Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med fläskfilé, bacon, purjolök och mango chutney

(35 kommentarer)  
Gryta med fläskfilé, bacon, purjolök och mango chutney Gryta med fläskfilé, bacon, purjolök och mango chutney Gryta med fläskfilé, bacon, purjolök och mango chutney
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En passande middag i julhelgen... en omväxling efter all julmat... till grytan är det gott med klyftpotatis och brysselkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet.
  2. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan.
  3. Tillsätt vatten, grädde, fond, mango chutney och soja och koka i 10 minuter.
  4. Strimla paprikan och lägg i grytan. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (35)

  • imminn 3 december 2009

    Hej! Detta var kanongott. Jag hade allt utom grädde hemma och tog då istället creme fraiche. Nästa gång ska jag ta grädde och jag lovar att det blir fler gånger som jag gör denna rätt. Du får solklart en 5a. Ha det bra. MVH// Imminn

  • AnniJulia 20 december 2009

    Jättegott! Bjöd på denna rätt i fredags och det var uppskattat! Nästa gång ska jag minska lite på vattnet. Blev mycket sås. Annars brukar man få dubbla receptet på sås men det behövdes inte här. Tack för ett bra recept!

  • rhodos27 2 april 2010

    Tack för ett gott recept:) Ska testa det idag igen fast denna gången med strimlad oxfile och med tagliatelle. Mvh Michael

  • AnnTi 11 april 2010

    Lagade denna gryta idag, den blev mycket uppskattad. Jag ökade receptet för vi var 6 pers, jag är inte så noga när jag mäter mängden i ett recept, men i stort gjorde jag som det stod. Kommer att laga den igen. Tack

  • jullan73 2 september 2010

    det här måste jag prova...

  • emanuelkain 18 oktober 2010

    Jättegod höstgryta! Blev ännu godare med dubbla mängden grädde för att få lite mera sås. Redde av med maizena. Tack för ett bra recept!

  • JennyV 2 december 2010

    Kanongod rätt, både som vardag och fest!!!!

  • jen_05 28 januari 2011

    Jättegod gryta! Redde av den lite med maizena efter tips i tidigare kommentar, då även vi tyckte den blev lite i simmigaste laget. Vi fick över och åt dagen efter med ris. Funkade lika bra det med!

  • bjboman 25 september 2011

    Kalasgod söndagsmiddag blev det av denna supergoda filegryta. Riktigt festligt att ha som bjudmat, och mysigt med lite "lyxmat" på en söndag. Tack snälla, högsta betyg från 2 hungriga!

  • jeanette00 11 oktober 2011

    Otroligt gott! Detta kommer jag göra fler gånger!

  • FiffiNelly 22 december 2011

    Denna grytan var kanon god :) tack för receptet.... ska göra detta uppsittarkvällen...God jul

  • CarinaGrans 2 januari 2012

    Lättlagat och jättegott :)

  • zack 20 januari 2012

    MMMMMMMMMMMMMMMMMMM.... supergott och enkelt. Jag blandade i även en röd chilipeppar för att få lite med sting i grytan. Detta är, tycker jag, en perfekt bjudrätt som kan förberedas innan gästerna kommer. Jag gillar när allt kan göras ex på fm. så kan man koppla av innan gästerna dyker upp.

  • tollatolla 22 januari 2012

    enkelt och mycket gott. räddade söndagsmiddagen ;-)

  • kramizz 27 januari 2012

    Jättegod fläskfilegryta den gör jag flera ggr,samt enkel att göra.

  • mira-46 1 februari 2012

    Den här grytan var verkligen god. Jag fyllde på med lite egna trattkantareller som jag hade i frysen. Supergott. Kan verkligen rekommendera den.

  • carnis 12 februari 2012

    Snabbt enkelt och gott

  • kikkitin 14 februari 2012

    Mycket gott! Mango chutneyn sätter väldigt go smak i denna gryta. Lättlagat!

  • boklunden 21 februari 2012

    Mycket gott!!!!!. Åt grytan med ris och fick till matlådor också hade då pasta till. Receptet är sparat i min kokbok och kommer absolut att göras igen. En femma från mig.

  • barulwen 3 mars 2012

    Jättegod! Har gjort den två gånger nu och den går hem hos hela familjen. Jag har modifierat receptet lite och tar 3 dl grädde och 1 dl vatten istället.

  • Kira68 21 april 2012

    Supergod gryta, har gjort den flera gånger nu och den är lika uppskattad varje gång av familjen. Att den är enkel att göra också höjer bara betyget, en klar femma från oss.

  • ItaR 21 april 2012

    Jätte gott,istället för vatten har jag lite mer grädde.Klart en femma,kommer att göras många gånger.

  • Meanstreak 6 maj 2012

    Jättegod och snabblagad gryta! Den kommer vi att laga igen! Vi åt den med ris till och det passade jättebra.

  • sarajstorm 14 juni 2012

    Fantastiskt gott!! Jag bytte purjolöken mot gul lök och hade även i mer mango chutney. Serverade med ris på mitt 30års-kalas. Succé!

  • 701012 8 september 2012

    SÅÅÅ god! <3

  • snabbapuckar 14 september 2012

    Denna gryta var ju bara kanon. Blev väldigt uppskattad och alla tog om. Den kommer att bjudas på till både vardags och fest vi fler tillfällen. Nu var det en bjudning med några av våra grannfamiljer. 5 a i betyg från oss. Alltid kul när maten tar slut även om man blir nervös att det inte ska räcka till alla. Vi serverade med ris och rostade rotfrukter som tillbehör. Tummen upp

  • Gunsan6 2 januari 2013

    Gjorde denna goda rätt på nyår. Väldigt uppskattat av alla. Kommer att göra den fler gånger. Bra och god rätt att göra när man är många, eller om man vill göra maten lite innan. Bara att värma grytan. Mango chutney gör susen. Tack för väldigt användbart recept!

  • james007 12 januari 2013

    Har använt detta recept några år nu och fortfarande är den lika populär, uppskattad och så himla lättlagad.

  • girl011 26 januari 2013

    Ser kanon gott ut! Måste prövas :)

  • uppbot 23 februari 2013

    Supergott! Gjort med kyckling också. Det är gott. Gjort detta flera gånger. Folk slickar tallriken.

  • mammapj 10 mars 2013

    så himla god!

  • Tinak 5 juli 2013

    lagat denna rätt ett bra tag och alltid lika uppskattad, använt både kyckling och fläskytterfile, helt underbart recept.

  • Shanie 2 november 2013

    Detta ska jag göra som överraskning till min flickvän idag på hennes födelsedag !! :) Har gjort detta innan och det är väldigt populärt när jag gör det. Till efterätt ska vi ha Panacotta. Hoppas hon tycker om det !! :)

  • dag6 19 december 2014

    Mycket god gryta på våran fredags mys kväll. Tack för ett enkelt och bra recept. God jul och Gott nytt år från,Trollfar o Trollmor.

  • mandisenz 1 november 2015

    Har gjort det med kyckling och kycklingfond. Man får vara väldigt försiktig med saltet. Det blir mycket salt med bacon, soja och fond.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.