För första gången tänkte jag ställa en fråga här. Jag har fått erbjudande om att köpa en halv älg, styckad och klar, av en arbetskamrat. Priset verkar bra, men jag är ovan vid viltkött. Dessutom undrar jag om vi får plats i frysen. 66 kilo rör det sig om.
Tankar och tips (och kanske recept) tas gärna emot!
The_mama97mia26 november 2009
Men Gud, lyckliga människa!
klart du ska!
Hoppas dom är vana att stycka, ni är väl med vid styckningen, då kan ni fråga om vad man ska göra med vad.
ÄLGFÄRS är toppen! Himla goa julköttbullar får ni!
Jag är inte expert på vilt men är rätt van att laga det så fråga gärna om det är ngt.
Lyckost!
(Y)
kajsa3626 november 2009
Köööp... (Y) finns inget bättre än älgkött ....
man kan göra så mycket av det....
Och i min mening de bästa köttet...
66kr/kg ja de kan de vara värt har dock hört lite mindre priser som runt 50-55 kr /kg
men allt beror ju på kan ju vara kompis pris...jag skulle ha köpt direkt iaf...
Kram :p
farmoringer26 november 2009
Självklart ska du göra det....Nu när du får chansen...
Du kan söka på viltrecept eller älgrecept här på matklubben så kommer du att hitta en hel del..
Jag har nästan bara älgkött hemma som jag tillagar....
The_mama97mia26 november 2009
"66 kilo rör det sig om", det var inte priset väl??? eller?
OK liten älg
liab26 november 2009
Tack för svaren!
Vi skulle alltså få köpa 66 kilo, priset är 50 kr/ kilo. Det låter som om vi borde slå till! Vi får väl dela med oss till våra vänner om frysen spricker..
Dessutom får jag försöka hejda mej när det gäller julbakandet, så inte frysen är full med lussekatter.
Jag har redan tittat lite på älgrecept och blev hungrig!
The_mama97mia26 november 2009
Ja absolut, go for it!
Du kan alltid ge bort en älgstek till ngn i julklapp, brukar vara uppskattat!!!!!!!
Hade mycket älg förr och älskar det. Så kööööp!
Detta recept är för älgkött egentligen och rekomenderas varmt sååå gott(L)
boz196526 november 2009
Jag hade inte tvekat en sekund...
Mellanbellan26 november 2009
Missa inte detta tillfälle. Det är ett bra köp. Tips när du förpackar köttfärsen är att platta till färsen i påsarna så det blir ganska tunna paket för då tinar det snabbare. Jag brukar ha 6-7 hg/påse, då räcker maten en dag till om man inte är många :D Här kommer mitt recept på stek Moster Binnis stek
boz196526 november 2009
Heheheheeee. Förlåt mig, men jag kan inte låta bli att associera till tv-serien "Just Shoot Me" och "my friend Binnie"... *LOL*
escarboucle26 november 2009
Skrivet av Mellanbellan den 26 nov 2009
Missa inte detta tillfälle. Det är ett bra köp. Tips när du förpackar köttfärsen är att platta till färsen i påsarna så det blir ganska tunna paket för då tinar det snabbare. Jag brukar ha 6-7 hg/påse, då räcker maten en dag till om man inte är många :D Här kommer mitt recept på stek Moster Binnis stek
vi är bara två i min familj, så mitt tips till köttfärs är att portionsförpacka den brukar plasta in en portion på 150g, så när det bara är vi två tar jag fram två sånna. Det blir lite mer jobb med att plasta med det är det värt! =)
Mellanbellan26 november 2009
Skrivet av boz1965 den 26 nov 2009
Heheheheeee. Förlåt mig, men jag kan inte låta bli att associera till tv-serien "Just Shoot Me" och "my friend Binnie"... *LOL*
Haha, jag gillar "Just Shoot Me" så jag förstår att du skrattar. Det bjussar jag gärna på, eller min moster rättare sagt (Y)
idea_27 november 2009
Är uppvuxen på älgkött och tycker att det är bland det godaste som finns, ett väldigt magert kött som håller länge i frysen (om det räcker :D) Allt du kan göra med annat kött kan du göra med älgkött, men som sagt, det är magert så tillsätt lite extra vätska/fett. Älgfärsjärpar är bland det bästa jag vet, för att inte tala om älgstek (mmm :'( nu blev jag ju sugen på det...).
maria_wijk27 november 2009
Slå till om du har lagringsutrymme, 66kg är en hel del kött när man väl har det upptravat framför sig på ett bord.
SDMaya27 november 2009
Älg är ljuvligt gott och du kan göra så mycket god mat med den :) så Go for it!
Gnurf27 november 2009
Vilken halva är det då...Framdelen eller Bakdelen!?? (H)
kajsa3627 november 2009
Skrivet av mama97mia den 26 nov 2009
"66 kilo rör det sig om", det var inte priset väl??? eller?
OK liten älg
Oj sorry såg fel...
:'(
Tiol27 november 2009
Jag säger som flera andra i denna tråd, KÖP om du / ni har plats. Dottern köpte en bit älg( 800 gr) i Göteborg nu i veckan, och fick betala 250 kr / kg, och DET är ju ganska mycket om man skulle köpa nästan 70 kg.
Men kom i håg att vara med och att se till att få skrivet på alla påsarna vad de olika delarna är.Märk och väg, det är viktigt.Köttet håller sig flera år i frysen.
Själva köpte vi en 1/4 kalv( nötkött) förra veckan, och hade turen att få hem fantastiskt kött i frysen. Det var 26 kg, och hälften var malen färs och alla andra påsar var märkta med alla delar, superbra. Så be om det.
