Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad biff med purjolök

(20 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min egen "biff i purjo". Den är riktigt god! Bli inte rädda för marinaden, den gör att köttet blir fruktansvärt mört.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre).
  2. Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpanna. Gör samma sak med purjolöken. Stek sedan köttet lite i taget i en stekgryta. Häll i 7 dl vatten, sojan, smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken i grytan. Låt det koka någon minut och lägg sedan i champinjoner, purjolök och kött. Blanda ut potatismjölet med resten av vattnet och häll det i grytan. Koka upp.
  3. Servera med jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • Aron 14 mars 2009

    Underbart gott. Prov ni andra också som gillar asiatiskt.

  • Disen 18 april 2009

    Suveränt gott. Först blev jag lite skeptisk till att marinera i grädde och bikarbonat ( Vet ej vad bikarbonaten gör för skillnad ). Men Guuud!!! så gott det var, och enkelt. Hela familjen åt, åt, åt och åt och vi har rester kvar tills imon ( tack gode gud för det ) Ett bra, enkelt, gott recept som räcker till dom portioner som det var skrivna till. En superstark 5:a för detta. Men svara mig gärna...vet du varför köttet skulle marineras i bikarbonat? En ren nyfikenhet. Det här var Gott, gott å gott!!! Ha en fortsatt skön helg. Kram Disen.

  • Glitterfia 5 maj 2009

    Oj!! Förvånande vad köttet blev mört, precis som på resturang. Det blev gott. Tillsatte bambuskott.

  • Spirited 28 maj 2009

    Vilken chilisås mens, heinz tomataktiga eller sweet thai chili varianten. Sugen på prova. Mvh

  • sandra87 11 augusti 2009

    Den var väldigt god !

  • yvonnes63 21 augusti 2009

    Super gott... Smakade precis som på kina uppskattades av hela familjen. Ett tips gör dubbelt och frys in till ett senare tillfälle..

  • wimpan 6 oktober 2009

    Det här var bara så hiiiiiiimla gott,kommer att tillagas många gånger =))

  • alenbrassi 25 oktober 2009

    Super super gott... Smakade t o m bättre än på kinakorg. Kommer att laga rätten många gånger. Fick MVG av familjen.

  • cami01 12 november 2009

    Jättegott och mycket mat att bjuda på. Ett toppenrecept vi kommer laga igen - tack!

  • Forsen 6 januari 2010

    Verkligen jättegott, åts med god aptit av hela familjen, full pott av allihopa!

  • marrew 11 januari 2010

    Tack för ett kanonrecept Hade ungarna hemma på lördagsmys och det fanns inte ett spår kvar på faten när de åkte hem. Lite svårt med sesamoljan att veta hur mycket man ska ta då den lätt tar överhanden. Tillsatte också en klick sambal oelek för att få lite mer styrka. Bikarbonattipset kommer jag att använda vid andra recept också då köttet blev super mört precis som det ska vara vid asiatiskt. Kram o tack

  • annagumman 12 mars 2010

    Bara sååå fantastiskt gott! Har letat i så många år efter ett recept som berättar hur jag får fram den "riktiga kines smaken". Och nu har jag hittat det! Det smakade precis som på kinarestaurangen och hela familjen bara jublade...Nu kan mamma sluta leta och familjen kan få hemmagjord kinamat! =) Tusen tack för detta receptet! / Annagumman.

  • anluk 28 mars 2010

    Supergott. var väldigt skeptisk först när jag läste receptet men resultatet blev kanon! Nästa gång ska jag tillsätta lite bambuskott också.

  • Bumbis 19 april 2010

    Vi tyckte faktiskt inte alls om detta. Inget att tugga på och väldigt smaklöst. Lövbiff är ju mört som det är om man gör rätt så möjligtvis om man har högrev som ju är segare.Sorry.

  • yvonnes63 7 juni 2010

    Super gott men lät det stå i kylen i ca 10 timmar..Hade i 1 brk vattenkastanjer och bambuskott vid till lagningen åh det uppskattades av samtliga gäster...

  • marianassikas 29 augusti 2010

    Supergott köttet vart verkligen lika mört som på kinaresturangen. Vi tyckte dock att såsen vart lite för '''''''2slemmig" så nästa gång provar vi med lite mindre potasismjöl och lite mera soya. Men som sag tkanon tips med bikarbonat det skall vi prova i andra sammanhang med

  • LillKocken 23 april 2012

    Vilket kanonrecept! Köttet blir ju hur mört som helst med den marinaden! Andra gången jag lagade din rätt så skippade jag både purjon och champinjonerna och använde mig utav bambuskott på burk. Blev supergott det oxå! Så TACK för ett kanonrecept som går att variera :)

  • motercykelmamma 12 januari 2013

    Mycket god smaka som på kinesen.

  • Biinii 15 april 2014

    Hade man kunnat ge mer än 5 i betyg, så hade denna rätten definitivt fått det! Hela familjen älskade det! Det smakade verkligen precis som på kinarestaurangen! Gjorde halv sats och tillsatte 1 liten burk med bambuskott. Jag hade ingen sesamolja hemma så jag använde mig av rapsolja, som gick lika bra. :)

  • RomeoDzoniTapanot 19 oktober 2016

    Håller med om att detta är ett grymt recept glöm kina restauanger spara degen!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.