Fick en fryst hel kyckling av svärmor idag. Vad ska jag göra med den? Blir det nån skillnad att tillaga den efter den varit fryst? Jag har aldrig använt hel kyckling förut... hmmm....:o
anluk24 januari 2009
Du ska tina den och sedan har jag ett par recept som jag kan rekommendera:
Annars går det ypperligt att bara gnida in dem i flytande margarin/olja och massor med grillkrydda.
ros24 januari 2009
Ett tips är att du tinar den på ett fat i kylskåpet under natten.
Dagen efter kan du pröva att tilllaga den i en stekpåse i ugnen
Stycka den i ca åtta delar innan du kryddar. Kycklinglår i stekpåse
Lycka till!
Tina först kycklingen.
Torka ur den inuti.
Gnid insidan med en citronklyfta.
Salta och peppra.
Fyll hönset med äppleklyftor, tre fyra katrinplommon, ett par vitlöksklyftor, OBS, skala äpplena!
Stäng till öppningen genom att knyta ihop benen med steksnöre.
Krydda på utsidan med salt, peppar, någon grillkrydda.
Lägg kycklingen på en plåt.
Ett par klickar smör och lite olivolja åker med på plåten in i den 200 grader varma ugnen.
Efter några ösningar och ca 45-50 min är det hela klart att avnjutas med sallad och kanske en sås gjord på stekskyn från plåten.
Klyftpotatis brukar smaka fågel till den här snabba middagen!
Janne-G & Lillan
Fick en fryst hel kyckling av svärmor idag. Vad ska jag göra med den? Blir det nån skillnad att tillaga den efter den varit fryst? Jag har aldrig använt hel kyckling förut... hmmm....:o
Du ska tina den och sedan har jag ett par recept som jag kan rekommendera:
Annars går det ypperligt att bara gnida in dem i flytande margarin/olja och massor med grillkrydda.
Ett tips är att du tinar den på ett fat i kylskåpet under natten.
Dagen efter kan du pröva att tilllaga den i en stekpåse i ugnen
Stycka den i ca åtta delar innan du kryddar.
Kycklinglår i stekpåse
Lycka till!
Den här kycklingen tyckte jag var bra..
Ostfylld kyckling med örtsås
Detta är mumsigt.
Dragonkyckling med vindruvor
Släng den...
Tina den och stek den i halvor i ugnen
Tina först kycklingen.
Torka ur den inuti.
Gnid insidan med en citronklyfta.
Salta och peppra.
Fyll hönset med äppleklyftor, tre fyra katrinplommon, ett par vitlöksklyftor, OBS, skala äpplena!
Stäng till öppningen genom att knyta ihop benen med steksnöre.
Krydda på utsidan med salt, peppar, någon grillkrydda.
Lägg kycklingen på en plåt.
Ett par klickar smör och lite olivolja åker med på plåten in i den 200 grader varma ugnen.
Efter några ösningar och ca 45-50 min är det hela klart att avnjutas med sallad och kanske en sås gjord på stekskyn från plåten.
Klyftpotatis brukar smaka fågel till den här snabba middagen!
Janne-G & Lillan