- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Min egen "biff i purjo". Den är riktigt god! Bli inte rädda för marinaden, den gör att köttet blir fruktansvärt mört.
Instruktioner
- Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre).
- Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpanna. Gör samma sak med purjolöken. Stek sedan köttet lite i taget i en stekgryta.
Häll i 7 dl vatten, sojan, smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken i grytan. Låt det koka någon minut och lägg sedan i champinjoner, purjolök och kött. Blanda ut potatismjölet med resten av vattnet och häll det i grytan. Koka upp.
- Servera med jasminris.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart gott. Prov ni andra också som gillar asiatiskt.
Suveränt gott. Först blev jag lite skeptisk till att marinera i grädde och bikarbonat ( Vet ej vad bikarbonaten gör för skillnad ). Men Guuud!!! så gott det var, och enkelt. Hela familjen åt, åt, åt och åt och vi har rester kvar tills imon ( tack gode gud för det ) Ett bra, enkelt, gott recept som räcker till dom portioner som det var skrivna till. En superstark 5:a för detta. Men svara mig gärna...vet du varför köttet skulle marineras i bikarbonat? En ren nyfikenhet. Det här var Gott, gott å gott!!! Ha en fortsatt skön helg. Kram Disen.
Oj!! Förvånande vad köttet blev mört, precis som på resturang. Det blev gott. Tillsatte bambuskott.
Vilken chilisås mens, heinz tomataktiga eller sweet thai chili varianten. Sugen på prova. Mvh
Den var väldigt god !
Super gott... Smakade precis som på kina uppskattades av hela familjen. Ett tips gör dubbelt och frys in till ett senare tillfälle..
Det här var bara så hiiiiiiimla gott,kommer att tillagas många gånger =))
Super super gott... Smakade t o m bättre än på kinakorg. Kommer att laga rätten många gånger. Fick MVG av familjen.
Jättegott och mycket mat att bjuda på. Ett toppenrecept vi kommer laga igen - tack!
Verkligen jättegott, åts med god aptit av hela familjen, full pott av allihopa!
Tack för ett kanonrecept Hade ungarna hemma på lördagsmys och det fanns inte ett spår kvar på faten när de åkte hem. Lite svårt med sesamoljan att veta hur mycket man ska ta då den lätt tar överhanden. Tillsatte också en klick sambal oelek för att få lite mer styrka. Bikarbonattipset kommer jag att använda vid andra recept också då köttet blev super mört precis som det ska vara vid asiatiskt. Kram o tack
Bara sååå fantastiskt gott! Har letat i så många år efter ett recept som berättar hur jag får fram den "riktiga kines smaken". Och nu har jag hittat det! Det smakade precis som på kinarestaurangen och hela familjen bara jublade...Nu kan mamma sluta leta och familjen kan få hemmagjord kinamat! =) Tusen tack för detta receptet! / Annagumman.
Supergott. var väldigt skeptisk först när jag läste receptet men resultatet blev kanon! Nästa gång ska jag tillsätta lite bambuskott också.
Vi tyckte faktiskt inte alls om detta. Inget att tugga på och väldigt smaklöst. Lövbiff är ju mört som det är om man gör rätt så möjligtvis om man har högrev som ju är segare.Sorry.
Super gott men lät det stå i kylen i ca 10 timmar..Hade i 1 brk vattenkastanjer och bambuskott vid till lagningen åh det uppskattades av samtliga gäster...
Supergott köttet vart verkligen lika mört som på kinaresturangen. Vi tyckte dock att såsen vart lite för '''''''2slemmig" så nästa gång provar vi med lite mindre potasismjöl och lite mera soya. Men som sag tkanon tips med bikarbonat det skall vi prova i andra sammanhang med
Vilket kanonrecept! Köttet blir ju hur mört som helst med den marinaden! Andra gången jag lagade din rätt så skippade jag både purjon och champinjonerna och använde mig utav bambuskott på burk. Blev supergott det oxå! Så TACK för ett kanonrecept som går att variera :)
Mycket god smaka som på kinesen.
Hade man kunnat ge mer än 5 i betyg, så hade denna rätten definitivt fått det! Hela familjen älskade det! Det smakade verkligen precis som på kinarestaurangen! Gjorde halv sats och tillsatte 1 liten burk med bambuskott. Jag hade ingen sesamolja hemma så jag använde mig av rapsolja, som gick lika bra. :)
Håller med om att detta är ett grymt recept glöm kina restauanger spara degen!!!!
Gott, men utesluter vitlök nästa gång
Vilken chilisås ska man använda till marinaden? Heinz tomat eller sweet chili ?
3 matskedar kinesisk soya?????? Usch, usch, det blir inte gott! När jag ser detta i din receptbeskrivning så reagerar jag starkt. Kinesisk soya används oftast för att färga såsen/maten brun och ge lite smak. Kineserna, och övriga asiater använder "japansk" (ljus) soya i sin matlagning . Jag kommer definitivt ICKE att laga denna rätt.
Tyvärr så va det här bland det äckligaste vi ätit. Gjorde som det stod i receptet så jag vet inte att det kunnat bli nåt fel. Allt hamnade i soporna och det fick bli knäckebröd i stället.
Inte gott! Trots försök att hotta upp rätten med mer kryddor - lite soja, vitlök och en köttbuljongtärning kommer man inte långt med). Redde med maizena istf den enorma mängden potatismjöl. Men nej tack, aldrig mer!
Suverän rätt! Vet inte hur många gånger jag gjort denna, om man uppskattar hur det smakar på kinakrogen, och inte denna...Då är jag tveksam var man ätit på för kinakrogar ;-)
Nu har jag lagat detta flera gånger och detta är bland det godaste jag vet. Att marinera köttet så här briljant.