- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En smakrik gryta på kebabkött som alla tycker om.
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i en tjockbottnad traktörpanna.
Häll på grädden. Tillsätt kryddorna, tomaterna och buljongtärningen.
- Fräs upp kebabköttet ca 5 minuter. Blanda ner köttet i tomat- och buljongblandningen. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i olja i en stekpanna. Rör i svampen i tomat- och buljongblandningen.
- Låt puttra ca 10 minuter.
Späd ev. med lite vatten om du tycker att det blir för tjockt.
- Servera med t ex kokt ris, sallad och gröna ärter.
- Kebabsplit finns att köpa i lagom förpackning i de flesta livsmedelsaffärer.
- * Har du inga kebabkryddor hemma, gör den själv: Peppar, paprikapulver, kummin, oregano, kayennepeppar, vitlök, gurkmeja och koriander.
Publicerat den
5 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar vara en riktigt mumsig gryta, måste jag testa snart.
Kebabsplit är det det här frusna kebabköttet du menar???
Detta var gott... o ovanligt... Jag tillsatte lite paprika o purjolök... och kryddning blev kanske inte riktigt rätt men det var ändå gott...
Jag säger bara mmmmmmmmmmmmmmm
Äntligen någon som har lagt upp recept på MAT :D Älskar dig för det :D Massa pussar på dig het... ;)
grattis till första priset
Grattis, detta recept ska provas till helgen!!
grattis får man ju lov att säga!!!! :-D ska prova detta receptet så klart!
Mumsfilibabba!!! Jag tog paprika istället för svamp och det funkade det med. Hoppas fler hittar till denna mumsiga rätt. Disen.
Äntligen något annat än korv o färs=) Den blev godkänd av familjemedlemmarna o det är alltid skoj.
Lustigt nog så tyckte inte barnen att det var någon höjdare Medans vi vuxna tyckte det var gott Jag tillsatte lite sambal
Det ser verkligen gott ut, måste testa.
Hejsan! Jag har gjort det här receptet ett antal gånger nu, och det är alltid lika uppskattat! Även jag har bytt ut svamp mot paprika (såg att nån annan oxå provat) och det blir jättebra. MUMS!!
När jag såg vinnarreceptet så gick jag hem och lagade till det. Middagen var en succé den dagen. Det kommer att tillagas flera gånger.
Gillade denna rätt, provade att göra kebabkryddan själv vilket blev bra trots att jag tog lite för mycket cayennepeppar... :) Hade ingen svamp så jag tog majs istället, gott!
En 5a med guldkant!!! - Mycket populär - en ny favorit!! TACK för den!
Provade ditt recept, mycket gott.
Mycket gott!! Detta kommer vi att göra fler gånger.
Jättegott!! Passade mina smaklökar perfekt. Enkla ingredienser och lätt att laga. Lade till paprika. En klar 5:a för min del.
Har tänkt göra denna rätt som fått så många lovord och verkar så jättegott! Men jag undrar är det färdigt kebabkött från frysen du köper eller är det färskt okryddat kött???
Jag har gjort denna mumsiga rätt flera ggr! En klar 5:a!
Tack för ett gott och enkelt recept
Serverade detta till min familj, innehållande bla 5 hungriga tonårsgrabbar måste säga att detta blev en klar HIT kring bordet, kommer klart att serveras fler ggr :)
lagade till denna rätt med mycket lyckat resultat! Vi lade till paprika.
Mycket gott och enkelt att göra. Kommer säkert att återkomma här hemma!
Smaken är osm baken... För oss var det ingen höjdare. Lite starkt tyckte vår 2,5 åring, lite smaklöst tyckte mannen. Själv tyckte jag välsådär, det gik och äta. Det som blev över värmde jag dagen efter men hade då i en burk cerem fraiche, då blev det lite bättre.
det var en helt unbart god gryta som jag blev bjuden på den ska jag göra många gånger om. loppan
Äntligen fick vi lagat till denna grytan - jättegod! Kommer inte dröja länge innan vi får ha den igen, skulle jag tippa... Tack för receptet, och ett försenat grattis till vinsten för denna rätt!
Jättegott! En höjdare! Receptet på kebabkryddan var jättebra!
Supergod! Vi har lagat detta flera gånger - det har blivit en stor favorit! Använder mindre kebabkrydda för barnens skull, vi vuxna kan ju alltid ha på mer i efterhand. Tack för ett enkelt och supergott recept.
Jättegott!!! Hoppar dock över grädden, tycker att det blir lika gott utan.
Mycket god men jag gjode den på älgkött och det blev bra det med.
Jätte gott, älskar mustiga grytor som är lätta att göra. Jag tog en extra buljongtärning och två msk mango chutney också. Skit gott!