Recept på älgkött, är nog det minsta bekymret, det finns massor. Det jag skulle rekommendera är ju att göra grytor,( på grytbitar) som får stå och gotta sig länge. Kallops, tjälknöl är också otroligt gott.
Älgfärsen kan man ( om man tycker att viltsmaken går igenom ) blanda upp med lite vanlig färs för att , men det går också jättebra att använda den som den är.
Lycka till.
mvh Tina
För första gången tänkte jag ställa en fråga här. Jag har fått erbjudande om att köpa en halv älg, styckad och klar, av en arbetskamrat. Priset verkar bra, men jag är ovan vid viltkött. Dessutom undrar jag om vi får plats i frysen. 66 kilo rör det sig om.
Tankar och tips (och kanske recept) tas gärna emot!
Men Gud, lyckliga människa!
klart du ska!
Hoppas dom är vana att stycka, ni är väl med vid styckningen, då kan ni fråga om vad man ska göra med vad.
ÄLGFÄRS är toppen! Himla goa julköttbullar får ni!
Jag är inte expert på vilt men är rätt van att laga det så fråga gärna om det är ngt.
Lyckost!
(Y)
Köööp... (Y) finns inget bättre än älgkött ....
man kan göra så mycket av det....
Och i min mening de bästa köttet...
66kr/kg ja de kan de vara värt har dock hört lite mindre priser som runt 50-55 kr /kg
men allt beror ju på kan ju vara kompis pris...jag skulle ha köpt direkt iaf...
Kram :p
Självklart ska du göra det....Nu när du får chansen...
Du kan söka på viltrecept eller älgrecept här på matklubben så kommer du att hitta en hel del..
Jag har nästan bara älgkött hemma som jag tillagar....
"66 kilo rör det sig om", det var inte priset väl??? eller?
OK liten älg
Tack för svaren!
Vi skulle alltså få köpa 66 kilo, priset är 50 kr/ kilo. Det låter som om vi borde slå till! Vi får väl dela med oss till våra vänner om frysen spricker..
Dessutom får jag försöka hejda mej när det gäller julbakandet, så inte frysen är full med lussekatter.
Jag har redan tittat lite på älgrecept och blev hungrig!
Ja absolut, go for it!
Du kan alltid ge bort en älgstek till ngn i julklapp, brukar vara uppskattat!!!!!!!
Köttgryta med aprikos och vitlök
Hade mycket älg förr och älskar det. Så kööööp!
Detta recept är för älgkött egentligen och rekomenderas varmt sååå gott(L)
Jag hade inte tvekat en sekund...
Missa inte detta tillfälle. Det är ett bra köp. Tips när du förpackar köttfärsen är att platta till färsen i påsarna så det blir ganska tunna paket för då tinar det snabbare. Jag brukar ha 6-7 hg/påse, då räcker maten en dag till om man inte är många :D Här kommer mitt recept på stek
Moster Binnis stek
Heheheheeee. Förlåt mig, men jag kan inte låta bli att associera till tv-serien "Just Shoot Me" och "my friend Binnie"... *LOL*
Missa inte detta tillfälle. Det är ett bra köp. Tips när du förpackar köttfärsen är att platta till färsen i påsarna så det blir ganska tunna paket för då tinar det snabbare. Jag brukar ha 6-7 hg/påse, då räcker maten en dag till om man inte är många :D Här kommer mitt recept på stek
Moster Binnis stek
vi är bara två i min familj, så mitt tips till köttfärs är att portionsförpacka den brukar plasta in en portion på 150g, så när det bara är vi två tar jag fram två sånna. Det blir lite mer jobb med att plasta med det är det värt! =)
Heheheheeee. Förlåt mig, men jag kan inte låta bli att associera till tv-serien "Just Shoot Me" och "my friend Binnie"... *LOL*
Haha, jag gillar "Just Shoot Me" så jag förstår att du skrattar. Det bjussar jag gärna på, eller min moster rättare sagt (Y)
Är uppvuxen på älgkött och tycker att det är bland det godaste som finns, ett väldigt magert kött som håller länge i frysen (om det räcker :D) Allt du kan göra med annat kött kan du göra med älgkött, men som sagt, det är magert så tillsätt lite extra vätska/fett. Älgfärsjärpar är bland det bästa jag vet, för att inte tala om älgstek (mmm :'( nu blev jag ju sugen på det...).
Slå till om du har lagringsutrymme, 66kg är en hel del kött när man väl har det upptravat framför sig på ett bord.
Älg är ljuvligt gott och du kan göra så mycket god mat med den :) så Go for it!
Vilken halva är det då...Framdelen eller Bakdelen!?? (H)
"66 kilo rör det sig om", det var inte priset väl??? eller?
OK liten älg
Oj sorry såg fel...
:'(
Jag säger som flera andra i denna tråd, KÖP om du / ni har plats. Dottern köpte en bit älg( 800 gr) i Göteborg nu i veckan, och fick betala 250 kr / kg, och DET är ju ganska mycket om man skulle köpa nästan 70 kg.
Men kom i håg att vara med och att se till att få skrivet på alla påsarna vad de olika delarna är.Märk och väg, det är viktigt.Köttet håller sig flera år i frysen.
Själva köpte vi en 1/4 kalv( nötkött) förra veckan, och hade turen att få hem fantastiskt kött i frysen. Det var 26 kg, och hälften var malen färs och alla andra påsar var märkta med alla delar, superbra. Så be om det.
Recept på älgkött, är nog det minsta bekymret, det finns massor. Det jag skulle rekommendera är ju att göra grytor,( på grytbitar) som får stå och gotta sig länge. Kallops, tjälknöl är också otroligt gott.
Älgfärsen kan man ( om man tycker att viltsmaken går igenom ) blanda upp med lite vanlig färs för att , men det går också jättebra att använda den som den är.
Lycka till.
mvh Tina