Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lunch i backen!

  • Lindvallen 28 december 2010

    Vi ska till Trysil och hade tänkt att ha med lunch i backen några av dagarna. Det ska finnas värmestugor där man kan äta maten och det ska finnas lite grillar utplacerade här och där. Är det någon som har tips på bra lunch att packa ryggsäcken med? Kanske någon som varit i Trysil som vet hur det fungerar.
    Hoppas att någon kan hjälpa mig! :)

  • littlejohn 28 december 2010

    Du kan göra stutar.Ta mjukt tunnbröd, och lägg på i princip vad du vill och rulla ihop. Gott med skinka, potatis-eller, mimosasallad och lite grönsaker. Olika röror, eller varför inte köttbullar och rödbetssallad. Rulla in i folie, lätt att äta och ta med.

  • boz1965 28 december 2010

    Skink- och ananaswrap

  • 123Linnea 28 december 2010

    Om man åker till Sälen vecka 7 är det stoppfullt i värmestugorna. Hoppas det inte är så i Trysil när ni ska åka!! (Vi fick stå på lur och/eller fråga "Ska ni gå nu?" Pinsamt!!

  • The_mama97mia 28 december 2010

    Jag har inte varit i Trysil på vintern, men var på Skara Sommarland där det också utlovats grillplatser - och som 123Linnea skriver så var det ju enorma köer, samt att när man väl kanske kom fram till ngn grill så var dom äckliga... flottiga o ej rengjorda etc.
    Så jag rekommenderar wraps och soppa i termos...
    Eller gör mat som kan innebära en kompromiss - jag brukar göra Mama Mias köttfärskebab - som biffar som man kan värma på grillen sen eller bara äta kalla i pita bröd eller med sallad o sånt till.
    Kort sagt, var beredd på att ha en Plan B. O bryt nu inga ben!

  • Josses 28 december 2010

    Ett alternativ är att ta med en egen engångsgrill och grilla korv el hamburgare på den.
    Är ni många så ta två st.
    Kom bara ihåg att ta den med er hem eller när den är kall slänga den i en soptunna.

    Jag hade startat en liknande tråd i vintras och om jag inte missminner mig allt för mycket fick jag tipset att stoppa ner en pizza i en termos, då skulle man inte ta med innerlocket och se till att en liten bit av pizzan stack upp ur hålet så man får tag i den när det är dax för mat.
    Vi provade det inte så jag kan inte säga om det fungerar men tanken är ju inte dum.

    Ni kan ha varmt vatten i en termos och stoppa i varmkorvar en stund innan matdax och sedan har ni nykokt korv att stoppa i brödet.

  • Hilmer54 28 december 2010

    En murikka är bra att steka souvas o wookgrönsaker som serveras i varma pitabröd.
    God sås till är lingonsylt blandat i creamfraich.
    Ps. har man inte suovas så går det bra med annat kött som blandas med bacon.

    Den är även bra för hamburgare mm.

  • alindalinda 28 december 2010

    SOPPA I TERMOS ala 80tal!!!!!

  • Helvina 28 december 2010

    Vi brukar ta med kycklingklubbor i en mattermos, och komplettera med macka och varm choklad ibland. Soppa funkar ju också, förstås.

  • Lindvallen 29 december 2010

    Tack! Jag ska investera i en bra termos! Murikka låter intressant, det ska jag kolla upp. Såklart tunnbröd och wraps är ju bra att fylla med vad som helst nästan. Ni hjälpte mig! Tack igen!

  • lliilllina 8 januari 2011

    Koka potatis dagen före och sen skär i bitar, lägg det sen i folie och ha i paprikapulver, eller fetaost och purjolök, sen är det bara att värma på grillen, super gott är det! (Y) Sen kan man ju grilla en korv bredvid eller nåt ;)

  • Josses 8 januari 2011

    Köp dig några smörgåsgrillar för att grilla över öppen eld eller i en grill och gör en hög med dubbel-mackor och grilla dem sedan, man kan även grilla hamburgare i dem,
    Det finns både för en macka och för två men de som är för två är ofta gjorda i aluminium eller rostfritt stål och det kan behövas mycket smör i dem då för att de inte ska brännans vid. Man behöver iofs även smör i gjutjärnsjärnerna. Det blir godast att göra i gjutjärn.

