När man ätit av all julmat och är proppmätt är det dags för kaffe och någon dessert :)
Ostkaka är gott men det vill jag inte bjuda på. Vad har ni till dessert på julafton?
baxx5 december 2011
jag är helsåld på bryllepudding. Det passar alltid och är jättegott.
markus5 december 2011
Kaffe och en Konjak... Kan det bli mycket bättre? Stinna som grisar behövs inte så mycket mer ;)
Lollo545 december 2011
Vi brukar äta Apelsinris. Kanske inte så bra efter all julmat{dazed} men det har blivit en tradition. Såg att det fanns recept här på MK
mattant415 december 2011
Vi brukar äta päron och ananas som ligger i en lag med stjärnanis och saffran, lite lättvispad grädde eller vaniljglass till.
kekke465 december 2011
Jag gör varje år en fruktsallad, brukar var uppskattat
Mistys5 december 2011
Ingen alls. Vi nöjer oss med gottebordet.........dadlar, fikon, nötter , frukt och julgodis. Kaffe och ev en cocnac att smutta på. Behövs inget mer;)
emmelina15 december 2011
Jag brukar göra cheesekake (den man gör i 3 bunkar med bla philadelphiaost) fast med olika smaksättningar och servera den som glass istället med lite fruktsallad med ringlad Fairtrade sirap över SMASKENS "glass" går ner fast man är mätt..
Ex på smaksättningar:
saffran
kardemumma
kanel
ägglikör
punch
apelsinpunchte (pulver från Alpnaering)
ALLTID lika uppskattat och det blir en överraskning vilken smak det blir..
siggepigge5 december 2011
Skrivet av Lollo54 den 5 dec 2011
Vi brukar äta Apelsinris. Kanske inte så bra efter all julmat{dazed} men det har blivit en tradition. Såg att det fanns recept här på MK
Vi brukar äta nästan detsamma fast vi äter detta på juldagen. Som en efterrätt men skillnaden är den att vi brukar ta hallon istället för apelsin och det är sååå gott. Det är en gammal tradition som min man hade med sig från sin familj som i sin tur från deras familj osv........
Nenabirk5 december 2011
Saffransglass med pepparkaksgrissini eller krossade pepparkakor till är juligt men inte så tungt.
Kakan19866 december 2011
Många jag känner äter ris ala malta. Men själv gillar jag inte det och i min familj brukar ingen vara sugen på efterrätt utan vi brukar en stund efter middagen ställa fram gottebordet och kaffe/julmust så smaskar vi på det resten av kvällen.. :)
Hade vi haft någon efterrätt hade det nog varit något lätt, typ som glass kanske eller någon form av cheesecake.
boz19656 december 2011
Ris à-la Malta är det enda gångbara alternativet här i Skåne. Allt annat är hädelse. ;)
EvisW7 december 2011
Saffransglass låter gott. Hur gör man den? (Varför glömde jag köpa glassmaskinen när jag var på GeKås????)
Lenkan7 december 2011
Svärfar gör alltid frusen American Cheescake. Men jag själv föredrar några bitar ur chokladasken och en kopp kaffe :)
ScarlettRose7 december 2011
Kan tycka att efterrätt är lite överflödigt efter julbordet. Kaffe och någon liten godisbit (lite knäck, skumtomtar, mintkyssar eller kanske en pepparkaka) är fullt tillräckligt efter maten tycker jag.
Cassiopeya7 december 2011
Skrivet av mattant41 den 5 dec 2011
Vi brukar äta päron och ananas som ligger i en lag med stjärnanis och saffran, lite lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Vi brukar äta ris Ris à-la Malta med apelsin eller saftsoppa till...men jag tycker ditt förslag låter mkt godare {jump} Annars håller jag med en hel del andra om att det egentligen inte behövs ngn efterrätt, man äter ju massor med julgodis, choklad, pepparkakor, lussebullar mm. Känns som man ska rulla hela vägen hem istället för att gå {hypnotized}
Gul137 december 2011
Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.
Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.
siggepigge8 december 2011
Skrivet av Gul13 den 7 dec 2011
Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.
Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.
Hahahaha............Ja jösses vad man äter {hypnotized}
boz19658 december 2011
Skrivet av Gul13 den 7 dec 2011
Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.
Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.
Hehe! Ja, julafton är ett enda långt frossande. Märkligt egentligen eftersom frosseri är en av kristendomens "dödssynder" ändå firar vi Frälsarens födelsedag med att frossa. :D
Missförstå mig rätt, jag är troende kristen (dock inte bokstavstroende) men ser det komiska i det hela ändå. :)
Gul138 december 2011
Siggepigge och boz: Ja onekligen lustigt egentligen med tanke på synder och vad vi firar.
