Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Såser till kyckling

  • lliilllina 7 januari 2011

    Vill jätte gärna ha förslag på såser som passar till kyckling, vad är eran/era favoriter?
    Alla tips välkomna! :)

  • AnneNi 7 januari 2011

    Varma eller kalla?
    Tzatsiki tycker jag är gott och barbequesås. Har inget direkt recept, men det finns säkert flera bra om du söker.
    Annars är det ju alltid gott med currysås.

  • lliilllina 7 januari 2011

    Tzatsiki är ju en klassiker, den går alltid hem. Enkel är du ju att göra också! :)

  • chrisq 7 januari 2011

    (Y)såsen du får på skyn av kyckling slår ju allt

  • Lenkan 7 januari 2011

    Champinjonsås är underskattat till kycklingfilé tycker jag.

  • amoz 7 januari 2011

    Skrivet av chrisn den 7 jan 2011

    (Y)såsen du får på skyn av kyckling slår ju allt



    Precis min åsikt.....varför krångla till det!!!(Y)

  • lliilllina 7 januari 2011

    Många bra tips :D

  • alindalinda 7 januari 2011

    kall örtagårdskryddad yoghurtsås!

  • Marre73 8 januari 2011

    Skrivet av chrisn den 7 jan 2011

    (Y)såsen du får på skyn av kyckling slår ju allt



    Håller absolut med!(Y)

  • kammy 8 januari 2011

    Jag brukar göra en sås av grädde, soja, vitlök, ketchup, salt o peppar och slå den över kycklingfiléer och steka det i ugnen tills filéerna är klara. Det blir jättegott tycker jag!

  • tojve 8 januari 2011

    Sky är toppen men det får man inte av alla tillagninhssätt tyvärr, tycker inte jag i alla fall. :)
    Jag brukar göra vanlig basic bechamel-sås på mjölk o mjöl och sedan krydda med kycklingbuljong och antingen lite curry eller sweet chili-sås. Snabbt och enkelt, brukar bli riktigt gott! :)

  • Roggan 8 januari 2011

    Detta är nog en av mina favoriter... funkar till en massa annat också!
    Roggans bästa grillsås

  • irrevirre 8 januari 2011

    Skrivet av Roggan den 8 jan 2011

    Detta är nog en av mina favoriter... funkar till en massa annat också!
    Roggans bästa grillsås



    Ja, den är mumsfilibabba Roggan(Y)

  • MatAnders 8 januari 2011

    Om man inte kan ta tillvara på skyn så är detta ett gott alternativ.
    http://www.matklubben.se/recept/god_grillsaas_20325.html

  • Mistys 8 januari 2011

    Stek kycklingfiléerna, krydda med knorrs grillkrydda. Slå på ca 1-11/2 dl vatten och låt dom småputtra tills dom är klara, får inte koka torrt. Slå på mer vatten isåfall så du får en god sky. Slå på 3 dl grädde ( valfri fetthalt, bäst med fet förstås) samt tillsätt 1- 1 1/2 msk knorr grillkrydda i såsen. Låt koka ihop lite. Smaka av om det behövs mer grillkrydda. Inget salt ska tillsättas. Detta är så supergott. Min son tycker att detta är bland det godaste som finns särskilt om han får mosa ihop såsen i potatis eller ris och bara götta!!
    Såsen kan göras för sig också om man vill det. Bara ta upp kycklingfiléerna innan man gör den Mums!

  • porvoonmuija 8 januari 2011

    En sås till kyckling


    3dl kallt vatten
    3msk vetemjöl eller en msk jyttemjöl(glutenfritt alternativ)
    1växtbuljongtärning
    2dl creme fraiche
    curry efter smak

    Vispa ner mjölet i det kalla vattnet
    lägg i buljongtärningen
    låt sjuda tills det tjocknar
    häll i creme fraichen och krydda med curry
    låt sjuda en stund till

    Mums!

  • majamia 8 januari 2011

    Kanske lite somrigt men gott! {curl-lip}

    Enkel Chimichurri

    God grillsås

  • flingsalt 8 januari 2011

    Skrivet av chrisn den 7 jan 2011

    (Y)såsen du får på skyn av kyckling slår ju allt


    (Y)Ja det är ju nästan en synd att inte använda skyn.

  • UllaC 8 januari 2011

    Några alternativ till kycklingen:
    8 goda såser till stekt och ugnsstekt kyckling

  • UllaC 8 januari 2011

    Hemlagad currysås eller ev påscurry är jättegott till ugnsstekt kyckling. (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.