Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kassler?

  • FyllErik 18 juni 2011

    Kan jag få tips om era godaste kassler recept?

  • anluk 18 juni 2011

    Här är några som jag brukar göra

    http://www.matklubben.se/matklubben/anluk/kokbok/?id=899685

  • KimOfDrac 18 juni 2011

    Varva skivad kassler, skivad purjolök och skivad potatis i en ugnsfast form. Häll över matgrädde, pepparmix och örtsalt och låt stå i ugnen 15-20 minuter.

  • MatAnders 18 juni 2011

    Dom här gillar jag
    http://www.matklubben.se/recept/kassler_med_sparris_och_groenpeppar_79138.html

    http://www.matklubben.se/recept/kassler_och_bladspenat_3579.html

    http://www.matklubben.se/recept/anders_kasslergryta_med_groenpeppar_och_champinjoner_87027.html

  • resemaja 18 juni 2011

    Kasslergryta

    kassler 500 g (icas vinmarinerade är klart bäst)
    10 färska champinjoner
    2 paprikor i olika färger
    1 purjolök
    1,5 dl vitt vin
    2 burkar lätt creme fraiche
    3 tsk paprikapulver
    2 msk curry
    1 buljongtärning
    2 msk chilisås
    1 vitlöksklyfta

    strimla o hacka alla ingredienser
    fräs purjo o paprikan i curry o smör
    lägg i svamp,vitlök o kassler
    strö på paprikapulver, buljongtärning o chilisås, salta
    späd med vin o häll i creme fraiche, låt puttra på svag värme 10 min

  • FyllErik 18 juni 2011

    Å va mycket gott!!!! Man tackar(Y)

  • amoz 18 juni 2011

    Här kommer mitt lilla bidrag, hoppas det ska smaka\o/

    Amoz kasslerlåda med gratäng.

  • Mistys 19 juni 2011

    Detta är en rätt som egentligen ska göras med burkskinka. Det är sk sommarstugemat eller husvagnsmat när kylmöjligheter är begränsade. Jag tycker dock bättre om kassler!

    Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form.
    Sprid ut valfri sparris ovanpå.
    Koka ihop en påse bearneassås och en påse hollandässås efter paketets recept i samma kastrull.
    Slå detta över kasslern
    Dela 2 tomater i halvor och lägg en i varje hörn ( fler tomater om man gör till fler än 4 personer )
    Strössla lite riven ost över, men inte för mycket då blir det som ett hårt täcke....lagom är bäst.
    Gratinera 200° tills osten fått lite färg.
    Godast med kokt färskpotatis eller pressad potatis.

  • Disen 19 juni 2011

    :DD Min favorit

    Krämig kassler och ostsås

  • Wombat04 19 juni 2011

    Donaukotletter är väldigt gott! Vi gör det ganska ofta och har gjort ända sedan jag var liten. Jag har inte receptet tillgängligt just nu (tror inte jag lagt in det) men det går ut på att du skär kasslern i cm-tjocka skivor, lägger på strimlad paprikasallad på burk, på med ost och sedan in i ugnen. Potatismos till passar allra bäst, och gärna en sallad.

  • Lilloo 19 juni 2011

    Skrivet av resemaja den 18 jun 2011

    Kasslergryta

    kassler 500 g (icas vinmarinerade är klart bäst)
    10 färska champinjoner
    2 paprikor i olika färger
    1 purjolök
    1,5 dl vitt vin
    2 burkar lätt creme fraiche
    3 tsk paprikapulver
    2 msk curry
    1 buljongtärning
    2 msk chilisås
    1 vitlöksklyfta

    strimla o hacka alla ingredienser
    fräs purjo o paprikan i curry o smör
    lägg i svamp,vitlök o kassler
    strö på paprikapulver, buljongtärning o chilisås, salta
    späd med vin o häll i creme fraiche, låt puttra på svag värme 10 min



    Gjorde denna idag och den var suveränt god. Sambon tog dubbla portioner och han ville ha det som matlåda på måndag så det vart högsta betyg!

  • maggi 19 juni 2011

    Kan ge mitt förslag på god kassler.
    Då blir det mitt eget recept Mustig kasslergryta den är bara såååå(Y)
    Kommer inte att ångra dig.

  • The_mama97mia 20 juni 2011

    mitt populäraste är Kassler till sjöss
    Hörni är det bara jag som tycker att det är lite krångligt att länka till egna recept så här i trådarna? Först måste jag söka upp mitt eget recept. sen länka eller komma ihåg numret...

  • MosterNettan 20 juni 2011

    Kassler använder jag oftast när jag gör makaronipudding eller quiche lorraine.

    Men jag har ett favoritrecept som jag gör lite då och då. Jag serverar det till ris eller färsk pasta.

    Orientalisk kasslerpanna

  • DoctorWho 20 juni 2011

    Skrivet av mama97mia den 20 jun 2011

    mitt populäraste är Kassler till sjöss
    Hörni är det bara jag som tycker att det är lite krångligt att länka till egna recept så här i trådarna? Först måste jag söka upp mitt eget recept. sen länka eller komma ihåg numret...


    Jag brukar markera, kopiera och klistra in recept numret.

    Kassler smakar underbart grillad, utan några kryddor på. Den blir helt fantastiskt mör.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.