På lördag har jag blivit ombedd att laga mat, råvaran är kalvfilé!
Jag letade snabbt efter goda recept här på Matklubben, men det fanns inte många... :(
Därför skickar jag nu ut frågan till er: Vad har ni för tips till denna utmärkta, men inte så vanliga råvara?
enAnnan20 augusti 2008
Jag skulle nog välja att bara steka den, i smör. Flingsalt och peppar
Kanske med kantareller och potatisgratäng till.
Eller pepparsås och hemgjorda potatisklyftor. Sparris till.
Annars är det ju rött kött och filé, så allt som du gör med oxfilé kan du göra med kalv.
Låter roligt i allafall. Kul att jobba med en ny råvara. :)
enAnnan20 augusti 2008
Och berätta gärna vad det blir!
Lindanemon20 augusti 2008
Tack för ditt svar, enAnnan! :)
Kantareller och potatisgratäng är redan tänkta som tillbehör. :p
Ingen annan som har ett tips?
Lindanemon20 augusti 2008
puff???
BigganL20 augusti 2008
Jag "googlade" på kalvfilé och fick upp massor, bl a detta:
Det receptet var från Tasteline en alldeles suverän matsida!
Har inte lagat kalvfilé själv däremot!
Lindanemon20 augusti 2008
Tack! Jag ska genast gå in på den hemsidan och läsa. :)
Fast mest intresserad är jag av om någon här har anrättat och avnjutit kalvstek, och hur den i så fall tillagades. :p
Men jag letar vidare.
bernit20 augusti 2008
Det mest klassiska är Kalvfilé a´la Oscar, om man inte gillar smörsåser skulle jag satsa på svamp (kantareller eller murklor)
Lindanemon21 augusti 2008
Tack, Bernit.
Detta är det sätt vi ätit kalvfilé på tidigare.
Jag tänkte överraska med att bjuda på filén i en ny tappning... :p
Queenie21 augusti 2008
Här är två kalvfilé recept som jag har gjort, men det var några år sen, båda blev himla goda. Jga har även gjort recepten på fläskfilé när jag inte hade tillgång till kalvfilé. Rekommenderar dem varmt!
På lördag har jag blivit ombedd att laga mat, råvaran är kalvfilé!
Jag letade snabbt efter goda recept här på Matklubben, men det fanns inte många... :(
Därför skickar jag nu ut frågan till er: Vad har ni för tips till denna utmärkta, men inte så vanliga råvara?
Jag skulle nog välja att bara steka den, i smör. Flingsalt och peppar
Kanske med kantareller och potatisgratäng till.
Eller pepparsås och hemgjorda potatisklyftor. Sparris till.
Annars är det ju rött kött och filé, så allt som du gör med oxfilé kan du göra med kalv.
Låter roligt i allafall. Kul att jobba med en ny råvara. :)
Och berätta gärna vad det blir!
Tack för ditt svar, enAnnan! :)
Kantareller och potatisgratäng är redan tänkta som tillbehör. :p
Ingen annan som har ett tips?
puff???
Jag "googlade" på kalvfilé och fick upp massor, bl a detta:
http://www.baromat.se/recept/kalvfile-med-kantareller/30/
Det receptet var från Tasteline en alldeles suverän matsida!
Har inte lagat kalvfilé själv däremot!
Tack! Jag ska genast gå in på den hemsidan och läsa. :)
Fast mest intresserad är jag av om någon här har anrättat och avnjutit kalvstek, och hur den i så fall tillagades. :p
Men jag letar vidare.
Det mest klassiska är Kalvfilé a´la Oscar, om man inte gillar smörsåser skulle jag satsa på svamp (kantareller eller murklor)
Tack, Bernit.
Detta är det sätt vi ätit kalvfilé på tidigare.
Jag tänkte överraska med att bjuda på filén i en ny tappning... :p
Här är två kalvfilé recept som jag har gjort, men det var några år sen, båda blev himla goda. Jga har även gjort recepten på fläskfilé när jag inte hade tillgång till kalvfilé. Rekommenderar dem varmt!
Spett med senapsmarinerad kalvfilé
Kalvfilé med ost och portvinssky