Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff à la Lindström

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka inlagda rödbetor och kapris ganska fint. Finhacka en liten gul lök. Blanda hacket med köttfärs och ägg. Krydda med koncentrerad kalvfond, salt och vitpeppar.
  2. Forma fyra eller åtta ganska tjocka biffar. Gör man dem för tunna faller de lätt sönder vid stekningen.
  3. Stek biffarna långsamt i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till ungefär 4 minuter per sida. Skya med fettet lite då och då för att få riktigt saftiga biffar.
  4. Biff à la lindström serveras med skysås och kokt potatis. Skyn får man genom att slå vatten och lite koncentrerad kalvfond i pannan sedan biffarna steks klart. Vispa ur pannan och sila skyn över biffarna

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lilljeppe 6 mars 2008

    Jag stekte mina i ugnen. Hade dessutom in gen kapris. Men annars var det helt lika receptet. Fick 4,5 i snitt betyg av familjen så jag lägger in en 5:a.

  • Heisjo 30 maj 2010

    Jättegott!! Dock gjorde jag en gräddsås på matlagningsgrädde, tycker det passar bättre till potatisen. Nästa gång provar jag att steka potatis till och använda mig av skysåsen! Kommer även att ha i lite mer kapris för att framhäva smaken ytterliggare, men det fick klart godkänt!

  • Garposkennel 1 oktober 2013

    gott

  • missQ 13 januari 2015

    Har alltid undrat över kollegors glädje när lunchmatsalen serverar denna rätt. "Det är ju typ pannbiff, hur kul kan det vara?", har jag tänkt. Fick för mig att testa själv och använde detta recept. Fasiken vad gott det var! Vill göra det nu på fredag också, men jag får nog vänta en vecka eller nåt åtminstone. Detta med att steka ganska långsamt tror jag var väldigt viktigt för att få dem så saftiga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.