Hacka inlagda rödbetor och kapris ganska fint. Finhacka en liten gul lök. Blanda hacket med köttfärs och ägg. Krydda med koncentrerad kalvfond, salt och vitpeppar.
Forma fyra eller åtta ganska tjocka biffar. Gör man dem för tunna faller de lätt sönder vid stekningen.
Stek biffarna långsamt i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till ungefär 4 minuter per sida. Skya med fettet lite då och då för att få riktigt saftiga biffar.
Biff à la lindström serveras med skysås och kokt potatis. Skyn får man genom att slå vatten och lite koncentrerad kalvfond i pannan sedan biffarna steks klart. Vispa ur pannan och sila skyn över biffarna
Jag stekte mina i ugnen. Hade dessutom in gen kapris. Men annars var det helt lika receptet. Fick 4,5 i snitt betyg av familjen så jag lägger in en 5:a.
Heisjo30 maj 2010
Jättegott!!
Dock gjorde jag en gräddsås på matlagningsgrädde, tycker det passar bättre till potatisen. Nästa gång provar jag att steka potatis till och använda mig av skysåsen!
Kommer även att ha i lite mer kapris för att framhäva smaken ytterliggare, men det fick klart godkänt!
Garposkennel1 oktober 2013
gott
missQ13 januari 2015
Har alltid undrat över kollegors glädje när lunchmatsalen serverar denna rätt. "Det är ju typ pannbiff, hur kul kan det vara?", har jag tänkt. Fick för mig att testa själv och använde detta recept. Fasiken vad gott det var! Vill göra det nu på fredag också, men jag får nog vänta en vecka eller nåt åtminstone. Detta med att steka ganska långsamt tror jag var väldigt viktigt för att få dem så saftiga.
Jag stekte mina i ugnen. Hade dessutom in gen kapris. Men annars var det helt lika receptet. Fick 4,5 i snitt betyg av familjen så jag lägger in en 5:a.
Jättegott!! Dock gjorde jag en gräddsås på matlagningsgrädde, tycker det passar bättre till potatisen. Nästa gång provar jag att steka potatis till och använda mig av skysåsen! Kommer även att ha i lite mer kapris för att framhäva smaken ytterliggare, men det fick klart godkänt!
gott
Har alltid undrat över kollegors glädje när lunchmatsalen serverar denna rätt. "Det är ju typ pannbiff, hur kul kan det vara?", har jag tänkt. Fick för mig att testa själv och använde detta recept. Fasiken vad gott det var! Vill göra det nu på fredag också, men jag får nog vänta en vecka eller nåt åtminstone. Detta med att steka ganska långsamt tror jag var väldigt viktigt för att få dem så saftiga.