:) Man undrar onekligen vad han hade sagt om allt frosseri till jul? och påsk med för alldel.
När man ätit av all julmat och är proppmätt är det dags för kaffe och någon dessert :)
Ostkaka är gott men det vill jag inte bjuda på. Vad har ni till dessert på julafton?
jag är helsåld på bryllepudding. Det passar alltid och är jättegott.
Kaffe och en Konjak... Kan det bli mycket bättre? Stinna som grisar behövs inte så mycket mer ;)
Vi brukar äta Apelsinris. Kanske inte så bra efter all julmat{dazed} men det har blivit en tradition. Såg att det fanns recept här på MK
Vi brukar äta päron och ananas som ligger i en lag med stjärnanis och saffran, lite lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Jag gör varje år en fruktsallad, brukar var uppskattat
Ingen alls. Vi nöjer oss med gottebordet.........dadlar, fikon, nötter , frukt och julgodis. Kaffe och ev en cocnac att smutta på. Behövs inget mer;)
Jag brukar göra cheesekake (den man gör i 3 bunkar med bla philadelphiaost) fast med olika smaksättningar och servera den som glass istället med lite fruktsallad med ringlad Fairtrade sirap över SMASKENS "glass" går ner fast man är mätt..
Ex på smaksättningar:
saffran
kardemumma
kanel
ägglikör
punch
apelsinpunchte (pulver från Alpnaering)
ALLTID lika uppskattat och det blir en överraskning vilken smak det blir..
Vi brukar äta Apelsinris. Kanske inte så bra efter all julmat{dazed} men det har blivit en tradition. Såg att det fanns recept här på MK
Vi brukar äta nästan detsamma fast vi äter detta på juldagen. Som en efterrätt men skillnaden är den att vi brukar ta hallon istället för apelsin och det är sååå gott. Det är en gammal tradition som min man hade med sig från sin familj som i sin tur från deras familj osv........
Saffransglass med pepparkaksgrissini eller krossade pepparkakor till är juligt men inte så tungt.
Många jag känner äter ris ala malta. Men själv gillar jag inte det och i min familj brukar ingen vara sugen på efterrätt utan vi brukar en stund efter middagen ställa fram gottebordet och kaffe/julmust så smaskar vi på det resten av kvällen.. :)
Hade vi haft någon efterrätt hade det nog varit något lätt, typ som glass kanske eller någon form av cheesecake.
Ris à-la Malta är det enda gångbara alternativet här i Skåne. Allt annat är hädelse. ;)
Saffransglass låter gott. Hur gör man den? (Varför glömde jag köpa glassmaskinen när jag var på GeKås????)
Svärfar gör alltid frusen American Cheescake. Men jag själv föredrar några bitar ur chokladasken och en kopp kaffe :)
Kan tycka att efterrätt är lite överflödigt efter julbordet. Kaffe och någon liten godisbit (lite knäck, skumtomtar, mintkyssar eller kanske en pepparkaka) är fullt tillräckligt efter maten tycker jag.
Vi brukar äta päron och ananas som ligger i en lag med stjärnanis och saffran, lite lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Vi brukar äta ris Ris à-la Malta med apelsin eller saftsoppa till...men jag tycker ditt förslag låter mkt godare {jump} Annars håller jag med en hel del andra om att det egentligen inte behövs ngn efterrätt, man äter ju massor med julgodis, choklad, pepparkakor, lussebullar mm. Känns som man ska rulla hela vägen hem istället för att gå {hypnotized}
Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.
Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.
Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.
Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.
Hahahaha............Ja jösses vad man äter {hypnotized}
Vi äter risgrynsgröt och saftsås. Har aldrig sett det som dessert för det är liksom en del av julbordet.
Efter gröten och julklappar och så då blir det godis och frukt och så och efter detta så sätter man i sig mandelmusslor med grädde och bär och kaffe.
Ja vi äter från 15.00 när kalle Anka börjar (glögg och pepparkakor) till det är dags att gå och lägga sig vid 01-02 på natten typ.
Hehe! Ja, julafton är ett enda långt frossande. Märkligt egentligen eftersom frosseri är en av kristendomens "dödssynder" ändå firar vi Frälsarens födelsedag med att frossa. :D
Missförstå mig rätt, jag är troende kristen (dock inte bokstavstroende) men ser det komiska i det hela ändå. :)
Siggepigge och boz: Ja onekligen lustigt egentligen med tanke på synder och vad vi firar.
:) Man undrar onekligen vad han hade sagt om allt frosseri till jul? och påsk med för alldel.