Citronsås ( god varm som kall.)
1 FISK BULJONG TÄRNING
1 BURK CREAM FRAICH
2 DL GRÄDDE
SKAL AV EN CITRON SOM ÄR KOKT 2 MINUTER (häll bort kokvattnet)
BLANDA IHOP OCH KOKA UPP, LÅT SEN KALLNA
krydda ev. med lite cayennpeppar.
Laila1420 april 2011
Denna såsen brukar jag använda till fiskgratäng av sjötungfileer lindade med strimlor av beicon
Har inga mått eftersom det beror på hur stor gratängen är.
Smällt smör i en kastrull rör ut ytterst lite mjöl,
tillsätt grädde och lite fiskbuljong och låt reducerkoka
när såsen är lagom kjock rör ner Kalles kaviar och smaksätt med nymalen svartpeppar.
Till en gratäng för sex personer går det unjefär åt en halvliter grädde,tre deciliter fiskbuljong och en kvarts tub med kaviar. Eventuellt kan man också klippa ned lite dill.
Lycka till
voffa320 april 2011
Jag tycker att det ska vara pepparrotsås och inget annat. Jo riven pepparrot går bra också.
annelisundberg20 april 2011
Hej , har precis lagt upp en kall sås med fetaost och oliver som är superenkel att göra och väldigt smakrik !
Den kan även användas att lägga ovanpå fisk och gratinera i ugnen !
Kolla receptet under "Nya i dag " eller sedan när det blivit godkänt på min sida , "annelisundberg" , om det låter intressant! {laugh}
// Anneli
FruAst20 april 2011
Till fisk gör jag gärna denna sås
Turkisk youghurt
Majonäs
Kaviar (typ Kalles)
Dill
Salt o peppar
är det fest så även rödkorn kaviar
Smaka dig fram till lagom mängd av allt!
The_mama97mia21 april 2011
Jag tycker kall dillsås är så gott - sån man får i typ storkök/skolkök. Frågade en om knepet - hon sa att de vispar ut filmjölk med vatten och smaksätter med salt, dill - jag har ännu inte provat men just den konsistensen är jag ute efter - tunn men inte rinnig, syrlig men inte sur...
Py21 april 2011
Blanda ihop
Crème fraîche och/eller Gräddfil
Picklade grönsker eller Bostongurka
Salt
Peppar
Ev. paprika pulver och/eller en skvätt lime/citronsaft
Smaka dig fram till rätt mängd av allt. Ska helst stå och dra till sig en stund innan servering.
Passar bäst till panerad fisk tycker jag. :)
The_mama97mia21 april 2011
ähum... jag är rätt förtjust i en Blå Band sås... Smögensås... Har som inte lyckats få till den riktigt själv.
jollo1021 april 2011
En super god sås och super enkel
Gärddfil eller creme fraiche
Bostongurka
Salt
Peppar
Blanda ihop allt! KLART!
The_mama97mia21 april 2011
Just till panerad fiskfilé är såna där kalla gräddfil/cr fr baserade såser toppen. Kan inte få nog av tips på det!
Inte en sås direkt, men ett kryddsmör som är gudomligt gott till både lax och vitfisk. Kolla gärna också "MIllans Fisk" som är en gratäng med samma kryddning, mycket gott som sagt.
The_mama97mia21 april 2011
Och superenkel Kul-sås!
Gräddfil/cr fraiche
röd caviar
ev finhackad purjo
vitpeppar
ev dill
smaka av
ev några droppar citron
så enkelt o så gott, barnen kallar det för kulsås, de röda caviarkornen ser ut som små kulor...
hallja21 april 2011
kall sås till inkokt lax 50% grädde 50%majonäs eventuellt fräscha örter krydda med det man gillar
dragon dill persilja va som finns hemma
TantElin21 april 2011
Jag som älskar fisk älskar oxå mangochutney...
Så, fastän det låter lite makabert så passar faktiskt mangochutney till fisk oxå..
Finhacka scharlottenlök, fräs den, tillsätt creme fraisch och mixa mangochutney med en mixerstav, blir lite stor bitar annars.. Och tillsätt det oxå..
Supergott!!
MatAnders21 april 2011
Skrivet av jollo10 den 21 apr 2011
En super god sås och super enkel
Gärddfil eller creme fraiche
Bostongurka
Salt
Peppar
Blanda ihop allt! KLART!
Gör en liknande men har även i några matskedar majo,chilisås och några stänk tabasco i satans gott.
Söker olika såserförslag och receptförslag för såser till fisk.
