Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk soja

Den kinesiska sojan är en perfekt smak och färgförstärkare i matlagning. Med sin kraftfulla sälta och brunsvarta färg passar den särskilt bra att addera i såser. En brunsås får helt enkelt inte sin mustiga färg utan en liten skvätt kinesisk soja. Det är gott att hälla i några droppar kinesisk soja i köttfärssåsen. Sojan tillför även här en härlig färg till anrättningen, samtidigt som den tillför sälta och smak. Självklart gör den sig också bra i asiatiska maträtter, konstigt vore väl annars. Prova att göra en kycklingwok med kinesisk soja och allehanda grönsaker som ger färg och tuggmotstånd i rätten. Servera det hela med ris eller nudlar.


Klipp baconet i 1 cm bitar. Skölj och ansa purjolöken, strimla den. Skölj och ansa paprikan, strimla dem. Häll böngroddarna i en sil och spola av dem med kallt vatten Låt rinna väl. Om champinjo...

2-3
1

Blanda soja, sesamolja, farin, ananasjuice, salt och vitpeppar i en skål. Tillsätt den strimlade kycklingen och låt den marinera i 3 timmar i kylen. Sila marinaden och panera kycklingen med mjöl....

2

Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av allt köttet från skrovet. Skär köttet i fina skivor. Skala räkorna. Dela paprikan och skär i strimlor. Skiva svampen. Fräs paprika ochs vamp i oljan til...

4

Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. Häll på k...

30 min
4
2

Om du väljer vildvuxen spenat med grova stjälkar, rensa den, skölj och låt rinna av. Skiva löken på snedden på japanskt vis eller som du vill. Pressa vitlöken och riv ingefäran. Hetta upp olja i...

4
1

Skär köttet i strimlor. Ansa och skölj purjo och rotselleri. Skär dem i fina strimlor. Låt böngroddarna rinna av. Fräs paprikapulvret i smöret, vänd ner biffstrimlorna, bryn dem och salta efteråt. Bla...

30 min
4

Strimla korven. Blanda marinaden och låt korven ligga i marinaden under tiden du förbereder grönsakerna. Strimla grönsakerna. Woka korven ca 1 min. Tillsätt grönsakerna och låt allt bli...

4

Strimla köttbitarna, hetta upp matfettet och låt honungen smälta in, bryn köttet i detta. Lägg över köttet i en gryta. Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. Salta efter behag. K...

4

Skär alla grönsakerna i tändstickstjocka strimlor (purjon på längden!) och chilin i små flisor (ha gärna olja på fingrarna när du skär, så slipper du "bränna dig") Mjukstek grönsakerna i lite olja....

10 min
1

Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. (se under rubriken marinad). Japansk soja, salt, vitpeppar. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll där...

30 min
4-6
39

Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baco...

4
35

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre). Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpan...

30 min
6
20

Blanda ihop färs, potatismjöl, mjölk och kryddor. Lägg smör i en varm stekpanna, tryck ut hela biffen i pannan och bryn. Dela biffen i 6 bitar med en stekspade, vänd varje biff och bryn på andra sida...

4
16

Häll porter, vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i kryddor,buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar. Låt koka upp. Lägg i köttet och låt alltsammans sjudaunder l...

2 h
8
15

Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Rör i soja och peppar. Skala lökarna och skär i ringar. Lägg löken och köttet i bu...

4
13

Bryn köttet i lagom stora bitar i en stekgryta. Krydda med salt, peppar och Piffi allkrydda. Häll 5 dl vatten över och låt det småputtra i ca 30-45 minuter. Tillsätt sedan morötter, selleri, gul...

4
12

Dagen innan: Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta. Lägg i steken. Sjud i 1½ timme. Vänd steken efter halva tiden. Låt sedan steken få vila i gryta...

4
12

Blanda ihop marinaden, smaka av med salt och vitlökspeppar. Skär fläskfilén i 1 cm tunna skivor. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt marinera minst 2 timmar. Stek purjo, smålök och vi...

4
11

Bryn köttet i omgångar i oljan. Salta köttbitarna och bryn därefter med lök och paprika. Pudra över mjöl och curry och späd med vatten och ananasspad. Blanda i vitlök, köttbuljong och soja och sma...

45 min
4
11

Strimla köttet lägg i skål. Blanda soja och kalvfond. Häll över köttet och rör om. Ansa svampen och dela den i lagom bitar. Ansa purjolöken och strimla den. Fräs svamp, purjo och morötter i lite ma...

4
8

Blanda margarinet (rumstempererat) och mjölet grynigt, och sen vattnet så det blir en deg. Ställ kallt i minst 1 timme. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgr...

4-5
8

Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometer...

8
8

Blanda ner allt i en kraftig plastpåse, lägg i köttet och låt dra helst 12 timmar. Den här marinaden garanterar en lyckad grillning, särskilt om du även penslar på marinaden medan du grillar....

1-5
7

Börja med att blanda ihop alla kryddorna och låt karrén marineras med dessa i en tät plastpåse över natten. Sätt ugnen på 100 grader och lägg i karrén med lite blandad kalvfond/vatten i botten och l...

6 h
4
7

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.