januari 2010

  I stort sett all mat är ju god när man blir bortbjuden!

  När vi är i stugan så brukar vi turas om att laga mat vi som är där samtidigt (brukar vara olika släktingar som träffas vid olika tillfällen). Då blir det nästan som att gå bort på middag och det brukar vara så gott, varje dag! Att äta någon annans korv stroganof eller spagetti med köttfärssås kan ju vara hur gott som helst! Att äta och umgås är ju ett nöje bara det!(Y)

 • Lenael 9 januari 2010

  Håller med er alla. (Y)
  Skulle jag veta att dom bara vill bli bjudna på trerätters skulle det inte kännas bra att bjuda alls.
  Hos oss blir det nästan aldrig trerätters. Så dom bjuder inte jag. :D

 • The_mama97mia 9 januari 2010

  Det var det dummaste...
  Fasen, spaghetti, köttbullar , ketchup = trerätters ju!

  Haha... nej men när jag o mina polare äter tillsammans räcker det gott med huvudrätt och sallad till.

 • mattant41 9 januari 2010

  Visst kan man bjuda på vardagsmat och mer någon gång när man känner för det, men nog är det svårare att bjuda igen när allt blir så fint.

 • amoz 9 januari 2010

  Bjud på "vanlig" mat såsom någon stek med potatis och sås eller kalops tex och det är barn eller ungdomar som ska äta, så ska ni se på tomma fat efteråt!!!! Garanterat!

 • siggemums 9 januari 2010

  Trerätters, det har vi bara när det ska vara riktigt festligt. Om de vill bjuda på det sättet så är det upp till dem och inget de kan kräva att få tillbaka.
  En spontan vardagsmiddag i all enkelhet kan vara väl så trevlig och god som en tjusig trerätters. Riktiga vänner vill man umgås med både till vardags och fest det har inte så stor betydelse vad som bjuds på.

 • boz1965 9 januari 2010

  En gulasch serverad direkt ur gjutjärnsgrytan på bordet och brytbröd och ett gott öl till det är oslagbart. Jag skippar gärna vilken trerätters som helst för det.

 • Okänd 9 januari 2010

  Jag förstår tanken med tråden, men det kanske inte är så vanligt att någon bjuder på middag mitt i veckan. Alltså, "Kom med hem och käka middag vet-ja".
  Det var nog vanligare förr, man frågade en nära jobbarkompis, "vad ska ni ha till middag", "jag vet inte", "vi skall ha rotmos med fläsklägg, kan ni inte komma och käka med oss"?
  Så kunde det låta! (L)
  Och så blev det.
  Med barn och allt.
  Det blev jättetrevligt!

  Tror inte att detta förekommer så ofta i dag.
  Trerätters var det aldrig fråga om, kanske inte ens på helgerna, men det handlade om gemenskap och kamratskap.
  Och att få bjuda på god mat! (L) (L)

 • amoz 9 januari 2010

  Men visst är det tråkigt att man ska behöva bjuda sina vänner, även om jag gillar att planera en god (gärna trerätters) middag för mina gäster. Men jag tycker det är två olika saker vi talar om då precis som jan-gunnar-i skriver.
  För just detta att folk kommer spontant som förr om än så bara på en kopp kaffe, förekommer tyvärr inte särskilt ofta nu. Anledningen många gånger tror jag är att man tror man kommer och stör:o.
  Minns med saknad hur det var förr då man bara körde och hälsade på sina nära och kära utan att avisera sin ankomst. Passade inte tillfället så var det inte mer med det, då fick det bli en annan gång.

 • redd 9 januari 2010

  Om man bjuder över någon så tycker jag att man i alla fall bör servera två rätter, men då är det det helt ok att servera en kopp kaffe med något litet som en bit choklad eller så som rätt nummer två. Sedan så bör ju maten ligga i övre skiktet av vardagsmat eller ännu lättare, skall vara rätter man kunde se på en resturang inte korv eller stuvade makaroner med andra ord.

  Det skall vara något väldigt speciellt för att man skall göra iordning en trerätters värd namnet.

 • Okänd 10 januari 2010

  Förr hade man något som kallades "Raggmunkegille". Ibland kunde det vara mellan 20-30 personer.
  Man samlades någon gång i månaden och lagade gemensamt till raggmunk och stekte fälsk i långa banor. Efteråt blev det fika och småprat om livet.
  Skulle vara trevligt att höra om det förekommer fortfarande någon stans!

 • canonlars 10 januari 2010

  Jag och några gubbar har herrmiddagar ett par gånger om året och då lagar vi mat och dryck till dessa tillställningar och jag bjuder alltid på hederlig husmanskost för idag verkar det som denna matkultur håller på att raddderas ut av snabbmats skräpet.
  mvh Larsolof

 • Linlock 10 januari 2010

  Skrivet av amoz den 9 jan 2010

  Men visst är det tråkigt att man ska behöva bjuda sina vänner, även om jag gillar att planera en god (gärna trerätters) middag för mina gäster. Men jag tycker det är två olika saker vi talar om då precis som jan-gunnar-i skriver.
  För just detta att folk kommer spontant som förr om än så bara på en kopp kaffe, förekommer tyvärr inte särskilt ofta nu. Anledningen många gånger tror jag är att man tror man kommer och stör:o.
  Minns med saknad hur det var förr då man bara körde och hälsade på sina nära och kära utan att avisera sin ankomst. Passade inte tillfället så var det inte mer med det, då fick det bli en annan gång.


  Usch varför har det blivit så att vi är så rädda för att störa varandra? :( Inte ens barnen kommer och ringer på dörren för att leka med min son utan det rings och planeras flera dagar i förväg! Fram för att störa varandra mer!(Y)

 • ros 10 januari 2010

  :)Jag tycker att man få ta "seden dit man kommer"
  Vill en del "glänsa" så låt dem göra det.
  Men jag tycker att du ska bjuda på det som du känner för att laga eller baka:)

  Ibland har jag mer tid och inspiration för att göra lite mer avancerat, men ibland räcker varken tiden eller lusten att göra det så avancerat.

  Det varierar ju från gång till gång vad vi får när vi är bortbjudna till samma vänner från gång till gång.

  Jag tror att vissa gillar att laga mat, andra att baka, en del satsa mer på efterrätten osv.

  :)Tanken är det viktigaste som räknas
  :)Att man har vänner och bekanta att umgås med är det viktigaste

  :)Hoppas att det ordnar sig med bjudningarna!

  Lycka till!

 • sivf 10 januari 2010

  Hurra för Dig som bjuder spontant på middag el. dylikt.
  Trevligt att "gå bort" utan massor av förberedelser med kläder, make up m.m. Dessutom lättare att "bjuda tillbaka" då man vet att det inte behöver vara "så märkvärdigt".
  Tänk att bara säga - "nu går vi in/hem till oss/mig och tittar vad som finnsi kylskåpet!! På det viset får man"goda vänner"!
  Hade för flera år sedan ett sådant par, som dessvärre nu har flyttat. Vi saknar dom väldigt mycket.

 • kareng 10 januari 2010

  Byt ut dinna "vänner`" till tre NYA vänner som uppskattar det du vill göra och bjuda på!
  Karl

 • SDMaya 10 januari 2010

  Här bjuds det på allt från Pasta, husmanskost, Chili till 3-rätters... beroende på vad jag har lust att göra :P Dessert är en av mina favoriter att tillaga så det gör jag gärna...och händer att jag tar med mig det när jag ska på besök.
  Mina vänner är nog samma skrot och korn som mig... maten inte det viktigaste utan det är att Umgås!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.