Till alla sorters fisk, panerad som opanerad.
Värm creme fraiche, lite dill, fiskbuljong och en skvätt sherry. Mängd vet jag inte utan du får smaka dej fram. Gott och enkelt! =)
Gör en kall så av creme fraiche, gräddfil, söt stark senap, vitvinsvinäger, socker och hackad dill. Speciellt gott till varmrökt lax:)
Denna gillar jag. En gammaldags dillsås{eat}
Dillsås till fina fisken
En underbar kall limesås
Citronsås ( god varm som kall.)
1 FISK BULJONG TÄRNING
1 BURK CREAM FRAICH
2 DL GRÄDDE
SKAL AV EN CITRON SOM ÄR KOKT 2 MINUTER (häll bort kokvattnet)
BLANDA IHOP OCH KOKA UPP, LÅT SEN KALLNA
krydda ev. med lite cayennpeppar.
Denna såsen brukar jag använda till fiskgratäng av sjötungfileer lindade med strimlor av beicon
Har inga mått eftersom det beror på hur stor gratängen är.
Smällt smör i en kastrull rör ut ytterst lite mjöl,
tillsätt grädde och lite fiskbuljong och låt reducerkoka
när såsen är lagom kjock rör ner Kalles kaviar och smaksätt med nymalen svartpeppar.
Till en gratäng för sex personer går det unjefär åt en halvliter grädde,tre deciliter fiskbuljong och en kvarts tub med kaviar. Eventuellt kan man också klippa ned lite dill.
Lycka till
Jag tycker att det ska vara pepparrotsås och inget annat. Jo riven pepparrot går bra också.
Hej , har precis lagt upp en kall sås med fetaost och oliver som är superenkel att göra och väldigt smakrik !
Den kan även användas att lägga ovanpå fisk och gratinera i ugnen !
Kolla receptet under "Nya i dag " eller sedan när det blivit godkänt på min sida , "annelisundberg" , om det låter intressant! {laugh}
// Anneli
Till fisk gör jag gärna denna sås
Turkisk youghurt
Majonäs
Kaviar (typ Kalles)
Dill
Salt o peppar
är det fest så även rödkorn kaviar
Smaka dig fram till lagom mängd av allt!
Jag tycker kall dillsås är så gott - sån man får i typ storkök/skolkök. Frågade en om knepet - hon sa att de vispar ut filmjölk med vatten och smaksätter med salt, dill - jag har ännu inte provat men just den konsistensen är jag ute efter - tunn men inte rinnig, syrlig men inte sur...
Blanda ihop
Crème fraîche och/eller Gräddfil
Picklade grönsker eller Bostongurka
Salt
Peppar
Ev. paprika pulver och/eller en skvätt lime/citronsaft
Smaka dig fram till rätt mängd av allt. Ska helst stå och dra till sig en stund innan servering.
Passar bäst till panerad fisk tycker jag. :)
ähum... jag är rätt förtjust i en Blå Band sås... Smögensås... Har som inte lyckats få till den riktigt själv.
En super god sås och super enkel
Gärddfil eller creme fraiche
Bostongurka
Salt
Peppar
Blanda ihop allt! KLART!
Just till panerad fiskfilé är såna där kalla gräddfil/cr fr baserade såser toppen. Kan inte få nog av tips på det!
Lax i paket med Millans smör
Inte en sås direkt, men ett kryddsmör som är gudomligt gott till både lax och vitfisk. Kolla gärna också "MIllans Fisk" som är en gratäng med samma kryddning, mycket gott som sagt.
Och superenkel Kul-sås!
Gräddfil/cr fraiche
röd caviar
ev finhackad purjo
vitpeppar
ev dill
smaka av
ev några droppar citron
så enkelt o så gott, barnen kallar det för kulsås, de röda caviarkornen ser ut som små kulor...
kall sås till inkokt lax 50% grädde 50%majonäs eventuellt fräscha örter krydda med det man gillar
dragon dill persilja va som finns hemma
Jag som älskar fisk älskar oxå mangochutney...
Så, fastän det låter lite makabert så passar faktiskt mangochutney till fisk oxå..
Finhacka scharlottenlök, fräs den, tillsätt creme fraisch och mixa mangochutney med en mixerstav, blir lite stor bitar annars.. Och tillsätt det oxå..
Supergott!!
En super god sås och super enkel
Gärddfil eller creme fraiche
Bostongurka
Salt
Peppar
Blanda ihop allt! KLART!
Gör en liknande men har även i några matskedar majo,chilisås och några stänk tabasco i satans gott.