Ugnsbakad! Helt klart godast. Den brukar bli så mjäll och fin.
26 november 2007
Skrivet av zahr den 16 nov 2007
vilket ger den godaste skinkan på spien eller i ugnen(L)
I mitt tycke är ugnen utan konkurrens men, då skall temperaturen i ugnen vara mellan 80 - 100 grader. Tiden i ugnen för en 5 kilos skinka (inlindad i ugnsfolie) ligger då på ca 10-12 timmar. Vi ställer alltid in den på kvällen för att ta ut den på förmiddagen dagen efter. Om du sprutar den själv, varför inte ha med lite rosmarin i sprutlaken. Kanongott!
Libra26 november 2007
tidigare gjorde jag alltid skinkan i ugnen, men dom 3 sista åren har jag faktiskt köpt färdigkokt som bara behöver griljeras......funkar klockrent o smakar ljuvligt !
styvan26 november 2007
Har alltid ugnsbakat skinkan tidigare men de sista två åren har jag köpt färdigkokt skinka och konstaterat att den är precis lika god som föregående års ugnsbak:p(Y) Men visst det är kul att få tillaga sin alldeles "egen" skinka till jul!:D Det blir ändå färdigkokt i år oxå...(Y)
evaldo26 november 2007
Alltid hemlagad julskinka i ugnen. Det liksom hör till julen att få göra en julskinka i ugn samt steka köttbullar, göra Jansson och steka revbenspjäll, omelett och inte minst lutfisken.
Vad är godare än en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka på vörtbröd på julaftonsmorgon?
umen26 november 2007
Jag brukar alltid koka skinkan på spisen lillejulafton. Sedan får den stå i spaet och kallna ute på altanen över natten.
På julaftonsmorgon går jag upp lite tidigare än de andra, tar in skinkan, tar av svålen och brer på ägg- och senapsblandning. Överst häller jag skorpmjöl.
Därefter in i den varma ugnen. Jag sätter inte på fläkten, för skinkan sprider en så härlig doft i huset.:) Övriga familjen vaknar ocj julen har börjat..................Hoppas bara att det snöar lite också.:)
mumsigt28 november 2007
Jag skulle nog också stoppa skinkan i ugnen.
Visste inte att man kunde göra på något annat sätt:'(
Det man kanske ska tänka på är att inte köpa för stor skinka ..då kanske den inte får plats i ugnen :D:D
Sen blir man lite förbaskad när skinkan innehåller för mycket vatten så att halva skinkan är borta när man tar ut den..
Har någon tips på bra val av julskinkor?:o
carola129 november 2007
(Y)absolut ugnen(Y)
MaNi6 december 2007
Skrivet av krägga den 24 nov 2007
I ugnen gör vi vår julskinka dagen före julafton.
Under tiden kokas potatis som blir till potatismos.
Middagen kvällen före julafton är alltså.... Julskinka, hemlagad senap och potatismos. En tradition som vi har haft sedan barnen var små. Går faktiskt vidare i deras familjer nu.
Det kallar jag tradition ! (Y)
Det lät både gott och kul att traditionen gått vidare. Hur gör du din hemlagade senap och hur länge står den sig?
Ugnen så klart!!:)
jag tycker att ugnen blir bäst:)
Ugnsbakad! Helt klart godast. Den brukar bli så mjäll och fin.
vilket ger den godaste skinkan på spien eller i ugnen(L)
I mitt tycke är ugnen utan konkurrens men, då skall temperaturen i ugnen vara mellan 80 - 100 grader. Tiden i ugnen för en 5 kilos skinka (inlindad i ugnsfolie) ligger då på ca 10-12 timmar. Vi ställer alltid in den på kvällen för att ta ut den på förmiddagen dagen efter. Om du sprutar den själv, varför inte ha med lite rosmarin i sprutlaken. Kanongott!
tidigare gjorde jag alltid skinkan i ugnen, men dom 3 sista åren har jag faktiskt köpt färdigkokt som bara behöver griljeras......funkar klockrent o smakar ljuvligt !
Har alltid ugnsbakat skinkan tidigare men de sista två åren har jag köpt färdigkokt skinka och konstaterat att den är precis lika god som föregående års ugnsbak:p(Y) Men visst det är kul att få tillaga sin alldeles "egen" skinka till jul!:D Det blir ändå färdigkokt i år oxå...(Y)
Alltid hemlagad julskinka i ugnen. Det liksom hör till julen att få göra en julskinka i ugn samt steka köttbullar, göra Jansson och steka revbenspjäll, omelett och inte minst lutfisken.
Vad är godare än en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka på vörtbröd på julaftonsmorgon?
Jag brukar alltid koka skinkan på spisen lillejulafton. Sedan får den stå i spaet och kallna ute på altanen över natten.
På julaftonsmorgon går jag upp lite tidigare än de andra, tar in skinkan, tar av svålen och brer på ägg- och senapsblandning. Överst häller jag skorpmjöl.
Därefter in i den varma ugnen. Jag sätter inte på fläkten, för skinkan sprider en så härlig doft i huset.:) Övriga familjen vaknar ocj julen har börjat..................Hoppas bara att det snöar lite också.:)
Jag skulle nog också stoppa skinkan i ugnen.
Visste inte att man kunde göra på något annat sätt:'(
Det man kanske ska tänka på är att inte köpa för stor skinka ..då kanske den inte får plats i ugnen :D:D
Sen blir man lite förbaskad när skinkan innehåller för mycket vatten så att halva skinkan är borta när man tar ut den..
Har någon tips på bra val av julskinkor?:o
(Y)absolut ugnen(Y)
I ugnen gör vi vår julskinka dagen före julafton.
Under tiden kokas potatis som blir till potatismos.
Middagen kvällen före julafton är alltså.... Julskinka, hemlagad senap och potatismos. En tradition som vi har haft sedan barnen var små. Går faktiskt vidare i deras familjer nu.
Det kallar jag tradition ! (Y)
Det lät både gott och kul att traditionen gått vidare. Hur gör du din hemlagade senap och hur länge står den sig?
//Mariella