  • Josses 26 januari 2011

    Puffar upp denna tråd eftersom det börjar dra ihop sig mot sportlov.
    Kanske någon får ett användbart tips eller någon kan lägga in lite fler tips.

  • Annie28 27 januari 2011

    En bra grej som skrevs här över va detta med varmkorv i termos... men man kan ju ta det ett steg längre! när man öppnar termosen så häll över vätskan som korven legat i , i en bunke (som gärna är lite värmeisolernade) å rör ner pulvermos till lagom tjocklek :) man kan ju mäta upp vattnet i förväg å sen använda det till korven å sen till moset! å ett bröd till korven å sen en mosklick på är ju oxå gott.
    Blev lite rörigt det här men ni fattar nog...

  • Soppis 15 februari 2011

    Min favorit när jag är ute på äventyr vintertid är kolbulle.
    Kräver iof en liten stekpanna helst gjutjärn.
    Sidfläst tärnas hemma, pankakssmet fixas hemma.
    Väl ute i naturen så steker man fläsket och häller
    i pankakssmeten. Detta är en höjdare där ute.
    Lycka till.
    Lingonsylt också..

  • Josses 16 februari 2011

    Skrivet av Soppis den 15 feb 2011

    Min favorit när jag är ute på äventyr vintertid är kolbulle.
    Kräver iof en liten stekpanna helst gjutjärn.
    Sidfläst tärnas hemma, pankakssmet fixas hemma.
    Väl ute i naturen så steker man fläsket och häller
    i pankakssmeten. Detta är en höjdare där ute.
    Lycka till.
    Lingonsylt också..
    {eat}(Y)

  • Bannizz 16 februari 2011

    :P

  • mooseella 16 februari 2011

    Matiga mackor är väl bra nog. Jag använder mig av danskt rågbröd. Stekt ägg ovanpå 2-3 skivor falukorv eller kalkonkorv.
    Kalla köttbullar i skivor, lite ketchup istället för smör.Eller senap under är också väldigt gott. Cocktailtomater, paprika i skivor. Babybel ostar. Någon färsk frukt.
    Kaffe/te/chokladdryck på termos. Som godis efter mackorna så varsin liten burk med en blandning av jordnötter, pumpafrön, russin, torkad aprikos/ fikon och sen en ruta 70% choklad.
    Passar både i skidbacken som på en tur i svampskogen. Eller annan valfri utomhusvistelse.

  • The_mama97mia 16 februari 2011

    Stekt ägg på macka är ju otroligt gott och matigt!
    När jag jobbade på lunchrestaurang så gjorde vi långtradarmackor, på rågsiktshalva, senap, stekt falukorv och stekt ägg. Det var poppis!"

  • jash 18 februari 2011

    Vi brukar ha med tunnbröd, grillkorv (gärna nån kryddigare, t.ex. med chilismak), senap, ketchup, currymajonnäs, sallad, tomat och rödlök (som skivas). lite pyssligt att sätta ihop, men definitivt värt det! Har fått många avundsjuka blickar i backen när de andra stått bredvid med en liten korv med ketchup... lönar sig att satsa på maten tycker jag! Och en påse med cashewnötter, torkade jordgubbar och mörk choklad är också bra att ha med =)

    Vill passa på att tipsa om skalknivar med skal på som är lätta att ha med på utflykt, man behöver inte vara rädd att de river hål på nånting, om man kan skära upp/skala maten i backen vilket oftast blir mycket godare... t.ex. scanpan har roliga knivar i olika färger!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.