Jätte gott, älskar mustiga grytor som är lätta att göra. Jag tog en extra buljongtärning och två msk mango chutney också. Skit gott!
Hej igår åt vi kebabgryta yngve den var kanon god tack för receptet mvh monica
Nja!! Den var hyfsat god, men inget speciellt tyckte vi i familjen. För lite kebabkrydda ( vi ökade mängden) och på tok för mycket tomatsmak.
Förmodligen jättegott. Men om man ska vara petig så kallas det gyros om det är fläskkött och kebab om det är nötkött :).
Gjorder denna gryta till 20 personer och den blev uppskattad, hade älgkött istället för "kebab" och extra buljongtärning och kebabkrydda.
Supergott!
Mycket god gryta som även uppskattades av barnen i familjen, inte illa. Högsta betyg såklart. //Camilla
En mycket uppskattad gryta dessutom mycket lättlagad. Har gjort den ett flertal gånger. Häller dock i mer kryddor så att den blir riktigt smakrik.
MUMS!!!!!
Jättesmaskigt! Kommer att göra den flera gånger, men minska lite på kryddningen då den blev för stark för barnen!
Den blev verkligen uppskattad av alla!! TACK!!//Susie
Den var ok, vår 3-åring gillade den inte alls.
En kanongod gryta. En klar 5:a från oss! Tack för ett bra recept.
Detta blev i dag våran middag, alla tallrikar blev tömda både gubbens och barnens. Tyvärr fick jag lov att utesluta svampen då det bara e jag som äter det. Men en helt okej rätt.
Jättegott och enkelt! Jag minskade kebabkryddan till 3/4 msk och det blev jättegott ändå och vår 7-åring kunde äta det hyfsat trots för honom stark kryddning. En rätt vi definitivt ska göra igen!
Det här var en lättlagad och god rätt. Jag använde färdigkryddat kebabkött av gris, och det blev väldigt bra. Både jag och dottern på 1,5 år gillade det, så i kväll ska det lagas igen.:-)
en god och lättlagad middag, så detta recept får en 4 i betyg utav mig. jag använde ganska mycket kebabkrydda men saknade lite salt, så även en skvätt salt kom med i min gryta. Sen hade jag vanlig vispgrädde hemma så det fick gå med det! skickar även med en bild på min kebabgryta.
Jag tyckte det var gott, men eftersom vi är lite kräsna här hemma så kommer jag göra lite annorlunda nästa gång. Lite mindre krydda, bara en lök, kanske lite vattenkastanjer (för konsistensens skull) eller kanske majs/paprika och inga champinjoner. Men utan detta recept hade jag aldrig kommit på att göra en sådan här gryta (och inte vetat att det fanns färdigblandad kebabkrydda i affären) Tack så mycket!
Mycket gott! Får en femma av mig!
Gottigottigottgott!
Hej hej, detta ser så gott ut! VIlken typ av buljong smak använde ni?
Jag använde grönsaksbuljong, men det går med köttbuljong eller kalvfond.
Jättetgott kommer att bli favorit rätt vi åt med risnudlar
Gott och enkelt :)
Idag ska jag tests detta och bjuda mina föräldrar och bror på detta :)
Mycket god gryta och perfekt när man har lite tid att fixa middagen :)
Gar inte att köpa kebabkrydda här, sa undrar hur mycket av varje det ska vara om man gör den själv, du har inte skrivit na matt....
Detta recept får helt klart betyget 5. (L) Igår lagade jag denna gryta men eftersom jag är vegetarian och inte äter kött, så testade jag den nya vegetariska produkten Oumph smaksatt med timjan och vitlök, i rätten istället för att ha i kött. Och det blev jättegott, Oumph påminner om kött i konsistensen men är ganska smaklöst. Jag tog 3dl 40% grädde istället för 2dl som det står och färska champinjoner i min gryta och det blev fantastiskt gott. Rätten innehåller ju förutom grädde, även vatten och krossade tomater så den blir ändå inte särskilt kalori rik trots den fetare grädden. Jag kommer deffenetivt att göra grytan igen men då tar jag i lite mer grönsaker i den, vad vet jag inte än men nåt blir det. Jag kan tänka mig att grytan passar bra även vid ett festligare tillfälle då man bjuder folk på middag. (:))
Hade tagit med mig kebabkrydda när jag var i Sverige i januari, sa idag kunde jag testa det här receptet. Var tyvärr en besvikelse, var smaklös (trots att jag inte ens haft i vattnet som star angivet). Fick hälla i en hel del peppar och sambal för att fa smak. Vet inte om jag kommer att göra det igen, resterna äts upp i morgon, kannske är bättre da... Hade förväntat mig mer pga alla kommentarer.