Blanda en bunt hackad persilja, en finhackad vitlöksklyfta och rivet skal av ½ citron. Strössla detta över pasta, grönsaker eller fisk. Jättegott:)
monac4 december 2008
Skrivet av Mikatta den 4 dec 2008
:)Svensk pesto såklart!
Kör persilja, hasselnötter, västerbottenost och olivolja i en matberedare till önskad konsistens. Salt och peppar efter smak. Och så gott
oj oj,vad det där lät gott:)måste provas snarast!(Y)
poffa16 maj 2009
Skrivet av ros den 19 maj 2008
:)Jag har just varit ute och plockat persilja som jag ska frysa in. Som ni vet är den tvåårig. Fjolårets persilja är färdig att användas eller frysa in.
Jag är dålig på att använda persilja.
Det jag använder persilja till är: i sallader, såser och i strömmingflundra.
Hjälp vad ska jag använda den till mer......????(Y)
Får du mycket persilja över så kan du köra den i mixern tillsammans med salt. Då får du en konserverande effekt.
Det går även bra att kör stjälkarna i mixern på samma sätt.
Och persilja passar till det mesta.
:)
Vetebullen16 maj 2009
Har egen torkad persilja som jag använder flitigt under vinterhalvåret.
Smular det i bröd, se mina baguetter med viltök t.ex, i soppor med mera.
Torka i ugnen på 50 grader t.ex över natten tills du kan smula sönder det
och spara sen i glasburkar. Suveränt tycker jag.
Persiljan är tvåårig så sår du i år har du för två framåt.
Oftast kan man skörda 2 ggr per sommar. Lycka till!
emaxen16 maj 2009
:)Jälskar att ha persilja i det mesta, men har det alltid i färsbiffar och köttfärslimpa.(Y)
Blanda en bunt hackad persilja, en finhackad vitlöksklyfta och rivet skal av ½ citron. Strössla detta över pasta, grönsaker eller fisk. Jättegott:)
:)Svensk pesto såklart!
Kör persilja, hasselnötter, västerbottenost och olivolja i en matberedare till önskad konsistens. Salt och peppar efter smak. Och så gott
oj oj,vad det där lät gott:)måste provas snarast!(Y)
:)Jag har just varit ute och plockat persilja som jag ska frysa in. Som ni vet är den tvåårig. Fjolårets persilja är färdig att användas eller frysa in.
Jag är dålig på att använda persilja.
Det jag använder persilja till är: i sallader, såser och i strömmingflundra.
Hjälp vad ska jag använda den till mer......????(Y)
Får du mycket persilja över så kan du köra den i mixern tillsammans med salt. Då får du en konserverande effekt.
Det går även bra att kör stjälkarna i mixern på samma sätt.
Och persilja passar till det mesta.
:)
Har egen torkad persilja som jag använder flitigt under vinterhalvåret.
Smular det i bröd, se mina baguetter med viltök t.ex, i soppor med mera.
Torka i ugnen på 50 grader t.ex över natten tills du kan smula sönder det
och spara sen i glasburkar. Suveränt tycker jag.
Persiljan är tvåårig så sår du i år har du för två framåt.
Oftast kan man skörda 2 ggr per sommar. Lycka till!
:)Jälskar att ha persilja i det mesta, men har det alltid i färsbiffar och köttfärslimpa.(Y)