Jag brukar steka laxfiléer och krydda dom med citronpeppar och salt.
Jag serverar laxen med kokt potatis och en sås: blanda en burk creme fraiche med en burk röd stenbitsrom lite salt och peppar Jättegott
horrors25 juli 2008
bara in i ugnen är jättegott. :p
Fiona25 juli 2008
Favoriten är att köra den i ugnen, med salt, svartpeppar och citronpeppar. 220 grader i 10 min så blir den bäst tycker jag.
cyan25 juli 2008
Vi brukar ugnsbaka laxen, ibland med täcke ibland utan. Utan blir det ofta bara med salt och peppar, ibland också med rosmarin. Rosmarin är jättegott på lax och funkar både till ugnen och grillen, men det ska bara vara lite grann...
Häromkvällen testade vi detta recept som visade sig vara fantastiskt gott: Chililax
MammaIrene25 juli 2008
Lax i ugn med en skåra i där man lägger fetaost o sedan räkor ovanpå = mums mums mu´ms!!(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Jag brukar också pensla dem lite medmilda flytande o salta o peppra lite
farmoringer25 juli 2008
Oftast blir det i ugn. Först får den ligga och dra i lite olivolja och citronpeppar. Precis innan den ska in i ugnen så saltar man den...
Amika25 juli 2008
Jag tar en färsk laxfile, helst en hel sida med skinnet kvar.
Så häller jag upp grovsalt i en stor form, lägget laxen på grovsaltet med skinnet uppåt. In i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter beroende på hur tjock laxen är.
Sen när det är klart tar jag ut den, vänder på den och borstar bort det mesta av grovsaltet, men inte alla korn.
Serverar med romsås och pressad potatis.
Hur gott som helst. (L)
akk26 juli 2008
Jag steker oftast laxen i ugnen, antingen på en bädd av grovsalt, då behövs inte några mer kryddor. Går ej misslyckas med.
Eller så penslar jag den bara med olja och kryddar med salt och persilade.
Amber26 juli 2008
Helst ska laxen tillagas i ugen den blir godast då =)
Har recept på en god laxrätt med kräftstjärtar å räkor.
Prova gärna =)
evaldo26 juli 2008
Prova Lax á la Skivarp, den hade jag för ett par dagar sen och gästerna gillade den. Den är enkel också. Jag har den i min kokbok.(Y)
kickiekblad28 juli 2008
grillad med citornmarinad
Feffy30 juli 2008
Här hemma gör vi hela laxsidor i ugn eller på grillen med limeaoli på. Det behövs ingen sås till. Kanske lite smör till potatisen om man har det, annars duger det bra med bara en härligt stor sallad till.
Glitterfia5 augusti 2008
Måste även rekomendera denna som blir supergod (L)
Portionsbitar som man gör ett snitt i (ej helt igenom) lägg i hackade soltorkade tomater i olja + fetaosttärningar eller kläm i ädelost på tub. Gratinera i ugn. Supergott båda.
Det här låter supergott! Finns det bland dina recept? Blir lättare att spara då :p
Lilljeppe5 augusti 2008
Så här gillar jag lax, men har även Pastasås med lax som är underbar som ligger här på matklubben(Y) Lax i foliepaket med hummersås
Slobban8 augusti 2008
I ugnen. Ett tips är att skära djupa snitt i filén och fylla snitten med västerbottensost. Gnid in filén med lite salt och gärna färsk citrontimjan. Mot slutet av tillagningstiden häller man över lite grädde och låter det hela gosa ihop sig till en smarrig sås. Serveras med pressad potatis. Mums!
madelainee10 augusti 2008
Skrivet av majamia den 15 jul 2008
Är det i ugnen eller på stekpannan eller på grillen?
Tänkte äta lax idag med färskpotatis men vet inte hur jag ska göra med laxen.
(H):pJag grillar helst eller i ugnen.
Grillad lax i folie med ärttzatziki
Jag brukar steka laxfiléer och krydda dom med citronpeppar och salt.
Jag serverar laxen med kokt potatis och en sås: blanda en burk creme fraiche med en burk röd stenbitsrom lite salt och peppar Jättegott
bara in i ugnen är jättegott. :p
Favoriten är att köra den i ugnen, med salt, svartpeppar och citronpeppar. 220 grader i 10 min så blir den bäst tycker jag.
Vi brukar ugnsbaka laxen, ibland med täcke ibland utan. Utan blir det ofta bara med salt och peppar, ibland också med rosmarin. Rosmarin är jättegott på lax och funkar både till ugnen och grillen, men det ska bara vara lite grann...
Häromkvällen testade vi detta recept som visade sig vara fantastiskt gott:
Chililax
Lax i ugn med en skåra i där man lägger fetaost o sedan räkor ovanpå = mums mums mu´ms!!(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Jag brukar också pensla dem lite medmilda flytande o salta o peppra lite
Oftast blir det i ugn. Först får den ligga och dra i lite olivolja och citronpeppar. Precis innan den ska in i ugnen så saltar man den...
Jag tar en färsk laxfile, helst en hel sida med skinnet kvar.
Så häller jag upp grovsalt i en stor form, lägget laxen på grovsaltet med skinnet uppåt. In i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter beroende på hur tjock laxen är.
Sen när det är klart tar jag ut den, vänder på den och borstar bort det mesta av grovsaltet, men inte alla korn.
Serverar med romsås och pressad potatis.
Hur gott som helst. (L)
Jag steker oftast laxen i ugnen, antingen på en bädd av grovsalt, då behövs inte några mer kryddor. Går ej misslyckas med.
Eller så penslar jag den bara med olja och kryddar med salt och persilade.
Helst ska laxen tillagas i ugen den blir godast då =)
Har recept på en god laxrätt med kräftstjärtar å räkor.
Prova gärna =)
Prova Lax á la Skivarp, den hade jag för ett par dagar sen och gästerna gillade den. Den är enkel också. Jag har den i min kokbok.(Y)
grillad med citornmarinad
Här hemma gör vi hela laxsidor i ugn eller på grillen med limeaoli på. Det behövs ingen sås till. Kanske lite smör till potatisen om man har det, annars duger det bra med bara en härligt stor sallad till.
Måste även rekomendera denna som blir supergod (L)
Lax med ädelostgrädde
Portionsbitar som man gör ett snitt i (ej helt igenom) lägg i hackade soltorkade tomater i olja + fetaosttärningar eller kläm i ädelost på tub. Gratinera i ugn. Supergott båda.
Det här låter supergott! Finns det bland dina recept? Blir lättare att spara då :p
Så här gillar jag lax, men har även Pastasås med lax som är underbar som ligger här på matklubben(Y)
Lax i foliepaket med hummersås
I ugnen. Ett tips är att skära djupa snitt i filén och fylla snitten med västerbottensost. Gnid in filén med lite salt och gärna färsk citrontimjan. Mot slutet av tillagningstiden häller man över lite grädde och låter det hela gosa ihop sig till en smarrig sås. Serveras med pressad potatis. Mums!
Är det i ugnen eller på stekpannan eller på grillen?
Tänkte äta lax idag med färskpotatis men vet inte hur jag ska göra med laxen.
Det här är grymt gott!
Kokosmarinerad lax på pinne.
(Y):D