Önskar lite tips av er. (Y)
Har på nåt vis lyckats handla hem så jag har FYRA burkar inlagda rödbetor i kylen... Fick för mig att de var slut och handlade hem en burk, och fick se det redan fanns 2 öppnade och 1 oöppnad. Suckade högt, men tänkte jag kan ju göra lite biffar så går det åt. Fast har ni något annat kul tips kanske?? :p
The_mama97mia8 juli 2008
hmm.. har aldrig haft problem med för mkt inlgad rödbetor hemma... Antingen äter jag dom till isterband, eller pyttipanna. Men jag har aldrig gjort biffar på INLAGDA red beeets....
wendolina8 juli 2008
Du kan ju passa på och göra Biff a la Lindström så du har ett tag.
Ingredienser 4 port.:
Tillbehör, exempelvis:
1 dl hackade rödbetor
3/4 dl hackad gul lök
200 g kokta haricots verts
1 dl hackad persilja
3-4 msk kapris
Så här gör du:
Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt svälla i cirka 10 minuter.
Lägg i färs och salt. Blanda väl. Tillsätt övriga ingredienser. Forma små eller stora biffar och stek dem i smör.
Lägg upp med tillbehör, som också kan fräsas i smör strax före servering
cyan8 juli 2008
Det händer att jag gör en sallad på ungsbakade rödbetor, äpple och fetaost. Vet inte om det blir gott med inlagda rödbetor också, men det kan ju vara värt att pröva!
FarmorMaya8 juli 2008
Här kommer mitt förslag att förbruka lite rödbetor.
http://www.matklubben.se/matklubben/FarmorMaya/kokbok/?id=655099&recipeid=23109
Dessa Smålandsmackor är goda både som lunch, mellis eller middag. Ja när helst du blir sugen är dom goda med ett glas öl eller mjölk. Det passar bra vilket man väljer, beroende på ålder mm.
Ungarna gillor dom helskarpt.
(L)(Y)(Y)(Y)
jorgine8 juli 2008
Gör en röbetssallad...Hacka röbetorna smått o blanda med majonäs..Gott till köttbullsmackor..
systeryster8 juli 2008
Rysk pyttipanna
Rysk pyttipanna är gott.Gjorde det till 75 personer en gång, då blev det inte lika vackert.
Brukar fräsa ihop en röra med isterband lök och ha i bostongurka, och hackade rödbetor i smeten.Jättegott.
Lägg en skiva på salamimackan så blir det extra gott, det har jag lärt mig av danskarna.Fyra burkar går säkert åt snabbt, annars håller det sig ju länge.
bernit8 juli 2008
Rödbetssallad eller sillsallad !!
Macka med leverpastej & rödbetor !!
Biff Lindström, Råbiff, Botch (rödbetssoppa) etc etc
jag har inga problem att göra slut på ett par burkar
/BÅ :p
SDMaya8 juli 2008
Bara koka dem och ät dem med grekisk yougurt och flingsalt.... MUMS!:p
SDMaya8 juli 2008
Oj, var det inte färska...hihi...hade visst lite bråttom där... Biff ala Lindström är väldigt mumsigt.
Eller haca dem och lök ihop och fyll i Isterband.. stopa i ugnen! Mumsigt!
ca7012 juli 2008
(Y) Tack snälla för alla goda tips! (L)
Det lutar åt att rödbetorna går åt snabbt nu...:D
majamia1 augusti 2008
jag brukar koka rödbetorna och sen dela dom och lägga i en ungnsform sen täcker jag med mycket smulad chevreost sen ringlar jag över flytande honung och överst pinjenötter. gratinera i ca 15 min 200grader mumsigt!
monac1 augusti 2008
Funkar som tillbehör till mustiga köttgrytor...:) tycker jag!
Biff lindström är oxå suveränt gott...rejält med kapris ska det vara(Y)
farmoringer1 augusti 2008
Skrivet av jorgine den 8 jul 2008
Gör en röbetssallad...Hacka röbetorna smått o blanda med majonäs..Gott till köttbullsmackor..
