Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk soja

Den kinesiska sojan är en perfekt smak och färgförstärkare i matlagning. Med sin kraftfulla sälta och brunsvarta färg passar den särskilt bra att addera i såser. En brunsås får helt enkelt inte sin mustiga färg utan en liten skvätt kinesisk soja. Det är gott att hälla i några droppar kinesisk soja i köttfärssåsen. Sojan tillför även här en härlig färg till anrättningen, samtidigt som den tillför sälta och smak. Självklart gör den sig också bra i asiatiska maträtter, konstigt vore väl annars. Prova att göra en kycklingwok med kinesisk soja och allehanda grönsaker som ger färg och tuggmotstånd i rätten. Servera det hela med ris eller nudlar.


Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Tillsätt enbären och låt dem fräsa med någon minut. Lägg i köttet. Salta & peppra. Tillsätt grädde,...

4
5

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Tillsätt sambal oelek och blanda om. Blanda maizena och salt, vänd i kycklingbitarna och ställ åt sidan. Skär purjon och paprikan i mindre bitar och ställ åt sida...

8
5

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Stek köttfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddor, tomatpuré, salt, soja och vatten. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut skivo...

4
5

Du behöver: Wokpanna eller annan panna med hög kant. Servera rätten med kokt jasminris eller risnudlar. Ansa sellerin och skär den i 0,5 cm-bitar. Skär paprikan i 2 cm stor bitar, riv moroten på f...

4
5

Skär kinesisk kale i bitar. Hetta upp en stekpanna med oljan, vitlöken, chili och fräs 10 sekunder. Lägg i kinesiska kale och stek den ca 1 minut. Tillsätt makrill, sojan, fisksåsen, sockret och st...

2
5

Skär köttet i strimlor. Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, soja och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under vispning. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra, för över köttet i g...

30 min
4
4

Sätt på ugnen 225º. Ta en bunke. Slå i champinjonerna (ej spadet). Tillsätt Crème fraiche & grädde. Krydda med sambal olek & soja. Blanda väl. Skär korven i slantar. Lägg korven i en ungssäker fo...

20 min
4-5
3

Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. Skala och klyfta potatisen,lägg i en långpanna. Sätt in i ugn på 225 grader ca 10 min. Lägg köttet samt strimlad paprika,tomat,rö...

30 min
4
3

Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst f...

6 h
4
3

Hetta upp oljan i en wokpanna. Woka först kycklingen i het panna. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen på en tallrik och woka därefter löken. Blanda i vitlök och ingefära. Häll tillbaka k...

15 min
2
3

Tärna eller strimla kycklingen i jämnstora bitar. Skiva champinjonerna och gör samma sak med zucchinin, fast med zucchinin något tjockare skivor och dela dem sedan i delar om fyra. Skär löken och pa...

20 min
4
3

Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort kanterna på brödet och låt det svälla i grädden. Riv löken fint på rivjärn. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma järparna i handen med hjälp a...

1 h 30 min
8
3

Välj en gryta så stor att kött, termometer och buljong får plats. Lägg alla ingredienser utom steken i grytan. Koka upp lagen och lägg i köttet. Sjud under lock på svag värme i ca: 45 minuter. Vänd...

2 h
6-8
3

Blanda allt i en stor gryta och låt det stå i minst 3 timmar. Ex: Du kan göra den på kvällen innan och sen tillaga den till middag dan efter, det gör ingenting att den står längre än 3 timmar som jag...

3 h 30 min
10
3

Fintärna gullöken. Skär lövbifften i 1-cm breda strimlor. Häll olja i stekpannan och bryn köttet. Lägg köttet i en gryta. Bryn den tärnade löken i samma panna. Strö över mjölet och fortsätt steka en...

4
3

Skär filén i 1-2 cm skivor. Lägg i smord form. Vispa ihop grädde, buljongtärning, soja, lingon och peppar och slå över fläskfilén. Ställ in i 175 g varm ugn i 1 1/2 tim. Servera en god sallad och u...

4
2

Värm ugnen till 175-200 grader. Blanda samman allt utom bacon, margarin och soja. Forma färsen till en limpa. Lägg bacon över limpan så den täcker allt. Pensla limpan med det smälta margarinet...

45 min
3-4
2

Blanda ner färsen i ägget,grädden,1 msk av fonden och den franska senapen och krydda färsen och blanda väl och låt den stå och dra i ca 20 minuter. Under tiden stek löken i smör så den får fin brun...

30 min
4
2

Skär köttet som du putsat rent från fett och hinnor i ca 2,5 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen. Stek fileerna i matfett, smält med curry, i en stekpanna.Salta. Låt svalna något. Fräs purjo...

4
2

Strimla köttet och stek det till fin färg, krydda med salt, vitpeppar och ingefära under stekningen. Blanda ihop allt annat och låt det puttra med det färdig stekta köttet.Låt det inte puttra för län...

35 min
6-8
2

Blanda kött, lök och vitlök i en skål. Stöt kryddnejlikor och pepparkorn. Blanda dem med övriga kryddor och soja till en marinad. Blanda köttet med marinaden. Koka upp tomatjuice och lägg ner kött...

20 min
4
2

Stek den grovt hackade löken och de strimlade kycklingfiléerna i smör i en gryta och krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt matlagningsgrädden, den tärnade squashen, köttbuljongtärningen, sojan oc...

4
2

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och hacka vitlök och ingefära. Bryn köttet i het panna. Fräs vitlök, ingefära och purjolök i lite smör. Fyll på med kokosmjö...

4
2

Koka pastan. Blanda kött (ej stekt), lök och vitlök samt soja, curry, ingefära och kanel i en skål. Låt stå och marinera ett tag. Koka upp juicen i en stor stekpanna med höga kanter eller i en s...

4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.