Undrar om någon har recept på biff i strimlor eller någon annan god kina mat? Har hört att det finns någon sorts
krydda eller soja av något slag så man får den där rätta smaken som på restaurang?
MatAnders21 februari 2008
Ja det finns många såser/kryddor men om du köper sesam olja, ostronsås och fisksås så har du kommit en bra bit på vägen.
Lycka till
monicadanell21 februari 2008
Hej har sökt själv recept på kina mat har inte hittan nån
snutten21 februari 2008
http://hem.passagen.se/wegabo/asien/kina.html
The_mama97mia21 februari 2008
hej, jag brukar gå in på Blue Dragons hemsida o söka recept. Likaså har Mrs Cheng en del fina recept. Du kan också kolla in Santa Marias hemsida, alltså alla som tillverkar kryddor o smaksättare..... Precis som MatAnders svarade så är det bra att ha ett grundsortiment hemma. Det kan du också kolla upp på de sidor jag menar. Lycka till!
MrDredd30 januari 2010
Om man vill börja laga kinesisk mat så är dessa saker bra att ha hemma:
vitlök
ingefära
soja
sherry (istället för risvin)
salladslök
De är de vanligaste smaksättarna i kinesisk matlagning, ofta tillsammans i olika kombinationer. Inga större konstigheter alltså. Fråga gärna om det är något särskilt du undrar över. Vad gäller biffen så kan de ha använt t ex en matsked soja och två matskedar sherry, men det är svårt att svara på utan att ha sett eller smakat.
emaxen30 januari 2010
Hej , strimla nötkött i smala strimlor och wooka det ihop med bambuskott och strimlad lök och häll sedan på Hoi sin sås, finns på flaska i affären, smakar som köpt biff med bambuskott :D:D:D
Jag brukar steka köttstrimlor,valfria grönsaker. Sen har jag i Hoisinsås, ostronsås och soja smaka av. Reder med potatismjöl för att få det rätta lite genomskinliga stuket. Detta recept gjorde en kines i tv4 morgon för några år sedan. Mängderna han sa kommer jag inte ihåg så jag höftar lite och smakar av, brukar bli jättebra.
hillan6630 januari 2010
Jag har tre recept på jättegod "kinamat" ... Jag har fått två av recepten av en kvinna som själv har asiatisk restaurang så de blir mycket lyckade rätter om man följer recepten!
hej!
Undrar om någon har recept på biff i strimlor eller någon annan god kina mat? Har hört att det finns någon sorts
krydda eller soja av något slag så man får den där rätta smaken som på restaurang?
Ja det finns många såser/kryddor men om du köper sesam olja, ostronsås och fisksås så har du kommit en bra bit på vägen.
Lycka till
Hej har sökt själv recept på kina mat har inte hittan nån
http://hem.passagen.se/wegabo/asien/kina.html
hej, jag brukar gå in på Blue Dragons hemsida o söka recept. Likaså har Mrs Cheng en del fina recept. Du kan också kolla in Santa Marias hemsida, alltså alla som tillverkar kryddor o smaksättare..... Precis som MatAnders svarade så är det bra att ha ett grundsortiment hemma. Det kan du också kolla upp på de sidor jag menar. Lycka till!
Om man vill börja laga kinesisk mat så är dessa saker bra att ha hemma:
vitlök
ingefära
soja
sherry (istället för risvin)
salladslök
De är de vanligaste smaksättarna i kinesisk matlagning, ofta tillsammans i olika kombinationer. Inga större konstigheter alltså. Fråga gärna om det är något särskilt du undrar över. Vad gäller biffen så kan de ha använt t ex en matsked soja och två matskedar sherry, men det är svårt att svara på utan att ha sett eller smakat.
Hej , strimla nötkött i smala strimlor och wooka det ihop med bambuskott och strimlad lök och häll sedan på Hoi sin sås, finns på flaska i affären, smakar som köpt biff med bambuskott :D:D:D
Strimlad biff med purjolök
Kinagryta fläsk med bambuskott
Jag brukar steka köttstrimlor,valfria grönsaker. Sen har jag i Hoisinsås, ostronsås och soja smaka av. Reder med potatismjöl för att få det rätta lite genomskinliga stuket. Detta recept gjorde en kines i tv4 morgon för några år sedan. Mängderna han sa kommer jag inte ihåg så jag höftar lite och smakar av, brukar bli jättebra.
Jag har tre recept på jättegod "kinamat" ... Jag har fått två av recepten av en kvinna som själv har asiatisk restaurang så de blir mycket lyckade rätter om man följer recepten!
Strimlad biff med bambuskott och champinjoner
Kyckling Szechuan
Vietnamesisk kyckling med ingefära
Lycka till! (Den Vietnamesiska rätten har jag hittat i en kokbok men den är också jättegod!)(Y)