Jag brukar ha lite tärnad äpple och dijonsenap i också..
Önskar lite tips av er. (Y)
Har på nåt vis lyckats handla hem så jag har FYRA burkar inlagda rödbetor i kylen... Fick för mig att de var slut och handlade hem en burk, och fick se det redan fanns 2 öppnade och 1 oöppnad. Suckade högt, men tänkte jag kan ju göra lite biffar så går det åt. Fast har ni något annat kul tips kanske?? :p
hmm.. har aldrig haft problem med för mkt inlgad rödbetor hemma... Antingen äter jag dom till isterband, eller pyttipanna. Men jag har aldrig gjort biffar på INLAGDA red beeets....
Du kan ju passa på och göra Biff a la Lindström så du har ett tag.
Ingredienser 4 port.:
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl vatten
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad lök
1 1/2 dl fint hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad smörgåsgurka
1 msk kapris
smör
Tillbehör, exempelvis:
1 dl hackade rödbetor
3/4 dl hackad gul lök
200 g kokta haricots verts
1 dl hackad persilja
3-4 msk kapris
Så här gör du:
Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt svälla i cirka 10 minuter.
Lägg i färs och salt. Blanda väl. Tillsätt övriga ingredienser. Forma små eller stora biffar och stek dem i smör.
Lägg upp med tillbehör, som också kan fräsas i smör strax före servering
Det händer att jag gör en sallad på ungsbakade rödbetor, äpple och fetaost. Vet inte om det blir gott med inlagda rödbetor också, men det kan ju vara värt att pröva!
Här kommer mitt förslag att förbruka lite rödbetor.
http://www.matklubben.se/matklubben/FarmorMaya/kokbok/?id=655099&recipeid=23109
Dessa Smålandsmackor är goda både som lunch, mellis eller middag. Ja när helst du blir sugen är dom goda med ett glas öl eller mjölk. Det passar bra vilket man väljer, beroende på ålder mm.
Ungarna gillor dom helskarpt.
(L)(Y)(Y)(Y)
Gör en röbetssallad...Hacka röbetorna smått o blanda med majonäs..Gott till köttbullsmackor..
Rysk pyttipanna
Rysk pyttipanna är gott.Gjorde det till 75 personer en gång, då blev det inte lika vackert.
Brukar fräsa ihop en röra med isterband lök och ha i bostongurka, och hackade rödbetor i smeten.Jättegott.
Lägg en skiva på salamimackan så blir det extra gott, det har jag lärt mig av danskarna.Fyra burkar går säkert åt snabbt, annars håller det sig ju länge.
Rödbetssallad eller sillsallad !!
Macka med leverpastej & rödbetor !!
Biff Lindström, Råbiff, Botch (rödbetssoppa) etc etc
jag har inga problem att göra slut på ett par burkar
/BÅ :p
Bara koka dem och ät dem med grekisk yougurt och flingsalt.... MUMS!:p
Oj, var det inte färska...hihi...hade visst lite bråttom där... Biff ala Lindström är väldigt mumsigt.
Eller haca dem och lök ihop och fyll i Isterband.. stopa i ugnen! Mumsigt!
(Y) Tack snälla för alla goda tips! (L)
Det lutar åt att rödbetorna går åt snabbt nu...:D
jag brukar koka rödbetorna och sen dela dom och lägga i en ungnsform sen täcker jag med mycket smulad chevreost sen ringlar jag över flytande honung och överst pinjenötter. gratinera i ca 15 min 200grader mumsigt!
Funkar som tillbehör till mustiga köttgrytor...:) tycker jag!
Biff lindström är oxå suveränt gott...rejält med kapris ska det vara(Y)
Gör en röbetssallad...Hacka röbetorna smått o blanda med majonäs..Gott till köttbullsmackor..
Jag brukar ha lite tärnad äpple och dijonsenap i också..
(H):pHej! Här kommer tre tips om rödbetor.
Toast med brie, rödbetor och valnötter
Rödbetsdröm
Heta rödbetor